Török idő szerint háromkor (Budapesten: egykor) kezdődik az edzőmeccsünk

Ha valaki találna streamet a meccshez, akkor semmiképp se tartsa magában. A Honvédot megkérdeztük, ők – gondolom az edzői stáb kérésére – nem szolgáltatnak mozgóképet.

Amúgy az megvan, hogy az ellenfél edzője az exdebreceni csatár, Marius Sumudica? Egész jó spíler volt emlékeim szerint.

Megjegyzés: 2017 nyara óta 35 olyan edzőmeccset játszott a Kispest, amiről tudunk, és ebből hivatalosan(!) csak nyolcat nézők előtt. Ehhez jön még, hogy tavaly egy meccset közvetítettek Ausztriából. Máshol is így megy? Mert nálunk bármi változhat, tulajdonos, edző, keret, helyszín, a vége úgyis az általában, hogy az edzőmeccsről ki van tiltva a néző.

Most tényleg, a felkészülési időszakban nézzek Vidit, Fradit, miegymást, mert azokat legalább közvetítik? Mi a francot akarnak ennyire titkolni egy pár napos edzőtáborban, két héttel a bajnoki rajt előtt? Hogy nincs egy padra való felnőtt a klub alkalmazásában? Azt tudja mindenki, elég csak megszámolni a játékosokat darabra. Tényleg, mi lehet az, amit van értelme, és sikerülhet is elrejteni a kíváncsi szemek (Kuttor, Rebrov, Dajka, Vitelki, stb.) elől?

update // a címet frissítettük. korábban kettő óra állt kezdési időpontként, de szóltak, hogy törökben nem egy, hanem már kettő az időeltolódás. és tényleg.

“Török idő szerint háromkor (Budapesten: egykor) kezdődik az edzőmeccsünk” bejegyzéshez 131 hozzászólás

 1. A mai NS szerint Molnár Gábor iránt a Diósgyőrön kívül mi is érdeklődünk!

  1. Miért lenne nekünk Molnár erősítés ha egy Nb1-es középcsapatból is elküldték ?

 2. Az őszi keretből elment Kulach,Ben-Hatira,Vadócz,Hegedüs,kölcsönbe Temesvári,Lukács,,Kovács Nikó,kilóg a keretből Egervári és N’Gog azaz 9 játékos !
  Eddig nem hoztak senkit és MFA-tól 3-4 játékost próbálnak.

  1. Ezekből a játékosokból ősszel csak a Vadócz játszott folyamatosan(de sajnos nem jól!)
   Egervári, az Egerszegi!
   Leírtál 9 nevet, akik abszolút nem veszteség, ha nincsenek itt, mert jószerivel, akkor sem kaptak lehetőséget, ha a fél csapat sérült volt!
   Az ilyen vélemények, mint a tied.
   Nem több, mint puszta hangulatkeltés ezen az oldalon!

  1. Eddig jól titkolta. Ha lenne esze nem mondana ilyet. Feléget minden vissza utat hozzánk, pedig könnyen besűlhet mint Gróf.

      1. Túl van tárgyalva. Már így is többet foglalkoztunk vele, mint amennyi értéket képvisel.

  2. Nem mondta, hogy ősfradista, csak annyit mondott, hogy Lipcsei volt a példaképe, hiszen azonos poszton játszanak és ugyanabból a kisvárosból jöttek.

   Vécsei védelmében annyit el kell mondani, hogy soha nem volt neki olyan kapcsolata a szurkolókkal, mint pl. Holendernek, vagy Grófnak. Nem éltették a nevét, azután sem volt igazán szoros kapcsolata a klubbal, hogy elment.
   Azt is lenyilatkozta, hogy ha hazatérne, akkor szabadon, az ajánlatok függvényében döntene, a Honvéd számára annyi előnyt adna, hogy elsőként minket hallgatna meg.

   Én nagyon csalódott vagyok, hogy odaigazolt a Fradiba, szerintem igenis be fog ott futni, nagy közönségkedvenc lesz ott, mert nagyon-nagy küzdő és alulértékelt játékos.
   De azzal nem fogjuk megtartani a jelenlegi értékeinket, ha azt látják, hogy állandóan mindenkit ócsárolunk és köpködunk.

   1. Kedveltem őt de egy olyan kis divatmajomnak tünt anno….. Még nálunk játszott a pöttyös utcánál a lakótelepen láttam sokat. Azt hiszem a mamája lakott ott. Új fiat 500-sal volt mindig ami az olasz trikolor szineire volt fújva, kis nyálas jelenség volt csak tele pénzzel ez tisztán látszott

    1. Én nem így látom, az egyik legnormálisabb srác, aki kijött az akadémiáról.
     Nyilván nem egy agysebész, de nincs széttetkózva, már családja, felesége, gyereke van.

     1. Soha sem fogom megérteni, hogy miért megítélési szempont nálunk a tetko meg a zselé!?
      Csak nem a rosszindulat, demagogia, maradiság a mozgatórugója?!

      1. Azért a tetkó eléggé a külsőségre és nem a belső értékekre való fókuszálás jele, legtöbb esetben…

       1. Nem vagyok pszichológus, de ahol egész nap egyforma öltözékben vannak az emberek, ott könnyen felmerülhet bennük a különbözés iránti igény. Ehhez jön még a divat, illetve a fiatal felnőttkor, a hormonokkal, csaj szerzési igényekkel.

        1. Na, a focisták pont nem az egyéniségükről híresek, sokkal inkább a csordaszellemről..

       2. Pont ezért nem értem! Ettől még lehet nagyon jó, okos, értékes, becsületes, ügyes, kedves, intelligens ember valaki!
        Ha azok szava lett volna mérvadó akik Einsteint a külsője alapján ítélték meg…

        1. Ha valaki a külsejére és a személyisége külső megjelenítésére fókuszál, az biztos, hogy kevésbé figyel oda a belső értékekre…

          1. Ja, igen, mert aztán hatalmas erkölcsi orákulom az olasz, tudjuk…
           Nem volt neki bundaügye, nem szart ő a Honvédra kétszer is..

          2. Miért ostorozol itt másokat, mert szerinted rosszul gondolkodnak pl a fiatalokkal kapcsolatban, amikor te sem különbözöl; általánosítasz, előítélettel élsz!?

          3. Én nem élek előítélettel, azt nagyon jól lehet látni, hogy ki szarja tele magát tetkóval és ki nem.
           Vécsei nem.
           Ettől még önmagában nem jó ember, de egy jel arra, hogy a munkára összpontosít és nem egy pornómagazinba akar bekerülni, vagy nem a dizsiben akarja levenni a prostikat a lábukról….

          4. “…azt nagyon jól lehet látni, hogy ki szarja tele magát tetkóval és ki nem.”
           Az ” szarja ” tele magát tetkóval akinek tetszik, és az nem akinek nem tetszik!
           Ma orvosok, tanárok, művészek, kutatók, stb vannak tele varrva. Nem hiszem, hogy ” pornómagazinba ” , meg csajozni készülne mindegyik!
           Nagyon demagóg, beszűkült és rosszindulatú gondolkodásmód jellemzi sztem azt az embert aki ilyenek alapján ítél meg másokat!
           Hogy egy ” klasszikust ” idézzek: ” rossz gondolkodás mód! ” 😉

          5. Szerintem te meg áltszenteskedsz.
           A külső megjelenés sokszor sok mindent megmutat.
           Ezek régi igazságok, bölcs emberektől, ne akard azt mutatni, hogy te most itt kitalálod a tutit 2020-ban.

          6. ” A külső megjelenés sokszor sokmindent megmutat. ” Jaja. Meg könnyen meg is téveszthet / lásd; Mátyás király állruhás meséje, hogy egy igazi klasszikust említsek! 🙄/! Vagy; pl ” nem a ruha teszi az embert! ” Lehetne jónéhány ilyen bölcseletet sorolni, ami azt sugallja, hogy ne ítéld meg embertársadat a külsője alapján! De, modernkor legbölcsebb embere, legyen neked igazad!
           Akkor már csak azt nem értem, milyen jogon mered b.szogatni az itt kommentelőket azért, hogy fikázzák a fiatalokat néhány perc játékidő után?!
           Szerintem te ” bort iszol, vizet prédikálsz “!

          7. Biztos ismered: Mi a különbség a tetovált és a nem tetovált ember között? A tetováltat nem érdekli, hogy neked nincs…

          8. Mit nem lehet azon érteni, hogy akinek nincs a bőrén egy tenyérnyi üres hely, az egy szellemi toprongy?
           Vagy játszod a “fiatalos” gondolkodású öreget?😁

          9. Ezt poénnak szántad?😉

           Mindegy! Le írom én is a saját véleményem: Szerintem aki anélkül ítélkezik egy másik ember felett, hogy azt személyesen és ” jól ” ismerné, az könnyen lehet, hogy nagyobb bajban van szellemi téren, mint aki felett ítélkezett!

           Jelzem, nincs egy db tetkóm sem, de még fülbevalóm sem

  3. Én is elolvastam, és semmi kivetnivalót nem találtam a nyilatkozatban… Száljatok már le a földre, nem kell mindenkit csak azért ekézni, mert nem Kispesten jön vissza. Vidéki srác, semmi kötődêse a klubunkhoz… Szvsz ennyi.

    1. Számit az?
     Botka ebből a szempontból a szembeköpés! Vécsei? Egy igazolt MFA növendék!

     1. Na igen van ennél még lejjebb is. Sokan és én is többet, jobbat képzeltük bele ebbe az emberbe.

   1. Nem ekéztem azért, mert nem hozzánk jött vissza, a “hazakerültem a Ferencvárosba” duma a necces..

    1. Miért, nem azt tette? Hazajött, és a fagyiba… Lerövidítve… Ennyi. Nem több.

     1. Hazajönni oda szoktak, ahova tartoznak, pl. otthon, város, ország stb.

      1. Önsajnálat büdös. Ez jön le nekem az ilyen és ehez hasonló megjegyzésekből. Ki a faszt érdekel Vécsei! Nem egy Kovács Kálmán… De még egy Dubecz Jani sem.

        1. Nem is akarom érteni, mi a baj ezzel!
         Sokkol viszont ez az önsajnálat attitűd!

    2. Ja és mindössze 5 évet volt nálunk ezután hazakerült ahova….

  4. Hát…Botka, Gróf után pont odaillik Ő is….nekem többet számít, hogy pl. Batik ősfradistaként érkezett, és ma már családjaként emlegeti a Kispestet…ahogy Lanzafame is.

 3. Törököknél játszó Diarra meg pár éve (2018) a Dózsában tolta.

 4. A közvetítés szerint kapura lövés nélkül hoztuk le az első félidőt..

 5. Szemmel látható a fejlődés. Sannino még sárgát se kapott.

  1. Bammeg, ennyi szavazattal megnyernéd Ausztriát is…😂
   Dobok egyet én is. 17 az jó szám..😁

 6. Ott folytatjuk egyelőre ahol abbahagytuk. Nulla előrejáték sajnos.

 7. Reménykedőknek (nem elkeserítésül)!

  Igen vékonynak tűnik a kiutazott keret, főleg támadókban. Vannak előrelépésnek tekinthető események (King és Niba a kezdőben), meglepőek (Aliji középpályán?, Kukoc a balfutó), ha hinni lehet a honlapnak. Ugyan hosszú még az igazolási időszak, de nagy igazolásra nem érdemes számítani (pedig előre valóban kellene egy tipikus 9-es játékos, középpályán a távozók (sajnos) nem okoztak érdemi vérveszteséget, hátul pedig a Batik, Lovric, Kamber, Kálnoki-Kis, Niba, King, Meza, Uzoma, Kukoc, Aliji elég lehet ha nem jönnek súlyos sérülések. Persze a fiatalok beépítésének folyamatos kísérlete (hátra, középre, előre) elengedhetetlen, hisz ez a jövő egyetlen járható útja!
  Sajnos vagy sem, de tudomásul kell venni, hogy minden híreszteléssel ellentétben érdemben nincs több pénz, legalábbis a csókos csapatok végtelen nagyságú kasszájához képest biztosan. (Ezt Vécsei esete is alátámasztja.) Amennyivel több van, az arra elég, hogy nagyobb eséllyel tartsunk meg kiemelten fontos játékosokat. A realitás, hogy egy kb. 3 mrd Ft-os, jelentős részben hitelből történő vásárlást követően (erről szóltak a hírek) nem is lehet csodát várni (az új tulajok is egy felülről vezérelt keretrendszerben mozognak). Ha egy kicsit körülnézünk a csapatoknál, akkor egyértelmű, hogy mesterségesen (közpénzből) felfújt költségvetésű egyesületekről van szó. Ezek az egyszemélyi döntések alapján meghatározott források pedig behatárolják az egyesületek lehetőségeit. Ebben az irányított pénzelosztásban továbbra sem várhatunk mást, mint ami eddig volt. Vannak a csókos csapatok, meg a futottak még egyesületek. Mi sosem fogunk ebben a feltételrendszerben kikerülni a “futottak még”-ek közül. Eltelt bő félév és főszponzor változatlanul nincs (nem engedélyezett?), csak egy szabadszemmel alig látható nagyságú autómárka embléma került fel a mezekre. Az ami a legtöbb csapatnál már rég ott volt. Abból kell főzni ami van, ez meg egyértelműen az utánpótlásnevelés, és tudomásul venni, hogy ebben a keretrendszerben -ha kiváló a szakmai munka, és mindent beleadnak a játékosok- nem vagyunk teljesen esélytelenek a 3.-6. helyre, esetleg jó sorsolás mellett egy kupadöntőre.

 8. Az NS szerint 12-kor kezdődik a kinti meccs ????? Honvéd honlapján már nincs is ott a mai meccs csak a következő kettő !!!!

 9. A látottakal meg vagyok elégedve, de csak azért mert nem láttam semmit.

 10. Hogy tolták itt többen is / hegylako vezetésével / a ” Hemi takarodj ” szlogent mert;
  1; miatta nem jönnek a szponzorok.
  2; a sóhersége miatt nincs hiteles és bővebb tájékoztatás. / Egyik ilyen rákent nem teljesített igény volt pl az edzőmeccsek közvetítése /
  3; garasosságának köszönhetjük a ” kukázott ” játékosokat.
  4; neki köszönhető, hogy nem volt pénz sz.rásig.
  5; stb-stb
  Ezt nem Hemingway védelmében v Mendelényiék ellen írtam, mintsem inkább azért, hogy akik pl gusztustalan hangnemben acsarkodtak az Öregre, azokat láthatjuk. mennyire nem a racionális gondolkodás, hanem sokkal inkább a személyes gyűlölet, sértettség vezérelte!
  Persze, van még 11 évünk egyenleget vonni, de nyújtsa fel a kezét, aki pontosan ezt és ennyit várt az újaktól azután, hogy a Papa eltakarításáért szórt mantrája meghallgattatott!?

  Én meg vártam a hegylako által mikulásra beharangozott erősítést

  1. Én szerettem Hemingwayt (magánügy)mint önkéntes segítő volt alkalmam sokat beszélgetni vele tabu témákról is.Minden apró részletre figyelt.Szintén magánügy volt,hogy Honvéd sapkát kaptak a bérletesek nekem véletlenül nem jutott szóltam a papának ő felvitt az irodájába és egy Amerikai zászlós pólóval megajándékozott.Természetesen mint egyszerű született Kispesti szurkoló nem látok a kulisszák mögé lehet,hogy a Latabár említett pontjai igazak,lehet,hogy nem.

   1. Aranykor lett volna itt, ha lett volna csak évi plusz 3-5 milliárdja, ami a Fradinál, meg a Vidinél.
    Jobb eredményeket is értünk volna el náluk, az száz..

  2. Ki lepödött meg ezen az oktoberi önkormanyzati valasztasokat követöen?

   Ébredjetek mar fel, jelenleg nincs markáns tulajdonosa a klubnak, csak fenntartoja.

    1. Szerintem semmi,de neki jólesik mindennel kötekedni.Amikor Pini volt a tulaj és vidékre akarta vinni a klubot,az biztos tetszett neki.Vagy amikor minden évben a Debrecen volt a bajnok,mert a kaszinótulaj adott rá pénzt,a többi csapat meg nyomorgott hozzájuk képest,az volt a fair világ neki.

   1. Régebben meg bohóc tulajdonosa volt, állami fenntartás mellett…..

  3. Amióta nincs itt a gazdaságos Gyuri bácsi:
   – nőt a nézőszám
   – visszajött a Lanzafame (utóbbi 20 év legjobb Honvéd játékosa)
   – Hosszabbított a két talán legjobb, népszerűbb magyar játékosa , Gazdag, Batík (nem saját vélemény)
   – Végre van Honvéd tv műsor
   – nem szerepel minden nap, héten a tulajdonos a tvben, és járatja le a klubot a hazug megnyilvánulásaival.

   Szerintem igenis változott a klub pozítiv irányban!!!!

 11. Ezt itthon is letudhattuk volna, nincs olyan nagy hó… Legalább megmaradt volna a lóvé egy NB3as cserejátékosra.

  1. Lassan hó sem lesz.. :(

   Alig megy nulla fok alá a hőmérő.. :(

 12. Eddig nem aggódtam, de azt nem gondoltam volna, hogy egy nyamvadt próbajátékos se lesz egy kinti edzőmeccsen. Oké, nyamvadt ne is legyen, de.. Nem nézték el a klubnál egy hónappal a szezonrajtot?

  1. Majd az átigazolási időszak végén, február közepén – amikor lement már vagy 6 forduló – érkezik egy kisebb sérüléssel bajlódó nagy reménység, aki a szezon végéig sérült lesz, majd távozik. Ennek már haladó hagyományai vannak Kispesten.

   1. Mindenesetre mások addig is igazolgatnak. A Kaposvár lett válogatottat, a Várda 700 ezer eurós brazil csatárt (és egyik sem összedrótozásra váró 30+ éves), mert céljaik vannak.

  2. Hemingway sokszor elmondta már:
   – téli átigazolási időszakban nehezebb játékoshoz jutni
   – az átigazolási időszak végén (most január 31) könnyebb játékosokat szerezni, mert akkor lejjebb adnak az igényekből.

   1. Értem én, vágom, mi hogy működik, sőt annak is örülök, ha felmérik a szóba jöhető ifjoncokat. A távozók listája is oké. Meg attól nem is félek, hogy végül nem lesz 3-4 érkező. De azt hittem – nyilván naiv voltam -, hogy ha már kicsit több a zsé, sikerül időben intézni legalább az erősítés egy részét, azért nem csak az F&F-s államipénz-bermudaháromszög (Ftc, Fehérvár, Felcsút) igazolt már játékost eddig is, a korábbi éveknél sokkal gyorsabb/sűrűbb volt a játékosmozgás az utóbbi napokban.
    Ja, ui: az első edzőmeccsen eredménye meg játéka aztán pláne hidegen hagy!

    1. Arra akartam kilyukadni, hogy a mostani vezetőség ezzel nem biztos, hogy tisztában volt…

     Lehet, hogy ők is így gondolták, ahogy te írod, aztán most kellett szembesülniük azzal, hogy bizonyos összeghatárok alatt minőségi futballistát marha nehéz beszerezni – főleg a fentiekre is tekintettel.

     1. Kicsit csodálkozom, hogy nem hozták még egy komoly szakmai vezetőt (szakmai vagy sportigazgazgató, menedzser, tökmindegy hogy hívjuk)

      1. Az sem segítene sokat…
       Az a baj, hogy Magyarországon a klubok túl kicsit ahhoz, hogy a tulajdonos 100%-os aktivitása és odaszánása nélkül mindent ki lehessen hozni a klubból…

       Ha a tulaj nem figyel oda, nincs előrelépés, okos gazdálkodás.

       A menedzsernek (szakmai vezetőnek) sosem lesz teljesen olyan elkötelezettsége ilyen kis pénzek mellett, mint egy odaszánt tulajdonosnak, aki mindenre odafgyel és kitanulja a futballt.

       A korrupcióról ne is beszéljünk (játékosügynökök és menedzserek (szakmai vezetők) összjátékai a háttérben a tulajdonost megkerülve..)..

        1. Amúgy Hemi a maga hibáival együtt ilyen volt. Megtanulta hogyan müködik. Nem sírom vissza, de sztm. neki komolyabb anyagi lehetöségei lettek volna, mint az új tulajoknak csak nem akart többet beletenni.
         Az új tulajoknak pedig nincs elég pénzük ehhez az üzlethez, és a várt szponzorok sem érkeztek meg.
         Persze lehet tévedek.

         1. Ezt osztom.. Hemy szerintem is kitanulta a magyar focit és tudta hogy ebben az állami sakkjátszmában mi csak max futók lehetünk…. A király, királynő messze előttünk a felerősített parasztokkal kell küzdenünk az életbenmaradásért. Ráadásul a játék irányítója egy cézárszindrómás kis dagadt hülyegyerek aki néha lesepri a bábukat lásd haladás, győr….. Szóval itt a mi szerepünk kapaszkodni az életünkbe.
          Ha ebben az országban sportszerű keretek között megy a játszma lehet Hemy 10x ennyi lét rak bele és klubunk egyik hatalmas legendája lenne.

         2. Na igen, rajta kívül értettem, mert itt csak olyanokat tudok, akik már születésükkor klubbvezetőnek és + szakmai igazgatónak jöttek a világra.😉

      2. Minek? olyan k sokan értenek ott hozzá.. meg aztán ennyire kevés zséhez veszélyes, még kiverné a balhét egy ilyen keret láttán..

  3. nyugi, van még időnk. mendelényi megmondta hogy Kesztyűst is 3 évig figyelte Rossi mielőtt idehozták.. :)

 13. “Ne felejtsük el, ez a meccs még csak az első lépés volt a Fehérvár elleni bajnoki felé, vár még ránk két találkozó, ami szintén nagyban segítheti a felkészülésünket.-Sannino” Most kellene azt mondani ,hogy igen kérem szépen ez igy nagyon kevés és fogunk igazolni végre csatárt mert ezt a játékot gólra játsszák és jelenleg nem tudni ki fog itt végre gólt/gólokat rúgni. Mire vár a vezetőség jelen pillanatban????

  1. Itt nincs korlátlan büdzsé, tehát sakkozni kell az idővel, a lehetséges játékosokkal, a pénzzel. A játékosok próbálkoznak eladni magukat, ez a korlátozott anyagiakkal rendelkező egyesületek meg kivárják az igazolási időszak végét.

    1. Tekintve, hogy a körülmények nem változtak (legalábbis számunkra), nem kell csodálkozni.
     Heminél még előfordulhatott hogy megfricskázta (bajnokság megnyerése) a körülmények meghatározóit, mert amerikai-magyar állampolgárként, államtól független vállalkozóként nem lehetett mit csinálni vele, de gondold csak meg a jelenlegi tulajokkal mi történne egy ilyen fricska esetén. Úgy tűnnének el a piaci lehetőségeik, mint a pinty.

 14. Én egyáltalán nem vagyok meglepve.
  Azt kaptam amit vártam. Kapura veszélytelen játék, védekezés és védekezés mindhalálig! Egy ilyen vesztes meccs után elégedett és optimista vezetés (minden realitás nélkül), bizakodó és pozitívan gondolkodó játékosok!

  1. “Jól zárt a védelem.” Kamber Gyuri is tudja, hogy kell nyilatkozni. Példás alkalmazott. 😀

 15. Tessék mondani, vannak még itt elégedettek? Törökországban mindenki az, ezt olvashattuk. Viszont jó hír azoknak, akik visszasírják az öreget, hogy ugyanaz folytatódik tovább, meg jó hír azoknak is, akik utálták az öreget, hogy ezt legalább most más csinálja. De legalább már vannak szép, színes-szagos videók, legalább selyempapírba csomagolják nekünk a szart.

  1. Egyetértek, de vigyázz , mert mindjárt károgással vádol valaki ( nem a nick). Aztán ő is ír 1-2 negatív hozzászólást, ami persze nem károgás. :)

  2. Ez azoknak sem jó hír akik visszasírják Hemit, én elfogadtam, de örültem váltásnak és reménykedtem hogy tényleg kategórikusan jobb csapatunk lesz.
   Biztos van pár dolog ami jobb lett, vagy lesz (mondjuk azt is tegyük hozzá, hogy telik az idő, tehát lehet Heminél is lett volna pár fejlesztés amit most az új tulajoktól látunk), de a lényeg a csapat az nem lett jobb, sőt, nem fogunk a dobogóért harcolni.
   Csak egy példa, Hemi bajnokcsapatában volt egy csúcson lévő Lanza, most van egy túl a csúcson Lanza, a név ugyan az, de a játékos már nem, most is jó lenne egy akkori Lanza tudású játékos (gólkirály, NB1 legjobbja), na ilyenre jelenleg kilátás sincs.

    1. Persze, de mint jelenség, hogy jobb csapatot akarunk mint Heminél volt, at nagyon is létezik, hiszen azért dobogót mondogattak, de a mondandóm lényegét, gondolom, Te is vágod.

     1. Hogyne. Nem is ezt vitattam. De azzal a mondattal, amit év elején megengedtek maguknak, mikor kérdezték, hogy mik a célok és közélték, hogy nincs konkrét cél, azzal nálam beárazták az egész hozzáállásukat.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.