Kibeszélő a walesi válogatott meccsre

A holtidőkben, amikor épp nem történik semmi itt egy kép, amin meg lehet keresni Waldót Budapest nevezetességeit, vagy ha már mind megvan, akkor a többi rendező város nevezetességeit is.

Találd meg mindet, és hajrá, magyarok!

“Kibeszélő a walesi válogatott meccsre” bejegyzéshez 192 hozzászólás

 1. nehéz ügy…de Rossira pakolni ezt az eredményt, 1 elég fals helyzetértékelés.
  ebből a fos merítésből vertük a Horvátokat és Walest!
  egy meccset cseszett el Rossi, a hazai szlovákot, persze ez bizonyult döntőnek… :/
  de aztán amit produkált Kádár, meg a védelem nagy része, az qrvára nem kapitányfüggő…mint ahogy Orbán sérülése sem…és az sem, ha a bundásliga legjobb kapusa baxik kijönni a beívelésre…stb.
  ahogy lentebb írja dühös szintén a merítéssel kapcsolatban, ezek egyszerű számok…töredéke a játékosok száma korábbi évtizedekhez képest! :/
  persze, el kéne felejteni Dzsudzsákot, nem kéne bérelt hely senkinek és 1 motivált csapattal még akármi lehet,
  DE hosszabb távon az alapokat kell kibővíteni, mert nincs mire építeni.
  ui.
  Persze több más, szakmai ok is van, ez csak 1 a sorban, de nem mellékes körülmény!

  1. A baltások itthon meg nem adott gólját a legvégén fedje pedig jótékony homály. :-)

   1. ott már valami megtört, ez tény, vicc h bekkeltünk ellenük is…úgy érzem takarítania kell Rossinak, ha akar még motivált csapatot látni.

    1. Érthető okokból mi szerelmesek vagyunk a Rossiba.De ez nem jelenti azt, nekem legalábbis,hogy nem látom a fától az erdőt.Az ember megroppant,kibeszél,kapkod össze-vissza,nem tud vagy nem mer új játékosokhoz nyúlni ,meccsek óta nem tud beleszólni a mérkőzésekbe,kifogásokat keres stb.stb. Nem zavarna a leváltása személy szerint.Mert Rossi ide vagy oda,nagyobb szerelem a Magyar válogatott.

     1. Mondjuk menesztik Rossit, vagy beadja a lemondását és elfogadják. Mennyivel lesz ettől több lehetősége a válogatottnak? Lesznek olyan játékosok akik legalább a fejcsaták felét megnyerik, lesznek olyanok akikkel szemben nem lehet megcsinálni egy meccsen 6-szor vagy 8-szor esernyőcselt, lesznek olyanok akik ilyen kiélezett helyzetben nem ellenfélhez rúgják a labdát legalább 20-25-ször? Itt semmi probléma nem volt a motiváltsággal! Ennyivel jobb nemzeti játékosai vannak más országoknak.

      1. Akkor nem is kell kapitány,ha ezt a gondolát menetet visszük.Minden csk ajánljon két játékost a csapatából,azokat dobjuk be egy kalapba,akit kihúzunk az kezd,a többi csere ,félidőben újabb sorsolás,Ki megy le,Ki jön be.

      1. Itt már annyi frázis repked,hogy mindjárt előhalászom a bukósisakom,mert a végén még egy eltalál.Olyat biztos találunk,aki idegenben,komolyabb csapatok ellen,rúgat egy gólt a válogatottal.De ha figyeled más oldalakon a kommenteket korántsem ilyen rózsás a helyzete,mint itt “nálunk” .

       1. nem frázisnak szántam, tényleg érdekel kit tartasz jobbnak helyette ?

        1. Nem Rád gondoltam frázisilag kizárólag,hanem bruttó. Legyen újra Storck. Azért mondom őt,mert mindenki ismeri.De biztos,hogy száz Storck szaladgál még a világban.

  2. Azért nem kellene alapnak tekinteni, hogy itthon sikerült megverni a horvátokat meg Walest, és akkor talán nem “tévedünk el”, hogy a tótok ellen mi voltunk az esélyesek, csak Rossi elbaszta. Bár tudom, az volna az élvezet csúcsa, a tótokat megverni, csak e
   azon kívül, hogy nem ez a realitás, a mozgatórugója is nevetséges.

   1. ebbe most tök fölös a politikát belekeverni…megvolt az esélyünk a döntetlenre ellenük és akkor már 1 egész más történet van.

    1. Nem én keverem bele hanem a meccs hivatalos és nemhivatalos körítése (a kolkektiv hülyeség)… Ami a lényeget illeti, én nem éreztem egy percig sem az esélyt. És ne feledjük, esély nélkül sikerült győzni a horvátok és Wales ellen.

   2. Horvátok budapesten szerintem leadták a pontokat…..nem tudom miért de ezt érzem…. Talán az eszéki stadion ért cserébe vagy a beígért Zágrábi stadionért…. Esetleg a 93 ban küldött kalasnyikovok miatt…. Soha nem derül ki. De az tuti nem volt tiszta meccs

    1. Szerintem meg tavasszal egyszerűen jobb volt a csapat, az azerieket is simán vertük és Wales is elvérzett nálunk. Aztán őszre valami megtörte a lendületet, ekkor már 1 jó meccsünk sem volt.

      1. Értem, akkor elkezdek spekulálni, hátha találok bonyolúltabb és érdekesebb megoldást. :)

  3. Bundesliga legjobb kapusa… Öhöm… Tudom, hogy így van, se viccnek is rossz…
   Dibuszt magasan jobb képességű kapus + ami fontosabb, vannak bravúrjai…
   Gulácsinak az elmúlt 3 évből egy kezemen meg tudnám számolni a bravúrjainak a számát…
   Fentebb írtam már, hogy a szögmérővel leoktatott védelem mögött hozzá az magas színvonalat… De ennyi, és nem több.

   1. Akkor már csak az a kérdés h miért Gulácsi jáccik a bundásligában, és miért nem tífusz…

    1. Azért csúnyán mellé ütött az első gólnál a labdának… persze Dibusz se jobb, sőt… aztán lehet még ő is fog játszani a bundásligában.

    2. Jobb a CV je. Managere…

     Részletezd, miben jobb? Amit mondtam, abban biztosan NEM.

     1. Azt azért te sem gondolod komolyan hogy csak ennyi elég a bundásligához…

      1. Alap, hozott képességekről beszélek… Dibuszt magasan jobb! Ne viccelj már, hogy szemre nem látszik…

       1. A tények makacs dolgok. Márpedig a tény az hogy Gulácsi a bundásliga egyik élcsapatának kapusa, tífusz meg egy névtelen senki. Ha valóban annyira jó lenne, már nem a bohócbna rohadna.

        1. Ezzel nem győztél meg… a hozzászólásod párhuzamán, Détári se volt világsztár (pedig tényleg az volt)… hiszen nem igazolt a Juvéba…
         A tények makacs dolgok.
         Az, hogy Gulácsi meg jobb mint pl. Neuer vagy Ter Stegen az meg egy vicc!
         mondom, nincsenek bravúrjai, csak a védhetőket hozza nagyon agas szinten. Ettől még nem klasszis kapus.
         Én láttam annak idején egy Ambrust, Zsiborást, Disztlt… sehol nincs hozzájuk képest.

         1. Ha a tények nem győznek meg, én sem tudlak ;o) Igaz nem is ez a celom

 2. Az megvan hogy állítólag a volt békéscsabai Pásztor Józsi zsarolgatta Borkait hogy birtokában van a szexvideó ? Elcsípték a kis huncutot :) Érdekes összefonódások a régi sportolók körében :) Bizti kevés a nyugdíj :)

  1. Köszi a módosítást! időközben ez a kisebb sportnapilap is módosította a nevet, így nem a békéscsabairól van szó, hanem a győriről.

 3. Hú. Aludtam rá egyet..
  Akkor egy rövidke értêkelés tőlem.

  Kapus: Gulácsi a szögmérővel leoktatott védelem mögött kiemelkedő. Bravúrjai… Kb. Nincsenek. Csak mondom, Király tegnap a kettőből egyet fogott volna. Nem válogatott szint… Dibuszt utálom, de ahogy mostanában teljesít…

  Védelem: nem tudok senkit hibáztatni…
  Középpálya: Nagy… Pályán volt? Pátkai… Szűrt… Hajtott… Ennyi.
  Támadó harmad.: Szoboszlai súlytalan, Sallai momentumai se voltak, Dzsudzsák… Mi a frászt keres még a keretben???

  Támadó. Szalaitól azt kaptam amit vártam… Egyedül örlődött.

  Cserék: Kiskokó. Meglepődtem a játékán. Kb. Ő hozott egyedül szint a gyepre… Fura ezt leírni, de tegnap ő volt a legjobbunk!
  Varga, Holender… Késve érkeztek… MIÉRT???

  Rossi… Hú, nyomdafestéket nem tűrő a véleményem…

  De nem ők tehetnek erről, hanem az utánpótlásban jellemző urambátyám… Stb. Stb.
  Gál László jelenség, sorolhatnám…

  1. Kiskokó leginkább a tisztátalan játékával tűnt ki. Megúszta egy sárgával, és a walesiek nem leckéztették meg. 😀

   1. Amit Ampaduval művelt… Szánom a srácot, hogy a fehérvári közegbe került és nem az erősségeit fejlesztik, hanem a gyengeségeit…
    De az alattomos rálépegetéseit leszámítva, azért mutatott szép dolgokat is. Ha a többiek is így nyomták volna…

   2. Egy momentumot nem tud mondani vele kapcsolatban senki az eddigi válogatott meccseiről.27-28 éves fejlődés képtelen/megrekedt madárcsontozatu 0.Aki azt képzeli,hogy helye van a magyar válogatottban,az nem látott még irányító-támadó kpt.Ő az egyik állatorvosi ló a magyar fociban.

    1. Most egyetértek veled… Ritka. De azért fontos részlet, hogy belőle a fehérváriak csinálták ezt, amit látsz… Még szombathelyi ként nem ezt a srácot láttad! Volt éle a játékának.

    2. Teljesen igazad van de az vitathatatlan hogy dereng benne valami. Ha mondjuk Hollandiában születik akkor egy stabil feyenord kezdő lehetne….. És +5-8 kg izom

     1. Akkor jó mélyen dereng,Thibbykém,mert én aztán nem látom. Ő az a játékos,aki nem akar sem többet,sem kevesebbet,teljesen jól elvan a havi súlyos milliókból setétváron.Nem érdekli a konditerem,nem érdekli az izom felszedés,nem izgatja a külföldi szerződés,nincs és nincs is szüksége motivációra vagy hogy kizökkentse magát ebből a langyos,de roppant jól jövedelmező kis miliőjéből.Ez is Rossi súlyos tévedései közé van sorolva nálam.A Bánónál ,hogy mondjak egy háztájit is,legalább látom a fejlődési vágyat.

      1. “teljesen jól elvan a havi súlyos milliókból (…).Nem érdekli a konditerem,nem érdekli az izom felszedés,nem izgatja a külföldi szerződés,nincs és nincs is szüksége motivációra vagy hogy kizökkentse magát ebből a langyos,de roppant jól jövedelmező kis miliőjéből”

       Állandóan keressük az okokat, hogy vajon miért beteg a magyar futball. Most gyakorlatilag leírtad az egyik leglényegesebbet. Ezért kell piaci alapú foci, még akkor is, ha eleinte csóróság lenne. A mai közegben soha nem lesz fejlődés.

       1. 90es években egy fél NB1 re való akár ex válogatott is elmentek osztrák regional ligába focizni, mert ott jobb volt a zsé… Szóval amit írtál se megoldás…

       2. Miért lenne jobb, ha csóróság lenne, még kevesebb gyerek menne focizni, azokat is még rosszabb körülmények között még rosszabb edzők képeznék. Ráadásul más országokban ahol jobb a foci, mostaninál is több pénz van a fociban, szóval azokhoz képest most is csóróság van itt.
        A paci alap még csak rendben lenne, de az jelenleg nálunk egyenlő lenne a csórósággal.

        1. Hát olyan tuti nem lenne, hogy a jó megélhetés reményében viszi a szülő a gyereket focizni, mint ma. De ez nem lenne baj, sőt.

         1. Attól nem lenne jobb a foci, sőt… (ha rosszul élnének a focisták, akkor még lehet a tehetségeseket se vinné oda a szülő, mert mindenki jó megélhetést akar a gyerekének).

      2. :) :) jaja lehet mélyen de szerintem nem lenne rossz ha másképpen állna hozzá.

       1. Mondok most Neked egy -soknak számára kissé vadnak tűnhetőt; miközben a válogatottban pályára lépett,jelen pillanban nem férne be hozzánk a kezdőbe!

         1. Jövő hétre meghívott párunkat az építtető (stadion bejárásra), ha van vmi konkrét kérdésed,majd küldd el őket egy ilyen régebbire.Nem publikus.

 4. valahogy a sajtobol arado hurraoptimizmus miatt, a korai lefekves mellett döntöttem, ahogy reggel olvastam az eredmenyt mar latom, hogy jol tettem :). tessek nekem megmondani, hogy mire volt jo ez a hurra optimizmus? ilyenkor sokkal nagyobb a pofara eses…eletemben nem nyert a valogatott olyan meccset, amit hurra optimizmus elözött meg. a Norvegok ellen is visszafogott elvarasok voltak, racionalisabb cikkek stb. nem volt tele a sajto fogadkozo jatekosokkal (amit mindig nagyon viccesnek talalok, mert ha ilyen jol tudja akkor miert nem csinalta eddig?)

  1. És mennyiszer eljátszották már ezt. Anno mikor utolsó selejtező volt a svédek ellen, mindenki tudta, hogy na most kijutunk, csak szegény Zlatannak nem szóltak róla. Másnap senki nem értette, hogy hogyan kaphattunk ki, mikor az NS is megírta, hogy na most már ottvagyunk.

 5. Tegnapi kedvenc jelenetem, és nem Lovrencsicset ekézném, de a walesi srác a 16os és az alapvonal közötti részen labdával futotta körbe… Ehhez nem kell magyarázat…
  Dehát nálunk van ilyen, hogy ég alapvetően támadóból faragnak jobb bekket… Nonsence…

  1. Nem az a baj, hogy támadóból lett jobbunkó, hanem az, hogy ő a kezdő a válogatottban ezen a poszton. :D

 6. Egyetértek a többséggel, bár szeretjük, de Rossi nem válogatott szint, váltani kellene. Amit az elején hozott, azt szép lassan mind elvesztette: nincs meg a lelkesedés, a “kikaphatunk, de ki fogjuk köpni a tüdőnket a meccs végén” érzet, a nem játszókkal való keménykedés. Teljesen belepuhult a közegbe. Szakmailag nem látok meccsen belüli A-B-C terveket, amiket elő lehetett volna húzni, attól függően, hogyan alakul a meccs. Nem láttam a végén már váratlan húzást (néhány új embert kipróbált, ez tetszett, de a végén, az utolsó két tétmeccsen húzhatott volna valami váratlant, mint 4 éve Stork Kleinheiser és Priskin kezdőbe tételével. Tele volt a válogatott kerete sérülésből frissen felépült, ősszel felőrlődött, gyenge bajnokságból érkező játékosokkal. Persze nem tehet Rossi a váratlan és tényleg durva sérüléshullámmal, de itt kellett volna valami váratlant húzni.
  Gulácsi – első gólt egy bravúrkapus kiszedte volna..
  Védelem – itt játszhatott volna leginkább Rossi, lehet, hogy jobb lett volna 5 védőzni, Szalait betehette volna, a magassága miatt, jobban uralhattuk volna a légteret a tizenhatoson belül. Holender vagy Baráth balhátvédesítése is meglepetés lehetett volna, de nem Nagyon múlt, így végül is ez mindegy. Baráth meg kellett középen..
  Középpálya – itt tegnap nem volt jó teljesítmény. Dzsudzsákot már csak a múltja teteti a csapatba, a teljesítménye iszonyat vékony.. A menedzsere remélem nem alszik jól, láthatja nap mint nap, hogy elbaszta a játékosa karrierjét..
  Sallai, Szoboszlai, Nagy ennél sokkal többet tudnak, Pátkai sem százas még..
  Csatár – Szalai egyedül kevés volt, kevés értelmes labdát kapott. A labdák nagy része direktben a védelemből jött, amivel még nehezebbé tették a dolgát. Kevés felépített, a középpályán is átfolyó támadásunk volt..

  Nem tudom mi a jó döntés a két sorsdöntő meccs előtt:
  – egy új edző takarózhatna azzal, hogy még ismerkedik a kerettel..
  – lehet, hogy Rossi is tudná hozni a meccseket a sérültek felépülésével..
  Holnap meglátjuk, hogy hol és kikkel kell játszani. Dárdai nem tudom bevállalná-e..

 7. Az egyik gólnál a beadásra a kapusnak ki kellett volna lépni,hiszen az ötösön belülről fejelt a walesi, a másik gólnál meg olyan egyedűl volt a balszélső,hogy zt gondoltam lesen van ! Hol volt a jobb hátvédünk ???
  Lovrencsics az utóbbi időben már többször volt nem a helyén !!

 8. Az indexen jelent meg ma egy kiváló, és egyben nagyon elkeserítő írás, amiben azt taglalják, hogy 10 éve ömlik esztelen mértékben a pénz a magyar fociba, és semmi, de semmi eredménye, mivel csak az infrastrukturális részt fejlesztik belőle, viszont a naprakész, aktuális szakmai trendektől az utánpótlás nevelésben / képzésben(is) 20 évvel el vagyunk maradva. Dárdai és társai javaslata a szemetesben landolt, a belga auditáló cég elemzése dettó. Itt az eredmény.

  1. Szerintem nem 20 év hanem még több mert a nyugati futballkultúrákban szerintem már régebben is volt egyéni képzés az utánpótlásban…… Egyébként elszórtan szerintem nálunk is vannak műhelyek ahol foglalkoznak a kölkökkel egyénileg de nem ez a jellemző. Továbbá a magyar fociban nem csak ez a gond véleményem szerint, tudom már elcsépelt dolog tőlem de amíg egy u17-18 as csapat játékosai 70 % ban ki vannak varrva ott már kurva nagy a baj….. Ha egy kibaszott nagy kamasz gyereknek már az a lényeg a foci helyett hogy mit varrasson magára akkor megette a fene. Olyan mentalitás és hozzáállásbeli problémák vannak nálunk amik példa nélküliek máshol. Teljes szemléletváltás kellene a gyerekeket nevelő szülőktől kezdve az akadémia tanárokon, edzőkön keresztül a játékosokig mindenhol…..és akkor még az őskövület megélhetési mlsz-röl nem is beszéltem. Én koromnál fogva mexikó óta hallom a reformokat és azok szükségességét de a lőzungokon kívül semmi nem történik csak ömlik a pénz a nettó kifizető helyekre……. szánalom az egész mi barmok meg nyaljuk fel és járunk ki minden hétvégén….

   1. Most gondolj bele… Mikor lehetett volna bármit is megvalósítani, ha nem ezalatt a 10 év, egy focibuzi miniszterelnök alatt… Micsoda ziccer (volt) ez a 10 év, mire mehettünk volna, ha eszet is tudtak volna ugyanilyen eszetlenul osztogatni, nem csak pénzt..

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.