A válogatott meccs alatt itt lehet csacsogni

Nagyon szép lett az új Népstadion!

Ha viszont kijönnél, akkor itt egy végre áttekinthető lezárás-térkép, valamint kapukiosztás, amiről kiderül, hogy merről érdemes kerülgetni a török a tömeget, valamint, hogy melyik kocsmát érdemes választani a meccs előtti találkozáshoz. (Pl. a D kapuhoz az Imperiál és a Derby javasolt a Keletinél, és innen indulva, a Verseny utcán lehet kényelmesen besétálni.)

“A válogatott meccs alatt itt lehet csacsogni” bejegyzéshez 213 hozzászólás

 1. Nem tudom miért nem lehetett Gazdagot becserélni,most nagyon jó formában van,többet tehetett volna a támadójátékunk érdekében Szalaival kettesben.Nagy élmény lett volna neki az avató meccsen játszani és ő a jelenleg legjobb formában lévő játékos!!!.Nem értem miért nem volt Holender még nevezve sem a mérkőzésre ??!!!

  1. légy optimistább…lehet h kulcsszerepe lesz Wales ellen és kezdeni fog.

   1. Szerintem is ők a titkos fegyverek Wales ellen!😉
    A Hangya stroryból indulva, tuti van valami rossz emléke Rossinak a Bálintról, őt is leírhatta vmiért…

    1. Ilyet akkor sem szoktak kibeszélni.Vmi furcsa új szokásokat vett fel vö a sérült Nagy kezdetésére ,majd a szintén sérült Pátkaira cseréléssel,a ténylegesén sorsdöntő szlovák meccs óta.Beleöregedett ,így szemre ,a dolgokba.

   2. Holender nem fog kezdeni, lehet keretben se lesz. Amúgy Rossi szerintem bábú itt, mintha nem önmaga lenne. Dzsudzsák? most őszintén régi karakán Rossi betenné? szerintem nem, hanem inkább Gazdagot játszatná. Az van hogy írányítják, ő meg behódol, és nyomja itt a nagy PR szöveget…

    1. Igen, biztosan, Csányi, sőt Orbán állítja össze a válogatottat.

     1. Nem egészen, de Rossinak meg kell felelnie bizonyos köröknek…
      Ez a Dzsudzsák kb. 30 perces játékos…nagyon max…

 2. Uruguay átérezte a helyzetünket és nem lett ünneprontó. Köszönjük. A 68 ezer néző meg kamu szerintem, mert a felső szinten sok volt az üres hely.

   1. Úgy van,hogy a max kapacitás 67 215,tegnapra max 65 114,az EB meccseken jövőre max 64 107. Az első szám(különböző kameraállások és a kezelők/kezelő miatt) nem kivitelezhető,pár széket kitakar értelemszerűen.

    1. Mondjuk, a magyar válogatott irányításába nem nehéz beleöregedni :D :D

     Még Dárdai is azt mondta, hogy köszi, inkább nem kér ebből többet.

     1. Tudod te, hogy mit beszélsz egyátalán? Mire is mondta Dárdai, hogy soha többet? Egászen más az OK!

      1. Sajnos, nem más. MÁr 2011 körüli interjúban is aerról beszélt, hogy nagyobb örömet okoz neki kint lenni, mivel ott “valódi tehetségek” vannak, akikkel dolgozni lehet.

       1. Nem! Amikor befejezte, azt mondta, hogy még vissza akar térni…
        majd elkezdte az utánpótlás német módszer szerinti újragondolását… leálították,
        majd elkezdte a Szalai féle továbbképzést nyomni… leállították,
        majd elkezdte az egész utánpótlás újragondolását… leállították…
        Ezután mondta, hogy köszönöm szépen, de NEM!
        Csányi + az MLSZ dinoszaurusz irigyei az oka…
        + rühelli a mismásolást!

        1. Ugyan… Dárdai a 90-es évek óta kint él Németországban, nem véletlenül.
         Nem kell őt istennek beállítani, ő is a saját érdekeit nézi leginkább.

   1. Karjával régóta gondok vannak.Se futni ,sem ütközni nem lehet úgy.Továbbra is tartom,hogy pedig volt a gyerekben potenciál bőven.

  1. na végre, augusztus óta mondom, hogy bakot lőttünk vele, nem is értettem, mit láttak benne itt egyesek a transfermarkt értékén kívül.

  1. Kálmánom komolyan felvett egy mocskos zöld kabátot…Pfej

   1. Önkéntesként tett-vett a 22-sben.A fiával jelentkezett az EB önkéntes brigádjába,ez volt a teszt.Amugy volt VIP meghívója is,de ezt választotta.

 3. Wales – aki ellen egyesek szerint mi vagyunk esélyesek (😁) – kettővel megy Bakiban…

  1. Ezzel szemben a tények: Mi is nyertünk baltáséknál 3:1-re,Wales még így is mögöttünk lesz 1 ponttal,valamint itthon vertük őket.Most a bizakodóbbak ettől ijedjenek meg,hogy vezetnek 2 góllal vagy mit akarsz ezzel?!

   1. Szerintem teljesen érthető a szöveg, de ha neked problémás, tessék: A keddi meccs esélyese nem mi vagyunk.
    A csoport erősorrendjében egyébként is a negyedikek vagyunk, ráadásul most nincs a csapatnak az a mázlisorozata, mint tavasszal…

    1. Attól még a tények tények maradnak,Gyula.A netes irodák nem véletlen adják a walesieket 1.85-re és nem 1.10-re. Ezek nem pl a németek,ezek csak a Wales.Kis mákkal verni lehet
     őket,sérültek ide vagy oda,ha a Rossi nem nyulazik be.

     1. Willi nélkül ez egy nb1-es szintű védelem..Ha lenne egy stabil összeszokott védelmünk az ő vezetésével bizakodó lennék, de Lang szegény nagyon nagyon rossz védő, hozzánk sem férne be, és balhátvédbe sincs értelmes megoldásunk. Kettőt biztos kapunk, és nem tudom elképzelni, hogy 1-nél többet rúgjunk…

     2. És a mi győzemünket mennyire adják? Vagy a 3,98 nagyobb esélyt jelent, mint az 1,85? 😁

      1. Egy meccs,bármi lehet.Amúgy arra mit adtál volna márciusban,hogy olyan akcióink futnak,amiben a Vadócz,Lanzafame meg a Moutari passzolgat egymásnak? :-)

      2. És most elmegyek és iszom a medve bőrére.A viszonyításra.

     3. A játékosok ne nyulazzanak be! Bár ahogy látom a nyilatkozatokat nagyon rá vannak görcsölve.

      1. A nem nyulazást úgy értettem,mint amikor hiába pampogott az öreg a lóvéért, peldaul kimaradtak a fiatalpénzesek, amikor komolyra fordult a dolog az aranyért.

       1. Azért a kutasok elleni meccs -az utolsó fordulóban- elég komoly volt szerintem, és a kezdőben volt a Gazdag-Koszta fiatal páros. Ezt csak kiegészítésként tettem hozzá, abban igazad van, hogy előtte volt olyan meccs, amelyet nem játszott végig 2 fiatal. Bár Zsótér serült volt a vége felé, ha jól emlékszem.

 4. Egy dolog biztos, ilyen szar foci ennyi embert nem mozgat meg sehol máshol a világon… :)

 5. Sok minden szól Wales mellett kedden.
  Hazai pályán játszanak, és mi még ebben a sorozatban komoly riválisnak (Horvátország, Szlovákia) nem rúgtunk gólt idegenben.
  Walesnek van Real Madridban, Juventusban és ManUnitedben játszó futballistája, a mi legmagasabban jegyzett játékosaink a Leipzigben tolják, ám abból az egyik (Orban) sérülés miatt nem játszik.
  Wales nálunk gyorsabb futballra képes.
  A brit stílusú foci főleg idegenben nem szokott feküdni nekünk.
  Ha ők rúgják az első gólt, akkor nem érzem ebben a csapatban, h fordítani tudna, szóval az első gól, h ki lövi, kulcsfontosságú.

  DE! Egy meccsen bármi történhet, és a Dzsudzsák, Szalai, Lovrencsics, Pátkai generáció szerintem utolsó esélye kijutni egy nagy eseményre.
  A legnagyobb fegyverünk mégis szerintem Rossi, ha megmeri lépni, h a rendelkezésre álló keretből a legjobb formában lévőket küldi fel, és nem azokat, akik nem játszanak fél éve a klubjukban, vagy sérültek stb, lásd itthoni szlovák meccs. Az olasz edzők tudják a legjobban kitaktikázni a világon az 1:0-ás győzelmet! Ebben abszolút verhetetlenek! Már nem emlékszem, melyik olasz edző mondta hosszú évekkel (talán évtizedekkel) ezelőtt, h az a jó edző, aki rendszeresen képes 1:0-ra nyerni csapatával. Klasszik olasz felfogás. Náluk ezt művészi szinten oktatják. Rossinak ehhez kell visszanyúlni, mert ahogy írtam, nem tartom elképzelhetőnek, ha Wales rúgja az első gólt, h fordítsunk, de ha így alakul, akkor cáfoljon rám a csapat! 😎

  Mindenesetre hajrá magyarok! 😎

  1. Én is nagy Rossis vagyok,de hogy nem a legnagyobb fegyver az biztos.Az 1:0-ozásra kiváló alkalom volt a két szlovák meccs ,amit csúnyán eltaktikazott oda-vissza.lNem játszók játszatása,sérültek a kezdőben,sérült becserélése,Vécsei dolog alighanem személyes okokból,kapkodások,hihetetlen rossz taktika itthon a tótok ellen,foggal-körömmel ragaszkodás egyesekhez, és még lehet sorolni hosszán.Itt a legnagyobb fegyver az,ha bejön egy átlövés vagy szabadrúgás ,esetleg a Szalai betapos egyet. Ha nem jutunk ki,tőlem jöhetne újra a Storck.

    1. Na,igen.Mert a Dárdai vitte ki az EB-re a válogatottat.Ja!Hogy mindenféle mondvacsinált indokokkal elszaladt a norvég meccsek előtt?!

     1. Én nem Dárdaiztam, de Storckot akkor lássam legközelebb amikor a hátam közepét.

    2. Storck visszahívása, visszasírasa olyan, mint a Supka szeptemberi visszasírása Kispestre. Agyament ötlet!!!

   1. Ha kijutnánk, az hatalmas bravúr lenne, de ha nem jutunk ki azt kemény lenne kudarcnak felfogni, főleg edzői kudarcnak. Csak meg kell nézni, milyen csapatokban játszanak (?) a mi spílereink, és milyenben bármelyik riválisunk esetében. Bár az is igaz, hogy mi 10 millió kapitány országa vagyunk, legegyszerübb lenne leváltani, aztan csodálkozni, hogy a következő szakember sem ért a focihoz.

    1. Te miről beszélsz? Nem -tök mindegy,hogy a Nagy Á. A Bárcában vagy a Bristolban játszik?!Ha sérült nem teszem be és kész! N5 mindegy,hogy a Pátkai a fidiben vagy a Fiorentinában játszik?! Ha sérült nem cserélem be és kész! És ez csak két apró példa a tótok elleni élet-halál meccsről.

     1. Mondjuk én tényleg nem arról beszéltem, hogy sérülteket be lehet állítani, csak arra céloztam, hogy szarból nem lehet várat építeni! Azért bízzunk benne, hogy nem érvényesül a papírforma! Nem lehet előre kiszámítani az eredményt, ez a szép és bíztató a mi focinkban.

      1. Az a gond az említett példákkal,hogy ez a Rossi kizárólagos felelőssége,a következmény pedig mindenkié.Egy példa: EB meccs,Magyar-osztrák,a kivetítővel
       egy falatozó- kocsma-kerthelyíség bevétele 430 000 aznap,és még 3x akkörül.az addigi rekord 105 000 volt.Ezzel csak azt akarom mondani,hogy bármennyire szeretjük,itt ne szórakozzon ilyenekkel ,esstleg sérültekkel vagy a Vécseis egyéni gondjaival az emberekkel.Hangsúlyozom,hogy ezt csak egy valós példaként említettem.Itt nem babra megy a játék,nem a két napra idepattanó pár tízezer turistabevételről van szó,hanem a cirka 3millio Magyarról,aki a Magyar válogatottra kíváncsi,és az bizony nem kevés jövedékiadó bevétel a gazdaságnak,és nem kevés a magánembereknek.Könnyebb fizetést adni a többől,ez világos.

   2. Alapvetően sok mindenben egyetértek. Rossi főleg a második Honvédos időszakában mutatott fejlődést. Sok hibát elkövetett eleinte, de a végére fejlődött. Én abban reménykedem, most is ez lesz. Őszintén remélem, tanult a főleg a szlovákok elleni hibáiból.
    Mondjuk Vécsei teljes mellőzése valóban védhetetlen, és semmi racionális magyarázatot nem találok, ezért gondolom, valami személyes ellentét lehet, bár az ilyeneken egy jó edző, pláne egy jó szövkap túl tud lépni.

 6. Csak az a baj, hogy ha az a pár játékosunk, aki minimális szinten befér az európai középmezőnybe, kidől, akkor aki utána jön, már hatalmas minőségi szakadék… Kidőlt pár alapember a védelemből, de nincs értelmes opció helyettük. Pavkovics, Szalai, Nagy Zsolt, bármelyik helyen előbb jatszatnek egy 50%-os Orbant vagy Kádárt.

  Alapbol az a helyzet, hogy ha 100%-osan állnánk ki Wales ellen, se mi lennénk az esélyesek, csak akkor legalább be lehetne látni, hogy a magyar futball jelenleg itt tart. Így viszont könnyű lesz majd öt elővenni, miért nem játszott XY Nagy Zsolt helyen, mintha legalábbis ilyen apróságok döntenének hosszútávon, és nem az alapvető tudásbeli különbség.

  Rossi jó taktikával behúzott két bravurgyozelmet, valahogy hozta a két kötelezőt, pechesen elbukta a hazai szlovakot, és esélytelenül elhasalt a két idegenbeli meccsunkon. Ez pont tobb, mint amire a papírforma és a valós tudás alapján gondolhattunk volna.

  A válogatott mindenkori edzője az adott játékos anyaghoz képest +- 20%-ot tud hozzátenni, a jó edzoknela felső tartományban van a telhesitmeny, és a walesi meccstol függetlenül Rossi ott van, ahogy ott volt Pali is, és Storck is, az EB-vel bezárólag, a negatív tartományban meg ott volt Leekens vagy Pinyő.

  Ezzel a válogatott alapanyaggal senki nem nyerne EB-t, meg Klopp, Guardiola vagy maga Martti Kuusela sem. Örüljünk azzal, hogy Rossival erőn felül teljesítünk, és ne kössünk már bele az első adandó alkalommal…

  1. Zárszóként századjára: Rossi nem pechesen bukta a hazai szlovákot,hanem hanem a hülyeségeivel,sérültek/kapkodó játék.
   Az alapanyag és a mit lehetett előzetesen várnira meg annyit,hogy pl a Storck berakta a gyakorlatilag akkor csapat nélküli senki által nem ismert Kleinheisert,aki kilőtt minket az EB-re.,miközben mondjuk a sánták helyett Rossi nem hívott be mást,akár a Vécseit.Saját kezünkben volt a sorsunk,miután evés közben megjött az étvágy,ő meg,saját bevallása szerint is elbaszta.Hát ennyi. Szeretjük a Rossitj,de azért ne legyünk már vakok.

   1. Te azt mondod, hogy ha a sérültek helyett a másodvonalból hívja be az egészségeseket, akkor a meccs másképp alakul, szerintem meg nem. Az a baj, hogy ezen a szinten nüanszokon múlik minden, és arra egyelőre alkalmatlanok vagyunk, hogy minden ilyen kiélezett meccset mi húzzunk be.

    Te azt állítod, hogy azon a meccsen Nagy Á./Pátkai helyett mondjuk azt a Vécseit kellett volna játszatni, aki amúgy évek óta nem volt a válogatott közelébe, alapvetően nem ismeri a szisztémát, nem ismeri úgy a társakat. Nem mondom, hogy nincs így, de azért mert anno Kleinheisler amúgy ordas potyájával nyertünk Norvégiában, még nem törvényszerű, hogy minden ilyen váratlan semmiből előkapott ember majd dönt, pláne nem lehet elvárni a szövetségi kapitánytól, hogy ilyenekre apelláljon. Amúgy abban is biztos vagyok, hogy ha egy ilyen kulcsmeccsre kiállunk Sigérrel/Vécseivel/Gazdaggal a kezdőben és nem jön be, akkor az emberek az országból is elüldözték volna Rossit.

    Amit én mondok, hogy igenis múlhatott azon a meccs, hogy, amikor ha nem is sokkal, de inkább nekünk állt a zászló a szlovákok rúgtak egy lesgólt, hogy lesérült az azon a meccsen amúgy jól játszó Lovrencsics, akinek a helyén nincs épkézláb alternatívánk (Bese sajnos harmatos volt), vagy hogy miután kiegyenlítettünk, a semmiből rúgtak egy gólt nekünk a szlovákok. Ezekről nem Rossi tehet, de kulcspillanatok voltak a meccsen.
    Amiért igenis elő lehet venni a mester, az a második szlovák gól utáni elképzelés nélküli futball, hogy akkor nemhogy nem sikerült magasabb sebességi fokba kapcsolni, de még az addig működő alapjáték is szétesett, hogy a horvátok elleni, kvázi sorsdöntő meccsen miért sikerült tökönlőnünk magunkat már az elején (bár azzal azért több edzőnk is megszenvedett, hogy amikor igazán nagy a tét, akkor annyira összecsináljuk magunkat, hogy mi ajándékozunk amatőr módon gólt, gólokat az ellenfélnek (ugye Guzmics Ricsi..)), vagy hogy a szlovákok elleni kinti meccsen mi volt az a harmatos lófing, amit előadtunk.

    Ahogy én látom jelenleg ott tart a magyar válogatott, hogy alapvetően jobb napjain egyszer-egyszer képes felvenni a versenyt a nála erősebb válogatottakkal szemben, a ki-ki meccsek egy részét hozza, egy részét bukja, a gyengébb csapatok elleni kötelezőket általában hol jobban, hol kevésbé szenvedve, de hozza, amikor pocsék napja van, akkor viszont beleszalad olyan csicskalángosokba, mint Andorra, Feröer vagy épp Málta ellen.

    Ebben a selejtezősorozatban több bravúrunk is volt, nem volt futottunk bele gyengébb csapatok elleni bántó pofonba, a ki-ki meccseken, meg hoztunk egy átlag alattit. Bár minden szövetségi kapitánynál ez lenne a mérleg. Aki meg objektíven ránézve az ellenfeleinkre azt mondja, hogy ezeket a meccseket be kell húzni, az nincs tisztában a magyar játékosállomány erejével.

    1. Ebben is volna,ha nem lenne tele mi lett volnával”.Mert az tudjuk,hogy mi lett.De ha arra is tudsz mondani valamit,hogy miért játszik az eltiltott balbekk 75 percet az összeszokatlan védelemben,az újabb élet-halál meccs előtti utolsó meccsen,akkor meghajlok az érveid előtt. Amúgy mcsg és V-re teszem a meccset,mert én örök bizakodó vagyok. https://uploads.disquscdn.com/images/5e6b16c1a2451b01d5c2a137322daf664f871939a74f1d8f316dcc9615ebd020.png

    2. Szerinted előfordulhat,hogy a Rossi félre akarja vezetni a walesieket ezzel a Nagy Zs.dicsérgetése ill. 15p az uruk ellen,és mondjuk a Bese v a Filip lesz a balhátvéd?

  2. Ezen a fórumon csak Sanyi Anyóról lehet jót írni.
   Sanninoval már kint lennénk az Ebn és továbbjutottunk volna a csoportból.

 7. Mindenki ugyan ezekkel a játékosokkal akar fejlődni, de mint látjuk képességeik korlátait nem tudják átlépni. Rossi sem mert változtatni.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.