Mastodon

Valami lesz a bajnoksággal, azonban a mai kormányinfó után sem lettünk sokkal okosabbak

Két bejelentés érint minket:

  • Augusztus 15-ig 500 száz főnél nagyobb rendezvényt nem lehet megtartani.
  • Profi sportban engedélyezik az edzést.

Vagyis az NB I-ben Felcsúton és Pakson, az NB II-ben pedig szinte bárhol lehetne elméletileg nézők előtt is meccs. De nyilván nem lesz az esélyegyenlőség nevében. (via magyarfutball.hu nb1, nb2)

címlapkép: kormányinfó, MTI/Botár Gergely/kormany.hu

frissítés // a Kormány hivatalos tájékoztató oldalán a következők jelentek meg:

500 főnél nagyobb rendezvényeket nem lehet megtartani
Kiemelte: a rendezvényekre vonatkozó korlátozások érvényben maradnak, augusztus 15-ig az 500 főnél nagyobb rendezvényeket nem lehet megtartani.

Vagyis nem a jelenlévők számítanak, hanem a befogadható méret. 500 főnél minden stadion nagyobb, vagyis ha lesz bajnokság, az egész biztosan zártkapus lesz.

Vidéken megszűnik több korlátozás
A miniszter hangsúlyozta: vidéken a kijárási korlátozásokat eltörlik, új, az eddiginél lazább szabályokat állapítanak meg, de azt kérik, hogy a védekezési intézkedéseket ott is mindenki tartsa tiszteletben. Kifejtette: május 4-től engedélyezett az éttermek, szállodák és kávézók nyitva tartása a kerthelyiségekben, teraszokon. A strandok, szabadtéri múzeumok kinyithatnak. Szolgáltatások korlátozások nélkül nyújthatók, az amatőr és profi sportban engedélyezik az edzéseket és zártkörű rendezvényeket. Az esküvők, temetések, szentmisék, istentiszteletek a korábbi szabályok betartásával megtarthatók – sorolta.

Amennyiben ez így marad, a vidéki klubok versenyelőnybe kerülnek, vagyis az MLSZ-nek nem marad más lehetősége, mint lefújni a bajnokságot. (Jó, tudom, a versenysemlegesség nem volt éppen a magyar futball sziklaszilárd alapelve eddig sem.)

Egyelőre várjuk meg a részleteket, mert például az, hogy – teszem azt – Felcsúton lehet edzeni és zártkapus meccseket rendezni, az hogy egyeztethető össze azzal, hogy a játékosaik nagyjából ugyanakkora arányban laknak Budapesten, mint mondjuk a Kispestenek, ahol viszont nem lehet edzeni és egyelőre meccset se rendezni?

(Ismét egy jól végig-, át- és biztos, ami biztos, kereszbegondolt döntést sikerült meghozni.)

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||