Mindeközben 2020.02.10.

Mindeközben kezdett és csere az NB I-ben és az NB II-ben //

 • Honvéd // Nagy Geri
 • ZTE // Gergényi, Bobál Gergely
 • Paks // Sajbán Máté
 • Budafok // Ihrig-Farkas
 • Szolnok // Vólent
 • Dorog // Kitl Miklós
 • Soroksár // Lőrinczy (gól), Szerető
 • MTK // Schön, Prosser (gól), Cseke Benjámin, Bíró Bence
 • Békéscsaba // Pantovic
 • Tiszakécske // Lukács (gól), Erdélyi Botond
 • Kazincbarcika // Hegedűs Márk
 • Szeged // Moga
 • Gyirmót // Herjeczki, Májer
 • Ajka // Nagy Mihály Krisztián (gól), Soltész, Kovács Nikó
 • Győr // Gengelizcki

Nem zárt fényes hétvégét az MFA, na.

Érdekesség, hogy az MTK kezdőjében három legalább részben kispesti nevelés kapott helyet a hat saját nevelés mellett, valamint a padról is beszállt egy-egy exkispesti és MTK-s.

“Mindeközben 2020.02.10.” bejegyzéshez 98 hozzászólás

 1. A bajnokcsapat (plusz/mínusz egy év) érájának leépülésében, a csapat “elkótyavetyélésében”, nem is igazán a legnagyobb ászok (végleges v. időleges) elvesztése volt a kulcsmomentum, bár ezt sokan nem veszik észre, hanem az annak a csapatnak a kiépülését lehetővé tevő tendencia földbeállása (állítása). És ebben sajnos ugyanúgy sáros a mindent csak “pénzügyi megvalósíthatósági tanulmány-alapon” néző $Pappa, az egyetlen értelmes szabályozását a puhos szolárgömböctől és a Vidi vezetéstől becsokizva megfúró MLSZ és az utolsó 2 év Hemy politikáját büszkén továbbvivő mostani klubvezetés is.
  Mert persze könnyen védhetők a “mostani fiataljaink szarok” tézis, és én is érzékelek sajnos egy erősebb minőségromlást, de az is igaz, amit már korábban többször írtam: az első 2-3 évében Kovács Béla, Kabát, Sanyika, Pintér Z., később Vadócz, Takács Z., Kovács Z., még később a ma sokaknál nagy kedvenc Hidi, Nagy Gergő stb. csak a folyamatos szidást (jobb esetben fejcsóválást és “ezek nem érnek semmit mantrát) kapta, majd egyszerre beérve fontos láncszemei lettek vagy a saját csapatunknak vagy másutt. Évi 1-2 gyerek hosszú távú beépítése, előtte tervszerű alsóbbosztályú kikölcsönzésekkel nem lenne egy olyan nagyon megoldhatatlan feladat, csak valamiféle szakmai vezetés, koordináció kellene. De ez a hajó az új szabályozással már elmenni látszik.

  1. Az nem szabalyozas kérdése, hogy az öreg olasz Sannino – miutan ugy tünt, h az önéletrajzaban eladta, hogy ért a fiatalokhoz – még edzömeccsen sem probalta ki Majert, Temesvarit, nyaron Szendreit sem..

   Ez puszta szakvezetési kérdés..

   Raadasul ezek a fiatalok az nb2ben erösnek szamitanak.. Tehat elvileg egy jo poszton az nb1ben is helyet kellene, hogy kapjanak.

  2. kene egy nb2-es fiok csapat, mint Csakvar vagy Soroksar. Lehetöleg pest környeki. Budafok? Budaörs? Vac? egyebkent valami elindult ez iranyba, hiszen most mar több fiatalunk is nb2-ben tolja, sajnos Hemi alatt ez nem nagyon müködött az utobbi evekben.

     1. Szinte minden meccsüket közvetitik.. Plusz vagy ötször jatszanak a fövaros környékén

      1. es akkor az akademista tavoktatasba mehet…olyan kell, amely mellett pl egy 17 eves Buna folytatja tanulmanyait az akademian, de edzesre mar ahhoz a csapathoz jar. Nem beszelve arrol, hogy a szakembereknek nem csak meccsen hanem edzesen is figyelni kellene ezeket a jatekosokat. Ajka erre messze van

       1. Jön fel a Kerület jövőre NB II-be. Náluk lenne érdemes próbálkozni. Vagy esetleg az Érd is közelebb lenne.

        1. nekem mindegy csak logika legyen benne :) a most U17-es VB-n resztvevö jatekosok mindegyikenek NB2-ben lenne mar a helye kb 2 evre, es utana egyenesben meg mindig tehetsegnek szamitva beepülhetnenek az nb1-es csapatba 19-20 evesen

   1. Az jutott eszembe, hogy paradox módon, ha jönnek még jó játékosok, az segítheti a fiatalok beépítését. Ha erősebb a csapat, jobban elbír egy-egy fiatalt. (Vagy legalábbis könnyebben elhisszük hogy elbírja, mert lehet hogy amúgy is elbírná, sőt, lehet hogy egyik-másik fiatal még húzná is a csapatot, de ez mellékszál). Meg ha erősebb a csapat, akkor a 60. percben már 3-mal megyünk a zte vagy a kaposvár ellen, és jöhet Cipf, Szendrei, Májer, Kovács Nikó edződni. Most meg ha becserélünk valakit, azt azért tesszük, hogy segítsen a csapatnak, mert ikszre álllunk, vagy hátrányban vagyunk, vagy megsérült valaki. Szóval rögtön terhet kell cipelnie.

 2. Nos igen, látszott is a csapaton, hogy mennyire magabiztos így mindenki, hogy nincsenek ott az idétlenkedő, kiszámíthatatlan fiataljaink. Kivették a fékeket, meg is indult egyből a szerelvény, csodás játékkal 2-0 :)

 3. Azért a Debreceni up neveléssel ellentétben nálunk Baráth, Holender, Botka. Gazdag eljutott a címeres mezig. És voltak olyan jó játékosok most máshol (külföld/pénzesebb csapat) játszanak. Míg a saját csapatunkban Hidi, Nagy, Banó, Gazdag elég sokat van a pályán, ha esészséges.

 4. Na, ennyit a jól értesültekről. Ma se jelentenek be senkit.

   1. Nem, de az urak ilyenkor már nem foglalkoznak komoly dolgokkal.

  1. Amióta nem ír zsákpénzes úr, már csak sötétben tapogatózunk. :)

 5. De bizony, a középmezőnyi létnél nincs kellemetlenebb dolog. Legalább is egy ilyen múltú klub esetében. Ehhez nem lehet hozzászokni.

 6. Még egyet is lehetne érteni vele csak nézzük a másik oldalt is Vecsei padozik Botka pad, Bobálok pad ,Schön ? Prosser ? akiért pénzt is adtak ! Nb2 Koszta ? És aki tudja a többit is folytathatja .Csak azt ne írja senki ez egy összeesküvés elmélet , mindenki az akadémia növendékei ellen van uram bocsá ez mind Sannino műve !Es kihagytam Vernest akit nagyon csipek .

 7. Hogy mennyire a “szabalyozason” mulnak a dolgok, jol mutatja az MTK példaja, plusz a Debrecené, ahol azért szintén 8 sajat nevelésü jatszott a hétvégén.

  Jo vezetök kellenek, de ugy tünik, nalunk rosszak érkeztek, mi a Mezökövesd és a Felcsut utjara léptünk..

  1. A szabályozás mindent megold. Leírják , hogy tudnak focizni és kész .

  2. Nem gondolnám, hogy a vezetés felelőssége, hogy – tisztelet a kivételnek – selejtes anyag került ki az akadémiánkról.
   Azért a debreceni 8 megemlített saját nevelést ne méregessük már a Cipfékhez. Óriási a különbség. És sajna nem a mieink javára.
   Pamparam, Csaka, Lassie, húzhatjátok le a kommentemet, akkor is így van.

   1. Még ez sem igaz nekünk is voltak jó akadémistaink de elmentek mert az öregnek nem volt meg a pénze ahhoz ,hogy megtartsa őket . Most mi is játszhatnánk 8 saját neveléssel . Reméljük most másképp lesz . Az MTK megint más ők járjak a saját útjukat dicséretes . Mi egyszer voltunk bajnokok az elmúlt 10- évben ők rendszeresen megnyerik az NB 2-t . Én erre nem vágyok .

    1. Igazad van. A mostani generációra gondolok, akik Geriék után jöttek.

     1. azok elszerzödtek 16 eves korukban az Ajax-ba vagy Stoke-ba vagy Portugaliaba stb ahol gyakorlatilag mind megbuktak es ezek utan nem hozzank jöttek haza hanem a fratyiba, mtk-ba
      aki maradt abbol a korosztalybol azok, vagy gyengebb jatekos vagy kesön erö tipus. Most azt latom, hogy megtartjuk ezeket a jatekosokat, nem adjuk el öket külföldre, remelhetöleg ennek latszatja is lesz 3-4 ev mulva. de döreseg azt gondolni, hogy minden generacioban lesz valaki aki letepi a mezt felnött csapatrol. jo ha egy-ket evente van egy jatekos aki bepeithetö.

       1. Ha menni akar menjen legyen szerencséje .Azert a 98%-ra nem lesz kereslet .

        1. Így van, de a jó menedzser jó pénzért elhiteti a szülőkkel, hogy külföldön a helye… persze van azért külföldnek értelme, szóval összetett ez.
         Meg ugye a fiatalok igazolására is spec. szabályok vannak, van olyan is, hogy le nem igazolhatják, de ha kiköltözik a család akkor persze már más a helyzet. És aki nagyon kell, annak még segítenek is kiköltözni, de olyan is sok van aki (kaland vágyból is) kiköltözött, hátha…

         1. Nem kell ahhoz jó menedzser, hogy tiplizni akarjon a fiatal!
          Persze, őket sem kell védeni, de amíg azt látja szülő, gyerek, hogy a koncepcio kishazánkban, Honvédban az, hogy semnirevalo zsoldosokkal töltik fel a keretet, addig minek lenne opcio a csakis itthon?!
          RW-nek lehet van névsora, statisztikája arról, hogy a Hemi-éra kezdetétől / ami ugye kb egyben az akadémia indulása is / hány fő zsoldos fordult meg nálunk, ill hány fő akadémista léphetett pályára Honvéd mezben. Szerintem nem a gyerekek lesznek többen

          1. És még itthon a Honvéd a jó példa (főleg a kívül állóknak), mit mondjon egy Fradi UP játékos, az ő esélyeiről (vagy hallottam már sokat mit mondanak).

          2. Én a gyerekekre tippelek. Az utánpótlásban is Honvéd mezben játszanak. :)

          3. Sajnos nem kérdés, hogy kik voltak többen. Valaki(k)nek ez biztos jó, a csapatnak viszont biztos, hogy nem.

       2. en csak hireket olvasok, belsös informaciom, egyeb ralatasom nincs. Hirekben viszont nincs eladas :) hogy ez szandekos, vagy senki nem üti meg a szintet azt nem tudom :), remeltem, hogy szandekos….

        1. Most is voltak (és mennek) ki próbázók, még nem jött össze, ennyi.
         Egy most U16-os srác (U17-ben játszik sokat) volt a Bayern Munchen-nél, voltak U16 ból Ajax nál, most lesz ha jól emlékszem majd valaki, szintén a jelenlegi U16 ból Benfica-nál.

  3. Ilyen erővel 2015-17-et (és az 1995-ös kényszerfiatalítást) leszámítva mindig szar vezetőink voltak…

   1. ?
    Azért volt itt egy Torghelle, Vadocz, Németh Norbi, Takacs Zoli, Debreczeni is..
    Plusz valtozott a futball közege és a gazdasag is.
    A Honvéd lehetösége most sokkal inkabb az utanpotlas nevelés, plusz a magyar focinak is magyar jatékosokra van szüksége.
    Föleg egy ilyen akadémia hattérrel, ami sosem volt nekünk, plusz allami tamogatasi rendszer..

    1. Szerintem az előszűréssel van gond. Meg kéne válogatni, h kiket vesznek fel az akadémiára, ráadásul szakmai alapon. Lenne minőség is utána.

     1. Jelenleg is a krém jön hozzánk. Nagyon jó híre van a Honvéd akadémiának. korosztályonként szinte bárkit el tudunk hozni……

       1. Sanya légy erős az!
        Két barátomnak is vannak korosztályos gyermekei kisebb klubokban és mesélik hogy mindenki ide akar bejutni.

        1. Akkor meg plane érthetetlen az akadémistak ilyen szintü mellözése.

         Ugy tünik, hogy Nagy Laci az akadémistak karara akarja menteni Sanninot.
         Inkabb leigazoljuk egy Kispest-mezre méltatlan – bar tehetséges bohocligert -, mint felépitsük a fiatalokat.

         1. Guzi! Tudod mit?!
          Mától én is azért fogok lobbizni, hogy húzzon minél hamarabb a francba innen Sannino, csak hadd olvashassam végre nyugodtan ezt a blogot.. ;)

          1. Olvasd nyugodtan és lobbiz Szendreiért ! Így marad Sanyibá is és Szendrei fogadott menedzsere is megnyugszik .

          2. Én nem mondtam, hogy huzzon innen. Igazabol most a vezetöségröl irtam.

         2. Az a helyzet, hogy a szurkolók tekintélyes részét nem zavarja, hogy nem saját nevelésűek játszanak a felnőtt csapatban, ha amúgy halmozzuk a győzelmeket.

          Ez a téma inkább akkor kerül előtérbe, amikor nem megy a csapatnak. Ha ilyenkor sok a saját nevelés a csapatban, akkor azt mondjuk, hogy igazoljunk már nagy neveket, ha kevés, akkor meg azt, hogy inkább játszanak a fiatalok, mert ennyit ők is tudnak.

          Szóval ha Nagy Laci úgy “mentené meg az akadémisták kárára Sanninot”, hogy a csapat nyeri a meccseket, az szvsz a többségnek tetszeni fog. Tulajdonképpen ha ő felelős az igazolásokért, akkor ez a dolga…

       2. Vazze Sanya, eddig azt gondoltad, hogy a magyar labdarúgás emelkedő pályára fog állni a következő 5-10 évben? :) Nem adok 5 évet, és több honosított játékos lesz a válogatottunk kezdőjében, mint valódi magyar, annyira nem lesz még csak európai harmadvonalas játékosunk sem…

        1. Szóval akkor az akadémia, egy nyámnyila gyár. Igaz néha nekem is úgy tünt mintha a balettintézet akadémiája lenne. Persze nem akarom a skacokat ekézni, ilyen a mostani divat.

     2. Valóban a krém jön ide, mert a pillanatnyilag legjobbakat válogatják ki, csak a pillanatnyilag legjobbak, azok 95%-ban az akcelerált gyerekek, és lehet, hogy akik a gyengébb fizikumuk miatt most kimaradnak azok lettek volna felnőtt korukra a legjobbak.
      Csak ezt már nem fogjuk megtudni, mert azok évekig nem kapják azt a képzést amit a kiválasztott akcelerált társaik, és így lemaradnak, később már tényleg gyengégebbek lesznek.
      A legjobbak vannak itt az nem is kérdés, meg kell nézni az UP tabellákat, mindenhol a Honvéd és a Felcsút az első kettő (néha akad kivétel).

      És vegyünk egy kis távoli vidéki falut, szegény családból nem tudják mondjuk edzésre hordani a közeli városi, komolyabb csapatba edzésre a gyereket, U14-15 évig az akadémiákra sem költözhet be, akkor hiába volt ez a gyerek az országban a legtehetségesebb, akkor már amikor mondjuk U15 ben beköltözhetne az akadémiára, lemaradt, mert addig a kevésbé tehetségesebbeket U6-7 től hordták a szülők edzésre NB1-es, vagy más komoly, jó képzéssel rendelkező csapatokhoz.

  4. Na igen, a nagy mtk a követendő példa, aki a másodosztályban rohad, bravó!!!

 8. Azt álmodtam, hogy a Honvéd igazolt:Anel Hadzic,Nico Olsak,Ugrai Roland,Andrijá Balic,Németh Krisztián játékosakat.(nem lehet 11 játékossal végig játszani az idényt sérülés,lapok,forma hanyatlás miatt)
  Felébredtem,tudom álmom nem valós az igazoláshoz sok-sok pénz kell.Pénz az nincs,nekem sincs mégse akasztom fel magam,lesz ami van az sem semmi.A csapat úgy ahogy van remélem sikeresen tovább menetel.
  Csak a KISPEST!!!!

  1. Nagyon pöpec gondolatmenet volt .Masok ennyi gondolatbol könyvet írtak és meg is gazdagodtak te meg ingyé megosztottad velünk .Egy igazi Kispesti vagy 👍

     1. Csak a piros kissé halvány és áttetsző. Szebb lenne ha virítana.

    1. Kíváncsi leszek, hogy ezek a színes lapok mennyire lesznek szélállók.

     1. Ez nem valami textília? A piros mögött látható a csövezés. Biztos tartós lesz!

       1. Nem hinném, hogy textil, inkább valami perforált lemez vagy műanyag a kisebb szél terhelés miatt (bár én gépész vagyok nem építész).

        1. A műanyagot is elég szépen eszi a nap. Kérdés, hogy van-e rajta valamiyen napnak jobban ellenálló réteg.

         Ha textil, akkor gagyi.

         1. Műanyagban is van ami komoly UV álló (meg olyan is amit csak úgy adnak el), persze ez nem tudom milyen, ha egyáltalán műanyag, de gondolom UV károsításra gondoltak.

    2. én is jártam arra ma, gagyinak túnik, lehet elfogyottt a pínz komolyabbra nem futja..

 9. A bejelentés megtörtént ! Azurák Csaba élvezi a munkáját .Ez se rossz de mi mást vártunk .

 10. Azért ebben vannak érdekes momentumok….https://index.hu/sport/futball/2020/02/10/detari_lajos_a_magyar_futball_nem_kert_belolem_pesti_hirlap_interju_magyar_valogatott/

  “kispesti önkormányzat döntéshozóinak folyamatos időhúzása miatt nem jöhetett létre a Détári focisuli a ma már Tichy Lajos nevét viselő, egykori Gránit-pályán a XIX. kerületben……. Détári elképzelései szerint nagyjából 140, hat és tizenhárom év közötti gyerek focizhatott volna az egykori Honvéd-, Eintracht Frankfurt- és Olimpiakosz Pireusz-játékos irányítása mellett. Mivel ez nem valósult meg, így nem is foglalkozik a labdarúgással.”

  —————
  “Détári rossz útnak tartja, hogy a svéd harmadosztályból igazolnak játékosokat a magyar klubok, mint tette azt az Újpest. Ha rajta múlna, akkor a 12 első osztályú csapat csak olyan légióst igazolhatna, aki nem idősebb 25 évnél, és legalább hússzoroz válogatott.“

   1. Azért, hogy ott focizzanak a gyerekek….. ! Az Akadémia 14 év fölött foglalkozik érdemben a fiatalokkal. Alatta inkább kötelező jelleggel és színvonalon és minimal létszámban. Minél több gyerek játszik igazoltan annál jobb! Nem? Hova menjen focizni egy 10 éves kispesti gyerek? 2 kerülettel odébb valami noname csapathoz? Az jobb? Azért egy Détári név még mindig vonzó nem? Ideális hely lett volna erre a KAC pálya! Nem baj, most rögbi csapatok bohockodnak rajta hétvégente, biztos az is fontos dolog persze. Különben is felállt a kokainos mutyit vizsgáló saját bizottság, az majd megmondja a tutit a végén, hogy ez a létező önkormányzatok legjobbika :)

    1. Én ezt egy kicsit inkább “jöjjön egy kis pénz Döméhez is” – sztorinak érzem.

     Olyasmi, mint Király Gabinál, teljesen értelmetlen, hogy három akadémia üzemeljen Szombathely környékén.

     A végén az lett volna belőle, hogy Détári akadémiája meg a Fradihoz szállítgatta volna a tehetséges gyerekeket… Bocs, de nem sajnálom ezt, Détárinak meg a pályafutása az állandó megsértődés permanens gyakorlásából áll.

      1. Olvasd el Piroska Jani kommentjét a témaban, nem téged tamaszt ala.

     1. Ez korrekt…te itt megsértődsz, ha valaki nem ért egyet veled, de neki nem szabad, csak mert konkrétan odabaxtak a pályafutásának és adták/vették, mint a rabszolgákat.
      Nyilván tele volt/van tüskével b+…azok után, hogy nem igazolhatott oda, ahova Ő szeretett volna, mert csak a pénz számított… :/
      Miközben 1 Istencsászár volt a pályán…az látszik hogy valahol megtört a csávó. :(
      kár érte, mert sokkal több volt benne a pályán és utána is.

      1. Szerintem ezeket ne keverjük össze egymassal, teljesen mas esetek ezek.
       Nem mellesleg olvasod el Piroska Jani kommentjét az ügyben, sajnos, engem tamaszt ala..

        1. Kedves Détári Lajos! Döme! Minden, futballal kapcsolatos állításaid, jobbító szándékod, dicséretes. Csak azt nem értjük, hogy mi a bajod Kispesttel?. A labdarúgással kapcsolatos, kispesti rendezvényekre, mindig meghívást kapsz. Sajnos, hiába van, itt a közelünkbe a repülőtér, repülőjegyet nem áll módunkba küldeni. Mivel, pár-száz méterre laksz a pályától, igazából nem is gondoltunk rá. Habár az MFA avatóra is meghívást kaptál, te – a szokásos sértődöttséggel – távol maradtál. A Kispesten eltöltött fiatal éveid, játékod, eredményeid alapján a KISPESTI szurkolók a szívükbe zártak, hiszen, minden valamire való eredményedet Kispestiként érted el. Úgy, ahogy szívünkbe zártuk, Garabát, Eszterházit, Sallait, Kozmát, Kocsis Lajost s.t.b. Ők, jönnek az első hívó szóra, nincsenek allűrjeik. Tudtuk, hogy pl. Eszterházi Marci, Fradista gyökerekkel rendelkezik. de miután itt Kispesten lett ötszörös bajnok, eszébe sem jutott visszamenni a Fradiba, hiszen tiszteletben tartja a szurkolók érzéseit. Ha megtette volna, az, visszalépés lenne a “mennyországból” a való világba. Te, öreg korodra megtetted. Szégyent hoztál a Kispestiekre. A kispesti szurkolók 70 %-a ezért, nem szeret. De, a tiszteletük, megmarad feléd. És, amiért írtam?
         Én, sokat dolgoztam – felkérésre – hogy a Tichy Lajos Sportcentrum – időben elkészüljön. Akkor hallottam, hogy a pálya még el sem készült, de te, Détári Lajos,- valamilyen Fradista edzővel az oldaladon -, már szóbeli megállapodást kötöttél az alpolgármesterrel, hogy ott a center pályán, “Détári Focisulit” fogsz működtetni. Már az a tény felháborított, minden jóérzésű Kispestit, hogy mit keres ott, egy Fradista?.. Miért nem a Sallaival, vagy a Kovács Kálmánnal, miért éppen egy Fradi edzővel? Az alpolgármester várt, a szerződés aláírásával. Ti, mindig húztátok az időt, mondván, nincs elég jelentkező. Akkor írjátok alá a szerződést, ha meg lesz a létszám. Tehát, ez volt az ok. Senki nem akart a “focisulidba” menni. Nem is jött egy gyerek sem. Reméljük, hogy ezután, csak a kispesti gyerekek fogják élvezni a Sportcentrumot. Volt még egy rendezvényünk, – Kispest 110 éves – . A meghívót személyesen adtam át, mert készültünk. Détári Lajost akartuk köszönteni, mint a Klub harmadik világválogatottját, ( Puskás és Szűcs Lajos után) és egy hímzett “VILÁGVÁLOGATOTT” mezt készítettünk. Te, akkor sem jöttél el. Tehát ennyire becsülsz minket, meg azokat, akiket sorozatban felültetsz. Gulliuóval, létrehoztunk a Facebookon egy oldalt neked, ahova sok ember “bekéredzkedett”. Én, most – tisztelettel – kiszállok belőle.. Üdv.

          1. Sajnos, hidd el, hogy nem a Honvéd javara forditotta volna itt a gyerekakadémiat

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.