Napikispest 2019.11.20.

Kamber

 • születésnap // ma 36 éves Kamber.

Alig pár éve, hogy Kispestre igazolt, nem is értettük, miért? A bivaly Győrben alapember volt, mi pedig akkoriban egyáltalán nem igazoltunk itthonról értékelhető játékost. Az első évében kilenc góllal és két gólpasszal nyitott, majd a másodikban nyert egy bajnokságot. Így kell ezt.

Amúgy fiatalabb nálam, mégsem érzem öregnek. Szűrőből idő közben középhátvéd lett, de mivel mattheusi génekkel rendelkezik, nagyon szépen tud öregedni. Például Gyula, az első játékos, akit nálam fiatalabbként már öregnek éreztem a csapatból, képtelen lett volna Kamberhez méltón nemesedni a korral.

Szülinapot, Gyuri! Szeretünk.

“Napikispest 2019.11.20.” bejegyzéshez 49 hozzászólás

 1. Isten éltsse a Mi Gyurinkat! :)
  ———
  más…FB infó :”Az új Bozsikban már a tetőszerkezetet építik,félig már körbe ér..😎”
  pls….le tudná fotózni valaki ? előre is köszönet!

    1. A nagyerdei stadionnál is szebb lesz. (Nekünk mindenképp, mert a miénk lesz.) 😀

   1. Hú de várom már az első meccset a Bozsikban!!! Én és a fiam, mi ott leszünk…

  1. Tök fura látni, hogy milyen gyorsan épül. Remélem jó minőségben csinálják. (Y)

  2. És közben folyik a tereprendezés. Remélem, a belső munkákra elég lesz a hátralévő hat hónap.

   1. Sztem nagyon gyorsan haladnak, szépen, ahogy az ütemtervben van. Hetente elmegyek mellette, szvsz a 2020/21-es idény őszi meccsein már itt fogunk játszani. Amennyiben nem jön közbe semmi, a következő egy év elég lesz.

    1. A klubhonlapon fent van az ütemterv. Aszerint szeptember 16-ra szerkezetkésznek kellett volna lennie. Remélem, vslamit hoztak be ezen az elmaradáson. A befejezés határnapja 2020. 05. 13., a műsz. átadás-átvétel befejezése 2020. 06.12.
     Tehát nem egy évről van szó, hanem félről… Nem tudom, mennyi az időigényeaz épületgépészeti és belsőpítészeti munkáknak. Tartok tőle, hogy mem ennyi.
     De hát ez azért nem úgy épül, mint a debreceni, amelynél az építkezés minden szereplője debreceni volt. Fel is épült bontással együtt 15 hónap alatt.

     1. Kizárt hogy addigra kész lesz… :) Tervező építőmérnök vagyok ugyan, nem kivitelező, de innen még egy év tuti kell, hogy itt meccset lehessen játszani. Főleg ha beüt egy keményebb tél (ezért lett volna jó a szeptemberi szerkezet kész állapot). Valamiért az volt a fejemben (talán a szurkolói ankéton hangzott el), hogy 2020 novemberében lesz az első meccsünk az Új Bozsikban. Az viszont reális lehet.

      1. Laikusként én is úgy gondolom, hogy nincs realitása a májusi befejezésnek. Sokáig nagyon komótosan haladt a munka, és nekem úgy tűnt, kevés emberrel dolgoznak.
       Annakidején a Loki stadionnak nemcsak a tervezője, hanem a kivitelezője és az összes alvállalkozó debreceni volt, akiknek szívügyük is lehetett, hogy minél előbb felépüljön a városuk stadionja. Januárban kezdték bontani a régi nagyerdeit, és a következő év áprilisában kész volt a húszrzres új stadion. Itt meg valami mucsai cég a kivitelező, akinek a tulajdonosa nyilván leszarja, mikor lesz kész. Csak nem fog elég embert beállítani mert még elviszi a nyereséget?
       Az ankéton egyébként arról volt szó, hogy a következő bajnokságot már az új stadionban kezdjük. Ezzel szemben örülhetünk, ha november lesz belőle.

 2. “Alig pár éve, hogy Kispestre igazolt, nem is értettük, miért?”

  Csak a magad nevében beszélj :) Én örültem neki, és kinéztem belőle egy új botis-i pályafutást. Azt nem hittem volna, hogy még annak is fölélő!
  Múltkor néztem a 2011 nyárvégi Zete-Honvéd 0:4-et youtube-on, ott még kékben kavart ellenünk hátul, némileg bővebb hajzattal. Akkor nem gondoltam volna, hogy még 2-szer bajnok lesz (utána igazolt Győrbe). Nagy fogás volt anno.

 3. – Kamber hogyan került a Honvédba?
  – Úgy, hogy tönkrement a Győr, és akkor vezették be az úgynevezett „magyar szabályt” vagy „fiatalszabályt”. Hemingway úr szólt nekem, hogy adjak neki másnapra egy listát az összes tehetséges fiatalról, akik közül lehet igazolni. Én másnap bekopogtam hozzá, egyetlen név volt a listámon, a harminckét éves Djordje Kamberé. „László, maga szórakozik velem?”, kérdezte Hemingway úr, de én így feleltem: „Hemingway úr, mindenki a fiatalokra vadászik, menjünk arra rá, amire most még senki sem gondol, van itt egy külföldi, aki jó játékos, gyorsan szerezzük meg!” „Na jó, de hát Kamber öreg, mit fogunk csinálni vele? László, ne szórakozzon velem!” De én nem adtam fel, szóltam Marcónak, hogy jöjjön fel az elnök úr szobájába.
  – Vagyis szembeszállt Hemingwayjel…
  – Nem, csak megpróbáltam a jó döntés irányába terelni. Amúgy mindenben igaza volt: Kamber tényleg öreg volt, és tényleg nem volt magyar. Szóval feljött Marco, felelősséget vállaltunk Kamber leigazolásáért, és lám, középpályásként házi gólkirály lett abban az idényben. S ahogy kopott a gyorsasága, szép lassan ment hátrafelé, míg végül kikötött a középhátvéd posztján.

  Idézet a Rossi könyvből, interjú Nagy Lacival. (amúgy a könyv elég gáz, szóval ne tekintsétek ajánlónak)

  Szülinapot, Kambi! A Paksnak lőj egy gólt, aztán menjen a vicces gólöröm! :)

 4. A nyáron Koszovón keresztül jöttünk hazafele, éjjel, mindenki aludni látszott a kocsiban, én meg hangosan az Egri csillagokat hallgattam hangoskönyben (Bitskey Tibor előadásában remek), a következő rész szólt:
  “-Ki jön még?
  – Arszlán bég
  – A volt budai pasa fia?
  – Az
  – Hát még?
  – Musztafa bég, Kamber bég, Veli bég”
  Ekkor riadt fől a fiam, és kérdezte: mi van meccs van, kivel játszunk?
  Azóta nálunk ő Kamber bég, isten éltesse.

  1. Csak nehogy kinevezzék fővárosi kormánymegbízottnak, mert akkor fel kell bontani a szerződését. 😀

 5. Boldog szülinapot Gyurika, csak azért nem mondom, hogy Te vagy a valaha volt kedvenc kispesti légiósom, mert nem tudok (és nem is akarok) dönteni Lovresz és közted… :)

  1. Ezek szerint se Warzichat, se Emmyt, se Sasut, se Jovanovicot, se Azoitceit, de még Benjit, Abrahamot, vagy Philip Tharluet, de Piroskát se nem láttad??? Negrau… úristen!
   De még hosszabb a lista kiválóa tényleg légiósok tekintetében!!!
   Vagy csak a jelenben élsz? NEm baj az egyébként! ;D

   Kambert én is bírom, de az összes felsorolt szvsz. legalább olyan jók voltak!

   1. Piroska? Hááát… nagy színvonalesés volt, amikor ő meg Ghinda jött Illésék helyett. Akkor kezdődött a nyomor bő két évtizede. Vancea-ra szívesebben emlékszem a ’91-es bajnokcsapatból.

     1. Ha neked ott kezdődött a Kispest, megértem. Generációs kérdés…😉

      1. Két korszakkal előtte, de ott már homályosak az emlékeim…
       Az első csapatom, az Petryvel kezdődött…
       De a későbbi Bárányos volt az első igazi kedvencem! Pisont mellett természetes.

       Illés? Az csak egy zsoldos volt, Sallóival együtt.
       + Stefanov volt még S másik nagy nagy kedvencem… Kár érte!

       1. Illés zsoldos volt? Ennél nagyobb elismerés nem is kell. Aki jó pénzért eladja a szolgálatait, és tisztességesen teljesít, az pozitív figura. Ellentétben azokkal a saját nevelésű szarjankókkal akik szép szavakkal hülyítik a szurkolókat (már akit lehet), aztán a Fradiba igazolnak. Soroljam (kezdve a kedvenceddel)? De azóta is voltak páran…

    1. Értelmezd akkor a mondatomat, aminek szmájli van a végén…

     Mondtam én ilyet? Csak azt akartam érzêkeltetni, hogy voltak itt sokkal jelentősebb akár karriert, akár képességgel bíró zsoldosok is… Nem többet… Se kevesebbet.

     1. Ha már a mondatértelmezésénél tartunk, látsz olyat az első mondatomban, hogy szerintem Ők a valaha nálunk megfordult legjobb képességű légiósok? Vagy el kell magyaráznom a “kedvenc” szó jelentését? De ha neked például a nálunk kőkemény 4 meccset lehúzó Emmy nagyobb kedvenced, mint Kamber és Lovrics, az persze a Te dolgod, csak ne lepődj meg rajta, hogy mások nem így vannak ezzel.

      1. Értelmezd légyszi újra. Én egyszer se írtam, hogy Emmy kedvencem volt. Komoly hiányosságokat tapasztalok nálad mind mondatértelmezés, mind cinizmus, mind jóindulat terén…

       Egyébként már értem. Te minden esetben csak addíg vagy képes olvasni, amíg rúgni lehet… Nehogy még ne neked legyen a legigazabb hozzászólásod.
       Na mindegy.

       1. Hanta indíthatna egy Grétsy László topikot is, amiben a meccselemzések utáni kommentelemzés szerepelne. Ahogy látom igény lenne rá :D

        1. Ha igény nem is feltétlenül, de szükség mindenképpen. ;)

 6. Sok boldog szülinapot, és ne érezd magad öregnek. Szertnénk még sok éven keresztül látni Téged Kispesten.

  1. Biztos ütközött szegény Beglarisvilivel… Gyors felépülést neki!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.