Napikispest 2019.11.27.

Osztályozókönyv

 • végre letudunk egy lustaságot és/vagy hatalmas mulasztást // lement tizenhárom forduló, és még nem publikáltuk az osztályozókönyvek eredményét. Nos, most ez is megtörténik: a nyers táblák itt böngészhetők. Rövid magyarázat lapfülenként:
  • mérkőzés // az öt legtöbb pontot összegyűjtő játékos listája mérkőzésenként. A saját/légiós/bajnok oszlopokban a saját nevelésűek, a légiósok (Kamber, Lovric, Uzoma, Tujvel nem légiós!) és a 2016/17-es bajnokcsapat tagjainak száma az első öt helyezettből.
  • pontszám // a játékosok mérkőzésenként szerzett pontjainak száma. A 4,00 fölötti pontszámokat zölddel kiemeltük. ptHely: helyezés az összesített pontszám alapján.
  • pontRangsor // a játékos pontszámának adott meccsen belüli helyezése. A pontszám (pt) a következőképp alakul: első helyezés: 5 pont, második helyezés: 4 pont, és így tovább. ptHely: helyezés az összesített pontszám alapján. (Ha két játékosnak ugyanannyi a pontja, akkor a táblázatkezelők sajnos csak egy nevet írnak ki, ezért látni hiányos sorokat.)
  • említésSzázaléka // az adott játékost az osztályozókönyvet kitöltők hány százaléka rangsorolta a legjobb öt közé (ennyi játékosra lehet legfeljebb szavazni). A 90% feletti értékeket zölddel kiemeltük. ptHely: helyezés az említések százalékának átlaga szerint azoknál a játékosoknál, akik legalább a mérkőzések felén legalább 30 percet játszottak.
  • említésRangsor // az említések számának rangsora. A pontozás ugyanaz, mint a pontRangsornál.
  • megjegyzés // a Honvéd-Kisvárda után nem volt osztályozókönyv.
 • annyit mindenképp kijelenthetünk, hogy //
  • Batik végleg megérkezett Kispestre. Szevasz, Bence!
  • Gazdi hatalmasat megy.
  • Lanzafame.
  • Sajnos, Gazdag kivételével kiszorultak a saját nevelésűek a legjobbak közül: 2. Gadzag, 8. Banó-Szabó, 11. Vadócz, 13. Nagy Geri, 18. Berla, 21. Cipf.

“Napikispest 2019.11.27.” bejegyzéshez 72 hozzászólás

 1. Jó kis tábla, respect.
  Hiányolom, hogy nem számolsz móduszt és mediánt, ez hallatlan! :)

       1. Sose voltam GE-s.
        Ahol most dolgozom, ott is van Lean, korábbi munkahelyemen is volt, és Six Sigma is.
        Ezeket a módszertanokat alapvetően bullshitnek tartom.

        1. Azok is.. A Six Sigmát a GE terjesztette el a világban, utána áttértek a Lean örületre.. ezért gondoltam😀

         1. 12 és fél éve léptem be az IBM-hez, ott abban az évben vagy a következőben vezették be a Six Sigmát, az időpontban nem vagyok biztos. El is kezdették velem, de szerencsére nem kellett befejeznem, mert egyedül maradtam egy projectre, amiben 16 országot támogattam egyes egyedül majd másfél évig. Mondjuk emiatt volt, h felhívtak a szabadságomon, amikor a rokonaimnál voltam Görögországban. Szóval volt hátulütője is, h egyedül vittem a projectet.
          Ott is hagytam az IBM-et 2010-ben. 😀😁

        2. A Lean az egyetlen, amit eddig hasznosnak tudtam ítélni, a többi valóban bullshit, ráadásul a 6 Sigma már ott megbukik, hogy egy villanykörtegyártáshoz kapcsolódó minőségi módszertant rá akarsz húzni olyan speciális ágazatokra, mint a hajtóműgyártás, az orvosi MR készülékek gyártása vagy a pénzügyi szektor.

     1. Á dehogy, egy Master Black Belt még egy egészséges pörgőrúgást sem tud kivitelezni.

     2. ÚÚÚ, olyan nekem is van!
      Az életem legszarabb és legelpocsékoltabb időszaka! Ever!

         1. már 10 éve volt… mit tudom én meddig, de tombolt ám. és a Coach kb. a legjobban fizetett managerek szintjén volt… nem viccelek!

          1. Tudom, nálunk is, pedig semmihez se értettek, csak ezt a vackot nyomták😀

       1. Ennél hatékonytalanabb és túltolt, rá”erőszakolt” projekt módszertant… nem nagyon ismerek!
        Lean… az egy fokkal értelmesebb.

        1. Egyetértek, egyszer benyomtak egy projektbe.. Miért nem megy egy üzletág, az első megbeszélésen elmondtam, hogy mi a bibi, erre a projekt menedzser közölte, nem úgy van az, a six sigma metódussal kell megkeresni az okokat. Néhány hónapot elcsesztünk a dashboardok gyártásával, majd eljutottunk oda, amit az első percben mondtam😀

         1. ismerős!!!
          nekem a CFO mondta a 3. vagy 4. körös beszámolók után, hogy Lean Six Sigma.. ok, de hol van már valami részeredmény??? A csávó Lean párti volt…
          na mindegy.
          Nálunk most az Agilis módszertan a menő… kb. az egész cég átalakítása folyik.
          2 hetes Sprintek… ;D

          1. Mindig van valami divatos metódus, ez olyan mint a női divat, mindig ki kell találni valamit😀

 2. A válogatottban hiány van belső védőből. Totál hülyeség lenne Batikot kipróbálni?

 3. Jók ezek a táblázatok, kiderül belőlük az is, hogy én valami más Honvéd-meccsekre járok, mint a szurkolók jelentős része… :) Hogy például miként lett a Paks ellen Lanza a legjobbunk, azt el nem tudom képzelni, hacsak nem magára szavazott 100 különböző felhasználónéven. :D

  1. Igen, tényleg nem játszott jól a mérkőzés nagy részében, de azért lehet mégis a legjobb, mert:
   – senki nem mutatott kiemelkedőt vagy akár nála többet,
   – rúgott egy gólt (még ha tizi is)
   – olyan helyzetből indította a támadást a második gól előtt, amiből bármelyik más nb1-es játékos hátra passzt vagy max bedobást harcol ki.
   (szóval nélküle ezt a meccset se nyertük volna meg, mondom ezt úgy, hogy fradis kanyarja miatt én sem kedvelem különösebben)

   1. Látod pont ezt mondtam, azon a meccsen, amit én néztem, többen is jóval többet mutattak nála. :) De hát ezért szép játék a futball, mindenki másképp látja. :)

     1. Nem mindig értek egyet Lassie kolléga osztályzataival, de most nagyjából ugyanazt láttuk, ott visszanézheted. Bár szerintem legalább egy osztályzattal mindenkinek magasabbat adott, mint egy ilyen meccs után szabadna, ha nem kettővel. :)
      De felhívtam cimborámat is, hogy mondja meg, szerinte ki volt a három legjobb hétvégén, és utána megmondom neki, hogy itt ki lett az első. Erre mondott három nevet, majd hozzátette: “… de gondolom ott a Lanzára szavaztak legtöbben…” :D

      1. Nem feltétlen vitatkozni akarok, de arra én is kíváncsi lennék, ki az a három akit jobbnak tartott Lanzánál ezen a meccsen (mint írtam fentebb, azok miatt van nálam is elöl Lanza, mert a meccs nagy részében nem ment neki, ezt én is adom).

       1. Műhelytitkokat nem árulhatok el. :) De az én véleményemet szívesen, nálam Aliji, Nagy Geri lett volna a sorrend az első két helyen (ha szavaznék), a harmadikkal már gondban lettem volna, mert a többi játékosunknak talán még egy jó 20 perce sem volt szombaton. Illetve Kálnoki-Kiss elég jól szállt be, lehet Őt tettem volna meg harmadiknak, vagy talán Gazdit. Elfogultsággal nem vádolhattok, mert talán Alijit kedvelem a legkevésbé a pályára lépő játékosaink közül, de a feladatát végig jól ellátta (ha a beíveléseket nem nézzük, de ez annak a sara, aki olyan feladatot ad egy játékosnak, amire alkalmatlan…), a végjátékban pedig hátul is volt egy fontos mentése, a győztes gól meg abszolút az Ő érdeme (meg persze a komplett paksi védelemé, élen a labda alá szaladó Lenzsérrel és az ötösön belül labdát lekezelő Gévayval). Geri pedig baromi sok labdát szedett össze és most nagyrészt jól is játszotta meg őket. Nyilván nem ezek miatt jár az ember meccsre, de abban a szerepkörben, amiben Geri játszik, ennél többet nem nagyon lehet kihozni egy meccsből.
        Lanza lőtt egy tizit, meg így utólag valóban jó ötlet volt beívelnie középre a lasztit a második gól előtt, bár tegyük hozzá, hogy Lenzsér nem kicsit alászaladt (pontosabban alásétált) a labdának, azt simán el kellett volna fejelnie. A kapott gólunknál pedig ha a szöglet után csak áll egy helyben, mellre vehette volna Böde fejesét, ehelyett nagy lelkesedésében kis túlzással még le is ütközte róla Lovreszt, hogy az ex-csapattárs minél könnyebben fejelhessen. :)
        Ettől függetlenül nyilván tiszteletben tartom döntéseteket, csak én teljesen másképp látom a meccseket, nem pár pillanatot értékelek, hanem 90+pár percet. Még csak azt sem mondom, hogy nekem van igazam, sőt, könnyen lehet, hogy nektek, mindenkinek szíve joga eldönteni, mit és miért értékel. :)

        1. Lanza nálam se volt ott az első ötben, mert a tizenegyesig észre sem vettem, hogy a pályán van. :(
         Alijit már az első félidőben dicsértem a körülöttem állóknak, nagyot ment. Gazdi is jó volt, és Kálnoki is, bár a becserélése után volt pár perc, amíg azonnal lehoztam volna, de utána semmi gond nem volt vele, sőt. Talán ők hárman (őket is tettem fel csak és kizárólag).
         De ugye, ilyenek a nézőpontok. (Lanza egyébként hagyományosan elől van, pusztán azért, mert – gondolom – sokan imádják, és inkább nem hagyják ki. De ilyen ez a játék.)

          1. Pontosan a második gól előtti indítása hatalmas, így pont ez kellett a győzelemhez, pont ez jelentette a különbséget.

         1. Lehet, hogy abból a szektorból, ahonnan mi szoktuk nézni a hazai meccseket, máshogy néznek ki a dolgok, mint a többi helyről vagy a tévéből. :)

         2. “Pusztán Azért,mert-gondolom-sokan imádják”.Nagyon rosszul gondolod.Azért van elől,mert ahogy pl a Dortmund Reus nélkül vagy Timur a csapata nélkül,esetleg a Barca Messi nélkül,Mi sem vagyunk ugyanazok Lanza nélkül. Jelen állás szerint ez most a Lanzafame és a többiek FC.Ami nagyon jól van így.Egyébként amit írtál róla,az inkább a Nagy G-re illene.Miközben a tény az,hogy nem véletlen áll ott a rangsorban, az egyik ill. a másik.Ennyien azért ne tévedjenek már,vagy ne legyen belemagyarázva mindenféle utólag a sorrendbe,mert akkor így ennek szavazósdinak semmi értelme!

          1. Érdekes a Nagy Geri megítélése a Paks ellen is.
           Folyamatosan néztem a játékát, és agybajt kaptam tőle, ahogy játszott a középpályán.
           Méterekre volt paksi játékosoktól amikor védekezni kellett.
           Amikor hátra jött a saját tizenhatos környékére, akkor is 2-3 méterre volt a labdától, illetve a paksi játékosoktól.
           Amikor támadni próbáltuk,akkor meg rendszerint elbújt egy paksi játékos mögé, hogy még véletlenül sem legyen megjátszható.
           Sokszor lassul tovább a támadásunk, amikor nála van a labda.

          2. Ő a legspeciálisabb eset valamennyi közül.Akkora kedvendc(vö Áfonya szaki ) bármilyen gyengén játszik,akkor is van 30%,aki belelátja a Gattusót. A legkönnyebben pótolható ,mégis sokszor nélkülözhetetlennek tűnik.A fene sem érti ezt,beleértve magamat is. Ez jó bonyolult hsz lett,belátom.

          3. Bizony a legnagyobb kedvencem, de ez nálam osztályzás szempontjából inkább hátrány… Az előző szezon végén például felállítottam egy sorrendet, aminek nagyon a végére tettem Gerit, mert sokkal többet várok tőle, mint amit abban a szezonban mutatott. Idén szerencsére sokkal jobb formában van.

          4. Ahhoz képest, hogy ezek szerint soha nem volt a labda közelében, Ő passzolta a második legtöbbet a meccsen. :)

        2. Alijival valahol egyet értek, most, hogy mondod a kapott gólunkat, ott valóban hibás, de Lovric is ugyan annyira, az más kérdés, hogy Lanzanak kellett-e ott lenni…
         Kánoki ennyi idővel értékelhetetlen, Nagy Geri játéka az kevés volt, Gazdi valóban elment, nem volt rossz, a jók között volt.
         Ami biztos, hogy Gazdi, Aliji, Lanza benne vannak az első 4-5-ben.

       1. Könnyen lehet hogy én tévedek, én sajnos sokakkal ellentétben nem születtem tévedhetetlennek. :)

   2. A támadás indítása miatt nem a mérkőzés hanem a forduló legjobbja szerintem. Ilyen játék intelligencia nincs az egész nb1-ben. Lehet jól és hasznosan játszani és zakatolni végig ezzel meccseket lehet nyerni. De Lanza mozdulata ezen a meccsen az amitől bennakad a levegő egy pillanatra a felhördülés előtt. Én ilyen pillanatok miatt járok meccsre 40 éve.

    1. Isaelben még benne van az a plusz, ami Lanzában. De itt a NB I-es listát le is lehet zárni.

     1. Lanzát elöször 2013 januárjában láttam egy téli edzőmeccsen a hátsó (első) edzőpályán. Akkor nem tudtam még hogy kicsoda. Csak tudtam hogy van egy új “raklaposolasz”. Emlékszem az ellenfél térfelén vezettünk támadást… Lanza kényszerítőzőtt valakivel majd a visszakapott labdával megiramodott kicselezte a védőjét és betekerte a labdát mindezt lendületből mert akkor még tudott futni. Az a 200 ember aki ott volt felhördült kivétel nélkül. Én is csak összenéztem a keresztfiammal na ez igen…

      1. És a meccs előtt se szó se beszéd odahugyozott a pálya szélére. Talán RW írta hogy az isten áldja azt a kerítésdarabot ;o)

   3. Lehet, hogy a győztes gólhoz hozzájárult a panyenka is. Talán a védő nem szaladt volna alá a labdának, vagy a másik nem bénázik az ötösön, ha nincs bennük az a gyomros.

 4. megneztem az aranyoroszlanokat, szerintem bitang jo volt, föleg latni, hogy meg van Kosarlabda is, ha nem is azon a szinten. Latni Zsoldos Andrast megint nyilatkozni jo erzes volt. Eppel interju, vezetes technikai trening is jol sült el. Amit hianyolok pl nehany ilyen kihivas dolgot vegig lehetne vinni az egesz csapaton, Mondjuk a Puskas challange vagy ez a vezetes technikai dolog is mehetne több jatekossal, esetleg rövidebben de rendszeresen vegen esetleg ranglistaval. Es eltudnek meg kepzelni rengeteg amolyan Soccer am-es kihivast is

  1. A meccsek utólagos kommentárja is visszajöhetne. A Kálnoki-Uzoma duó jó volt, ki lehetne próbálni egyéb extrém párokkal is.

   1. sajnos meg a stabban sem lattam a nevet, de ha behunyom a szemem, akkor latom, hogy a jellegzetes mozdulatsorral beleall a 3 pontosba :)

    1. nem vagyok egy nagy kosaras, de az a Kuzmin, Mészáros, Boros, Orosz, Heinrich, Sitku, Adderly, Halm Roland csapat Zsoldos alatt eléggé beégett a memóriámba…

    2. Vitya minden bizonnyal a magyar első osztály valaha volt legjobb kezű játékosa volt, sok szép emlékem van róla, de az egyik különösen beleégett a memóriámba, mikor 5 másodperc alatt dobott 7 pontot. :) Egyik évben két fehérvári csapat volt az első osztályban, a másikkal játszottunk (nem az Albacomp-pal) idegenben, valami kisebb csarnokban. Vitya beleállt egy triplába, be is vágta, ráütöttek a kezére, büntető. Ezt meglepő módon kihagyta, valaki lekapta a támadólepattanót, Vitya már lopakodott is kifelé, kapta a labdát, sutty egy újabb tripla és újabb fault, ugyanattól a védőtől, aki láthatóan nem tanult az első hibájából. :D Ezt a büntetőt már bevágta, így lett az állás pár másodperc alatt mínusz kettőből plusz öt. :) Az előttünk ülő 3 személyes hazai kemény mag pedig már indult is ki egy újabb sörért. :)

 5. Csak leírom, a kutyafáját. :)
  Szép, szép ez az osztályzókönyv, de az látszik, hogy többé-kevésbé torz képet ad, hiszen szemmel láthatóan a zemberek egy jelentős része nem tud különbséget tenni adott meccs teljesítménye, ill. az adott játékosban megtalálható klasszis között.
  Ok, nyilván ez legyen a legnagyobb probléma az életben. :)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.