“Napikispest 2020.01.18.” bejegyzéshez 129 hozzászólás

 1. A rémálmaimba se jöjjön elő ez a meccs, simán lehetett volna 10:0 is a Hajduk javára..

 2. Boti egyetemre ment Amerikába? :-)

  “…Anibal Godoy, aki most Baráth Botonddal egyetemen”

  1. A honlapon az “egyetemben” kifejezés szerepel. Gondolom, ez a szó megvan, nem?

   1. Gondolom a honlapról másoltam, aztán javították. Jó hogy támadólag lépsz fel, abból úgyis kevés van a csapatban

 3. Idegzet tesztelve.. A kv nem pörgetett így fel reggel. Nem tudnám kik játszanak, sima megye 2 edzőfél egy NB1es csapatnak. Csak NB1ben így nem pörögnek, mint a fehérek.

 4. Hát ezt szépen el “cseliknikcsisezték” a fiúk, annyi szent. Alibiből jeles, ha ez az edzői stáb így “motiválja” őket a szezonkezdetre, akkor mit várjunk a későbbiekben tőlük…Mondjuk, egy olyan edzőfenoménótól, aki az előre becsomagolt bőröndjével várja a sült galambot, vagy a méretes zakókat, sokat nem is várhatunk. Szerintem Lütyő egy szerencsevadász-kisiparos, aki totál ad hoc jelleggel éli mindennapjait, végzi “munkáját”: Ahogy esik, úgy puffan alapon. MajdCSAK lesz valahogy, és ez közép, vagy hosszútávon abszolút kudarcra van ítélve. Nagyon rossz irány ez, és lassan, de biztosan eljöhet ennek a böjtje is…
  A személyes tapasztalat persze mindenkinél más és más, de mindent a mérlegbe téve eddig nem győzött meg engem arról, hogy bizonyította volna fél év alatt nívós szakmaiságát! A vezetőség nyilván kivár, most, hogy ebbe a róka fogta csuka helyzetben toporgunk Sanyimanóval…
  Persze a remény még él (bennem is), hogy valami csoda folytán változik a szitu, de az elmúlt hónapok komolytalan, bohém, esetleges, tesze-tosza, hejráérünkarramég stílusa nem fest nagy víziókat a tavaszról!

  1. Szerencsére a többi csapat viszont gondoskodott arrol, hogy igy is elöl maradhatunk..

   Ujpest total leszedalta magat és a Debrecen is elég fura döntéseket hoz, plusz nem nagyon igazolnak.

   Az idei szezon könnyen roncsderbi lehet.

  2. Az nem lehet, hogy a fejétől büdös a láb?! A lábfejétől..

  3. nagyrészt egyetértek, de azért ezt több összetevős bukta volt…
   1. a 2 ország focija között kb ez a különbség.(összességében talán kicsit kisebb)
   2. nem tudom mennyire az alapcsapatukkal kezdtek, mi nagyon nem
   3. Sanyi töketlenkedése
   4. a hiányzó láncszemek…kreatív közppályás és center

   ui. tudom, a védelem közepe is, de azt majd fél év múlva…remélem

 5. Megnéztem gyorsan a meccset. A kommentek alapján azt hittem, lefocizott minket a Hajduk, de erről szó sem volt. Az eredmény tényleg csúnya, de a játék egyáltalán nem volt tragikus. Egyelőre ennyi, de igyekszem majd hosszabban is kifejteni.

  1. Közünk nem volt a meccshez, helyzetünk se volt, állandóan eladtuk a labdát.

  1. Kérdés, mi az ésszerűség. Szerintem ha minden klub így működne, mint a belgánál, meg Heminél, már nem itt tartanánk. (Értsd: ebben az esetben pl. Feczesin maradt volna Újpesten.)

   1. Jogos. Én arra gondoltam, hogy egy bevált csatár érdemesebb megtartani, mint lutrira megint odavinni valakit, akit éppen most túrtak a kukából. De értem, hogy mire gondolsz, sajnos a mi bajnokságunk nem üzleti alapon működik.

 6. Kukoc a 3. gol elott zsenialisan huzta le a fejet, nehogy eltalalja a labda…
  Mondjuk azt nem merlegelte, hogy a horvat valiszinuleg van olyan penge, hogy athidalja az az 5 meteres tavolsagot amennyira Tonci baratunk tole helyezkedett igy nehezebb lett volna eltalalni, mint elloni mellette a labdat.
  De hat biztos ami biztos ugye…

  1. Az utolsónál se akart már odaérni, látszott, hogy szarik ő rá.

   1. fura volt, mert alapvetően eddig odatette magát a képességeihez mérten, de tegnap nagyon nem.
    nálam nem biztos h játszana még…főleg most amikor ott van 3 alternatíva.

    1. A fenéket tette oda magat, a 2019es bronzunk rajta ment el, mert szart hatramenni fejelni a Dvtk szabadrugasa elött 4:3as vezetésnél, az ö egyedülmaradt embere fejelte le a labdat és adott ezzel golpasszt

     Mar rég el kellett volna küldeni.

     1. “a képességeihez mérten”
      eddig legalább a lelkesedést lehetet dícsérni nála, na meg a gólpasszokat.
      de alapvetően nb2 tempójához is kevés Ő sebességben és technikailag is.

      1. Az, hogy védö létére nem megy hatra fejelni, nem képességektöl függ, hanem sulyos fegyelmezetlenség

       1. Adott vagy 20 gólpasszt . Nincs mégegy aki ilyet produkál a keretben. Ha védekezni nem jó, játszon elöl.

        1. Adott tiz golpasszt kb tizenegyezer beadasbol.
         Tizezerszer meg indult az ellenfél.

 7. A címkézésnél (alcím) a d és j felcserélése szándékos? Ha nem, akkor is maradjon! 😁

 8. Na akkor bővebben:
  Tegnap egy mítingen fonnyadtam a meccs ideje alatt, úgyhogy csak a mobilomra pislogva követtem az eseményeket. Az eredményt látva és a kommenteket olvasva, első gondolatom az volt, hogy “Sannino, takarodj”. Aztán kicsit lehiggadva, a második az, hogy ez egy olyan eredmény ami után “vizsgálatot kell indítani” – aminek az eredménye ugyanúgy lehet a fenti felszólítás. Amikor ma reggel elolvastam Sanyibá nyilatkozatát a meccsről, kicsit összezavarodtam. Most akkor vagy tökhülye az öreg, vagy másik meccset nézett, mint a nép. Emiatt aztán méginkább meg akartam nézni a meccset. Ahogy korábban is írtam, a kommentek alapján arra számítottam, hogy a Hajduk komoly letámadással folyton zavarba hoz minket, elveszítjük a labdát, képtelenek vagyunk felhozni azt, vagy átlépni a felezővonalat. Nincs két értelmes passzunk egymáshoz, fogalmatlan ívelgetések, semmi elképzelés. A horvátok meg a megszerzett labdákból sorra vezetik a veszélyes akciókat, rengeteg helyzetet dolgoznak ki, de sokat kihagynak (maguktól, mert a kommentek szerint Tujvel nem véd semmit).
  Nem mondom, a középkezdésünk utáni első labdabirtoklás igazolni látszott a fentieket. A horvátok letámadtak, egyre hátrább passzoltunk, aztán kirúgtuk taccsra az ötös magasságában. Ezután viszont egészen mást láttam, mint amire számítottam. Persze lehet, hogy a várakozásaim annyira negatívak voltak a kommentek és az eredmény miatt, hogy ennél csak jobb tudott lenni a valóság (mint amikor agyon dicsérnek neked egy filmet, és megnézve már csak csalódhatsz – csak épp fordítva.)
  Szóval én azt láttam, hogy a horvátok valóban erősen letámadtak, de nagyon sok esetben ezt egészen higgadtan kezeltük, volt szépen üresbe mozgó ember, a labdás nem kapkodott, kivárt amíg lesz kit megjátszani, sőt, amikor gyorsan szabadultunk a labdától, és azt hittem, hogy csak ész nélkül előrevágjuk, hogy ne legyen baj, sokszor akkor is tudatosan társat kerestünk, aki már beindult, ráadásul előrefelé(!).
  Az azért feltűnt, rögtön a meccs elején, hogy mintha ólomlábakon járnának a srácok. Már a Partizáni meccsen is sok olyan labda volt, amit emlékeim szerint el szoktunk érni, de most nem sikerült odaérni időben, és elvitte az ellenfél. Persze lehet hogy rosszul éreztem, de inkább arra gyanakszom, hogy az elmúlt hetek kemény fizikai felkészülése miatt lomhábbak a játékosok. Ha ez így van, akkor remélem, hogy az edzők is látják ezt, és tudják hogy kell megoldani, hogy egy hét múlva már frissen mozogjunk. Az is hozzá tartozik a dologhoz, hogy ez volt a harmadik meccs, ha jól számolom 5 napon belül – ez nyilván messze van az ideálistól, pláne nagyobb fizikai terhelés közben/után.
  Az első félidőben, de még a második félidő első felében is, szerintem elég jól működött a védekezés, a horvátoknak nem sok helyzetük volt, a gólokat hülye hibák, illetve balszerencse “segítségével” rúgattuk velük. Támadásban egész jól építkeztünk, nem az úgynevezett második labdákra törekedtünk (értsd nem felbaszkuráltuk a labdát, aztán vadásztunk a lecsorgóra), hanem passzokkal, megindulásokkal felvittük. Ebben Lanza természetesen élen járt, kincs ez a pali, na. Az egésznek olyan hangulata volt, mintha begyakorolt dolgok lennének, a széleken is ilyenekből bontogattuk a védelmet. Elöl voltak szép beindulások, jó ütempasszok. A Lanza – King páros például a szokásos módon működött, de Moutari is kapott jó labdákat a beindulásai után, sajnos kicselezte magát, vagy kihagyta Illetve Uzoma oldalán is voltak jó megoldások, védelem mögé kerülés. Összességében a horvátok egyáltalán nem szorítottak be minket, nem voltunk alárendeltek, pedig ne felejtsük el, a horvát foci messze előttünk jár.
  Igen, két béna gólt kaptunk az első félidőben. Az elsőnél Kambi és Banó eladták a labdát, amit kíméletlenül megbüntettek. A másodiknál elcsúszott a védekezés a szélre, de szerintem a lövést vagy nem láthatta Tujvel a keresztbe mozgó másik csatártól, vagy az illető bele is ért a labdába.
  Igazából a védekezéssel akkor lett baj, amikor bejött Kálnoki, Niba és Kukocs. Egyrészt azért, mert sok változás történt egyszerre, másrészt mert sok egyéni hibát vétettek. Toncsi borzalmas volt ezen a meccsen. A harmadik gól előtt nem támadta az emberét, így kényelmesen adhatott be, bent a két új védő rosszul helyezkedett (főleg Niba), így simán fejelhetett az ellenfél.
  Niba később is többször rosszul helyezkedett, ez aggasztó, pedig a sebessége, és a nyugodt labdakihozatala miatt hasznos lehetne. Kálnoki meg a letámadásoknál nem jeleskedett, zavarba jött, bizonytalan volt, tanácstalanul elrúgta a labdákat – persze ez lehetett a társak hibája is, ha nem voltak megjátszhatóak.
  Aztán jött egy szabadrúgás, aminél Tujvel mintha hibázott volna, végül pedig egy rosszul sikerült lesreállítás, és Toncsi díszkísérete.
  A lényeg, hogy ez egy edzőmeccs volt. Szemmel láthatólag nem akartunk minden áron jó eredményt elérni, amivel egyet tudok érteni. Inkább gyakoroltuk a játékunkat egy erős ellenféllel szemben. Egyetértek TSV-vel, ennek van értelme, ettől lehet fejlődni.
  Tehát, látva a meccset, én már nem vagyok kétségbe esve, nem kell Sanninónak azonnal takarodnia. Főleg ha hozzá veszem, hogy pl. Banó helyén hamarosan Gazdag játszik. A Hajduk inkább az ő szintje, Banóé egyelőre a Mezőkövesd (de ez nem baj). Nagy Geri is javítani fog a középpályánkon, és Hidi is jónak tűnt: mintha a vadóczosodás útjára lépett volna (nem a lassulásra, hanem a jó helyezkedésre, és a higgadt megoldásokra gondolok). És ha minden jól megy, lesz egy olyan csatárunk, akiről lepattannak a védők, miközben lefutja őket, és mintha a befejezéseknél is higgadt tudna lenni.
  Esetleg még Lanzával valahogy el kellene hitetni, hogy három csatárral játszunk, hátha nem veszi észre, hogy valójában szervező középpályást csinálunk belőle.
  Végezetül: abban azért nem vagyok biztos, hogy Sanninó a lehető legjobb megoldás, és később sem kell távoznia. Ez tavasszal dől majd el.
  És abban sem vagyok biztos, hogy a fentieket mind jól láttam, de én így láttam.

  1. Hasonlókat láttam én is főleg a labdakihozatalok voltak mások mint korábban és ebben mondjuk Kalnoki nem jeleskedett .

 9. A teljesség igénye nélkül, a Banó-Szabó a kövesdben annyit sem játszana, mint nálunk… Sajna itt tartunk…

  1. így van…inkább pl. Kaposvár…én kölcsön is adtam volna korábban.

  2. Nem úgy értettem, hogy ott játszana, hanem hogy a Mezőkövesd ellen játszani, az Banó szintje, nem a Hajduk elleni játék.

 10. Az nem is merült fel valakiben ,hogy az alapozásban most vagyunk a legnehezebb résznél fizikálisan és menni is alig bírnak ? Mindig csak a temetés ? Az albánokat megvertük és utána mindenki béna ,motiválatlan ,lusta …

  1. Verebest ezekkel egy lapon… ne haragudj, de sértés a magyar futball igazi fenoménjára nézve.

   1. Hát Verebes bármekkora fenomén is volt, Kispesten – egy bombaerős keretettel – elég rövidre sikerült karriert sikerült befutnia.

    1. Rakd össze azt az időszakot és rájössz, hogy ki volt ott a szálak mozgatója!
     Verebes csak báb volt.

      1. Keresed az embert a vezetésben… segítek a kezdő betűje R… eltünt a pacák azóta mint kurva a ködben!
       Úgy lapátolta ki a pénzt, hogy a billenős kocsi is kevés volt hozzá!

 11. Remélem Sanyibá feladta Moutarinak házi feladatként Haaland első Bundesliga meccsét helyzetkihasználási gyakorlatok címen.

 12. Az eredménynek van jelentősége. Ami mögötte van, az lehet érdekesség, feltéve hogy van, aki valóban meg akarja ismerni.
  Nekem pl. tökmindegy, hogy valaki fogyatékos képességei miatt passzol el labdákat, vagy egyébként zseni, csak fegyelmezetlen, azt gondolom róla, hogy el kell zavarni a picsába.
  Az edző meg ne jópofáskodjék, akkor sem, ha emiatt kissé antipatikus lesz, mint a Fradi ukránja.

  1. Ez egy edzőmeccs, na. Nem érdemes az eredménnyel komolyabban foglalkozni.

 13. Állítólag jön még egy nagy név, hallott valaki valamit?:)

   1. Pont ez az, hogy csak ennyit…
    Hátha valaki tud konkrétumot is!

        1. Nincs itt csak bal oldal, meg cirkusz, hogy tudjanak az emberek a saját hülyeségeiken marakodni.

   1. Akkor jól éreztem, hogy a marketing stábon erősíteni kéne még!

   2. A Palik meg erőnléti edzőnek, meggyőző volt a vezetőségnek a exatlonban

    1. Palik hozza Hédert is és alapítunk egy amőba-szakosztályt.

  1. Hààt az emlegetett paksi Fejes Andràst àllìtólag megússzuk,mert viszi az ETO.Ha valóban rebesgetnek valami nagyobb nevecskèt,akkor az vami èlesszemű közèppàlyàs legyen,aki tud szervezni.Ja ès,ha lehet ne az NB1ből.

  2. Egyelőre az elsőt is várom még… de lehet lemaradtam valamiről? Már van egy???

 14. Napi szadomazo : Megparancsolták ennek a lúzernek hogy nehogy kimondja a Honvéd nevet az interjúban :)
  Minden külföldi csapatnevet elmondhatott ahol akár 3 percet is játszott, de hogy hol nevelkedett és utána melyik csapatban lett stabil NB1-es játékos , azt nem…
  Tudod Bálint meg kell tanulnod hogy azért a jó pénzért amiért aláírtál sok picsát ki kell nyalni ott helyben :)

  1. Jaja…látszik, hogy nem egy “szuszra” felvett interjú, hanem több helyszínen összerakott. Az hogy kimaradt a Kispest említése, az számomra csak annyit jelent, hogy a Fradi irigy ránk…ha nem lenne irigy, akkor nem próbálnák a kispesti múltat kihagyni.

   1. Az egész magyar futball közeg erről szól. Csak az NSOt vegyük alapul aminek a leghitelesebb sajtóorgánumként kellene müködnie, de odarakták helytartóként a gerinctelen zsirzsákot pogácsás gyurkát. Konkrétan bele sem olvasok mert színvonaltalan és tele ferdítésekkel….. Hányinger az egész.
    Mellé lehet rakni a kubatov féle kivételezett csürhét…. És meg kapjuk a nagy “magyar” valóságot

  1. Nem egy sztárfutballista a srác, de talán a Kukoc, Aliji vonalnál jobb lehet és van olyan vagány gyerek, mint Lefkovics.
   Lehet, hogy utóbbi keze is benne van a dologban, ha érkezik.

    1. Ami nekem tetszik benne, hogy gyorsan passzol és a passz után azonnal mozdul üresbe és kéri vissza a landát. Csak legyen akivel tudja csinálni.

     1. Nekem az is tetszik, hogy kő kemény, és valahogy nagyon stabilan áll a lábán. Sok szerelésénél alaposan leamortizálja az ellenfelet, ő meg fut tovább, mintha mi sem történt volna. A “rulettes” góljánál még a csapattársa is lepattan róla a gólöröm közben. És igen, azonnal tudja, merre folytatódjon a játék, és oda is tudja rúgni. Persze ezekben a videókban csak a jó megoldásai vannak. :)

   1. Furcsa, hogy ez most pont tőlem jön, de mi a francnak egy sokadik vkp, középső középpályás? Statjai alapján benne látnánk a hiányzó irányítót? Szendrei mehet Ajkára?

    1. Szerintem Szendrei is lesérült, meg Sannino nem is nagyon fejlesztgette az ősszel.

     Nagy Geri és Gazdag is kiestek hetekre még, mindkettő amúgy is eléggé sérülékeny, én ezt az igazolást most megérteném.

     Az egy más kérdés, hogy a védelembe középre megint nem érkezett senki és, hogy egy újabb játékos jön valószínűleg fél éves kölcsönszerződéssel..

     1. Ez a gyerek szerinted miért van rendben és Hadzic miért nem? :)

    2. nekem technikásabbnak tűnik, mint a jelenlegi VKP felhozatal..
     és amit bendeguz vetett fel “védelembe középre megint nem érkezett senki”, ha beválik, de hátul lenne rá nagyobb szükség, akkor akár belőle is lehet egy Kamber2 vonal, vagy pl. régebbi hasonló eset Nagy Anti.

     1. Akár még jó is lehet, de eddig nem úgy tűnt, hogy a legégetőbb kérdésekkel foglalkoznánk.
      Úgy tűnik, hogy nem probléma prioritása szerint igazolunk (védő, irányító), hanem éppen olyan játékos jön, akivel éppen meg tudunk állapodni. Ha ez éppen egy technikás vkp, akkor legyen az.

 15. Komolyan, hogy a fenébe találjuk meg az ilyen izraeli gyöngyszemeket??Gondolom megkérdeztünk Lefkovichot, hogy te figyelj Robi, ajánlj már gyorsan valakit Izraelből, mert nem vagyunk meg létszámban, és 5 nap múlva rangadót játszunk. Nem látok szépet az idei szezonban.

  1. Szerintem lehet valami kapcsolata az új tulajoknak az izraeli focihoz, mondjuk egy játékosügynökhöz. Így találhattuk Lefkovicsot is. Nem baj ez, hogy a szokásostól eltérő helyen is nézelődünk. Lefkovics például nagyon jó igazolás volt, hátha jön még onnan hasonló.

 16. Lehet hülye kérdés, de ha már mostanság a visszatérők virágzását éljük, mi a helyzet a régi jó kis légiósainkkal? Lassan már szerintem abba a korba lépnek, hogy vissza is lehetne őket hozni :D Abraham, Diego, Benjamin, Marshal Mfon, Tandia?

  1. Abraham pár éve sajnos abba hagyta szív problémák miatt

  2. A felsoroltakból Abraham visszavonult, Diego a napfényes Mexikóban játszik (nem hinném, hogy visszajönne) Marshal leszállóágban van nigériában, nekem ő anno nemis volt olyan nagy spíler. Egyedül Tandi lenne az akit visszahoznék a védelembe. Anno mindenki tartott tőle. :) Vele lehetne védelmi szilárdítani.

 17. Komolyan mondom nem értem mit csinálunk elhiszem hogy kesztyüstöl egerszegitöl jobb lehet az israeli 2 osztály vitéze de valyon mire ? Egy ilyen nagy klub miért a középszerüségre pályázik ? A felcsut meg holland elsőosztályu utánpotlás válogatott játékost igazol. Ha gazdag nagy geri egészséges akkor jó fizetésért a kispadon fog ülni vagy az uj moretti lesz belöle . Be kellene látni nem megy ez az uj vezetésnek se.

  1. Azért a Felcsuti pénztárcát ne hasonlítsd a kispestihez oda te is többet tettél be . Ezen kívül tudja valaki biztosan meddig marad Gazdag-Hídi … ?

  2. A Netanya az elsőosztályban szerepel. És ha az európai kupákban való részvételek száma minősíthet egy bajnokságot, akkor az izraeli elsőosztály erősebbnek tűnik a mi nb1-ünknél.

   1. Csak Olsak nem fér be a csapatba, szóval kicsit kérdőjeles, hogy Israeli első osztály szintjét megüti-e, vagyis jelenleg nem üti meg, attól még hozzánk beférhet, csak lehet nem a dobogóért fogunk menni.

    1. Ben Hatira meg a mi kezdőnkbe nem fért be… de amit Kövesden művelt pár másodperc alatt…
     Szóval ennyit a másodosztályúzásról. 😀

    1. De mindegy mert ez megint csak egy lutri igazolás lehet kuka de akár lehet egy Mezghrani is

 18. Érdemes megnézni a csakfocira feltett 13 perces videot Olsakról. Van valami könnyedség, játékosság abban, amit látni tőle. Mind Gerinél, mind Kesztyűsnél technikásabb, ami nagyon ráfér a középpályánkra, mert Gazdagon kívül másról ugyanez nem mondható el.

  1. pont ezt írtam lentebb, csak Gazdinál van hasonló technika, mint ami nála látszik.
   kérdés, hogy milyen állapotban van, mennyire motivált.

   1. Lehet, de a játszó középpályát hiányoljuk a felívelgetős játékstílus helyett.

   2. de kulcspasszokban jó lehet és a labdatartásban is a könnyedség, játékosság miatt

     1. Lanzának még ilyen se volt amikor 16 ban visszajött. Magyar bajnokság semmihez sem hasonlit. Aki a holland 3-ban gólnélküli az nálunk kis szerencsével gólkirály is lehet

  1. Oszt mi is a baj ezzel? Legalább az askenázink mellett lesz egy szefárdunk is…😁

    1. Csak gondoltam, ha Argentinában született, akkor nem a jiddist, hanem a ladinót beszéli. 😀

 19. Ráadásul még semmi nem biztos:
  “A sport1.maariv.co.il cikke szerint… A lap azt írja ugyanakkor, hogy a felek igényei és álláspontjai között egyelőre nagyok a különbségek, de tovább zajlanak az egyeztetések.”

 20. Tegnap majdnem jól tippeltem, csak nem Héder, hanem héber jön.

 21. Az új tulajok érkezésével végre vége a kukázásnak. Most már -sorozatban- a csapataikban jól szereplő, húzóembernek számító spílerekre csapunk le. Irány a nemzetközi kupa! (Irónia, nem butaság!)

   1. Nem Rád gondoltam, de van aki hajlamos rá, hogy összekeverje. 😀

  1. Abban amúgy igazad van, hogy eddig a szeméttelepen turkáltunk, most viszont házhoz megyünk másnak a szemetéért. Végülis, mondhatjuk, hogy előrelépés… :D

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.