Mastodon

Kijött a kormányrendelet: lehet edzeni és zártkapus meccset rendezni

forrás: Magyar Közlöny 2020.04.30./96

Ha jól értem a 3. § (1) pontját, akkor szó sincs olyasmiről, hogy más szabályok vonatkoznának Budapestre és a vidékre, hanem május 4-től bármilyen edzés és nézők nélküli mérkőzés engedélyezett.

Innentől tehát az MLSZ-nél pattog a labda, hogy egyrészt a bajnokság folytatása mellett döntsön, másrészt, hogy mennyi időt hagy a csapatoknak a felkészülésre az első zártkapus fordulóig. Amennyiben tartják magukat egy korábbi vállalásukhoz, akkor a május negyedikét követő huszadik naphoz legközelebbi szerda vagy szombat lehet az újraindulás legkorábbi időpontja, vagyis: május 27., szerda.

Apró megjegyzés: az MLSZ a hivatkozott közleményében a következőképp fogalmaz: “a kormányrendelet megjelenésétől számított 20. napot követő első szerdától vagy szombattól”, vagyis ha mégis így számolnak, és nem a kormányrendeletben megjelölt első naptól, akkor akár május 23., szombat is lehet ez első forduló.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||