Kijött a kormányrendelet: lehet edzeni és zártkapus meccset rendezni

forrás: Magyar Közlöny 2020.04.30./96

Ha jól értem a 3. § (1) pontját, akkor szó sincs olyasmiről, hogy más szabályok vonatkoznának Budapestre és a vidékre, hanem május 4-től bármilyen edzés és nézők nélküli mérkőzés engedélyezett.

Innentől tehát az MLSZ-nél pattog a labda, hogy egyrészt a bajnokság folytatása mellett döntsön, másrészt, hogy mennyi időt hagy a csapatoknak a felkészülésre az első zártkapus fordulóig. Amennyiben tartják magukat egy korábbi vállalásukhoz, akkor a május negyedikét követő huszadik naphoz legközelebbi szerda vagy szombat lehet az újraindulás legkorábbi időpontja, vagyis: május 27., szerda.

Apró megjegyzés: az MLSZ a hivatkozott közleményében a következőképp fogalmaz: “a kormányrendelet megjelenésétől számított 20. napot követő első szerdától vagy szombattól”, vagyis ha mégis így számolnak, és nem a kormányrendeletben megjelölt első naptól, akkor akár május 23., szombat is lehet ez első forduló.

“Kijött a kormányrendelet: lehet edzeni és zártkapus meccset rendezni” bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Igen. Ez alapján elkezdődnek a teljes létszámmal történő edzések országosan, és akkor az Mlsz valamikorra kihirdeti a bajnokság folytatását.

  Ettől függetlenül én nem értek egyet a bajnokság újraindításával.
  1., az egészség a legfontosabb, a futball huszadrangú jelenleg, főleg hogy emberek halnak meg, sok ember meg vagy teljesen elveszti a munkáját, vagy csökkentett munkaidőre és csökkentett bérre kényszerül.
  2., a játékosok fejében ott lesz, h elkaphatják így könnyebben a vírust, és haza vihetik a családjukhoz
  3., a 6-7 hetes leállás miatt az izmok, szalagok, ízületek nem úgy fognak működni, mint egy normál téli vagy nyári leállás után két szezon között, komolyabb sérülésveszély fog fennálni, és ha emiatt extra sok sérült lesz, akkor teljesen irreálissá válik a bajnokság végeredménye
  4., a zárt kapu olyan csapatoknak kedvez, ahol amúgy sincs szurkoló, vagy csak minimális szurkolás van (névtolvajok, Paks, Várda stb), így ez is irreálissá teheti az egészet.
  5., el nem tudom képzelni, hogy akit nem érdekel egy Paks-falu meccs alapból (a totális döntő többség), az majd pont a zártkapus Paks-falu meccset nézi meg, vagyis egy ilyen meccsnek a tv-ben se gazdaságilag sem máshogy nincs haszna.

  Bár lehet, ezt mind rosszul látom.

  1. Pont valamiféle, nálad az 1. és 2. pontok között elhelyezkedő valamin meditálok reggel óta. A lényege, hogy a megszokott életünk leállásának nagyjából 50. napja környékén az emberek már ki vannak éhezve a normalitársa, a megszokott szórakozási formákra, amit mostanság nélkülözniük kell. A foci is ilyen, kövessék azt bármilyen kevesen.
   Vagyis ott van az egyik oldalon a focit követők mentális egészsége, szórakozási vágya, és a másikon a futballisták kvázi belekényszerítése egy olyan munka ellátására, ami a nemzetgazdasági hasznosság szintjén kvázi értelmezhetlen, még akkor is, ha kellően sok embernek ad munkát, és a szórakozás az életünk része, nehéz elképzelni a hiányát. Mondjuk inkább úgy, nem kenyeret, áramot és internetet termelnek.
   Iszonyat nehéz ez az időszak, sokaknak, épp az amúgy is veszélyeztetett rétegekben konkrétan a napi megélhetésről van szó, hirtelen el sem tudom képzelni azt a formát, ahogy megpróbálunk visszarázódni a korábban megszokott normál életünkbe. Egyszerűen, mert március közepén még volt munka, cég, satöbbi, aztán szünet, és most nincs.

   1. Ugye ugymond nem csak a focitsakat kenyszeritik bele , tv stabok , klubok hatter dolgozoi maris legalabb duplajra nott a szam

    Erdekes,hogy egy ket ertelmesebb orszagban miert tudjak beszuntetni vegleg

 2. Azt hiszem, 1945-ben szerveztek hadibajnokságot az nb1ben, ez kissé hasonló érzeteket fog kelteni.

  Amúgy is elment a kedvem a Zurbányi, Szanynénó, NER-öltönyösök jellemezte klubfílingtől, azt hiszem, inkább a kerti munkára koncentrálok.

 3. Azért normálisabb, ha a pályán – bármennyire is furcsa körülmények között – elért eredmény kvalifikál Európára. Képzeljétek annak a szurkolónak a helyébe magatokat, akinek a csapata egy irodában meghozott döntés alapján esik el a lehetőségtől. Szerintem megfelelő biztonsági szabályok mellett lehet meccseket játszani valós kockázat nélkül. Pl. folyamatos tesztelések. stb.
  A Paks-Felcsút normális időkben sem érdekel senkit, most sem lesz feleslegesebb. A “rendes” csapatok szurkolói pedig ilyen formában is örülnek majd a fociszerűségnek.

 4. Szerintem azt fontos látni, hogy a veszélyhelyzet addig fog fennállni, amíg nem lesz védőoltás…Az jobb esetben hónapok, de lehet 1 év+ is…Addig elképzelhetetlen hogy így éljünk…Tudom hogy ebben a kibebaszott országban mindenki jobban tud mindent, elolvassa a semmihez nem értő újságírók cikkeit, és járványszakértő, gazdaságpolitikus és futballmenedzser lesz egy személyben. ..Azok az országok, ahol leállították a bajnokságot, azok sokkal jobban át voltak fertőzödve, és az egészségügyi kapacitásaik sem bírták a lépést tartani a betegszámmal…

 5. Most kicsit izgulok, mert 13-án átadják az új Bozsikot. :)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.