Megvan a klublicenc 2020/21-re

Elsőfokon

NB Iklublicenc
1FTCUEFA/NB I
2VideotonUEFA/NB I
3MezőkövesdUEFA/NB I
4FelcsútUEFA/NB I
5DiósgyőrUEFA/NB I
6HonvédUEFA/NB I
7KisvárdaNB I
8DebrecenUEFA/NB I
9Újpest
10PaksUEFA/NB I
11ZTE
12KaposvárNB I
via mlsz.hu

Azon klubok, amelyeknek a licenckérelme a május 22-i ülésen nem került jóváhagyásra, a klublicenc alapeljárásban meghatározottaknak megfelelően május 25–től június 2-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Gondolom azon senki sem lepődött meg, hogy az Újpest első fokon nem kapott licencet. További érdekesség a ZTE és a Csákvár (NB II) másodfokra küldése, miközben mindkét klubot erős szálak kötik a magyar futball kvázi fővárosához, Felcsúthoz. A ZTE tulajdonosának stadionépítésekben is erősen érdekelt cége (Pharos ’95) konkrétan Felcsúton bír egy olyan telephellyel, ami egyébként Mészáros Lőrincnek, a felcsúti klub elnökének az állandó lakcíme. A Csákvár pedig a Felcsút fiókcsapata az NB II-ben.

A Budafok kért és kapott NB I-es licencet, vagyis ezzel a Vasas utolsó* reménye is elszállt, hogy már idén feljusson. Egyelőre nem ismert, hogy a Budafok melyik stadiont jelölte meg hazai pályának, de nem lennénk meglepődve, ha a Fáy utca lenne az egyik. (* A tapasztalat azt mutatja, hogy a Vasas esetében az ilyen kijelentéseket érdemes dőlt betűvel leírni.)

Lemaradt továbbá az NB I-ről a Siófok, Győr, Gyirmót és a Nyíregyháza.

A Haladásnak és a Vácnak első fokon még az NB II-re sincs licence.

NB IIklublicenc
1MTKUEFA/NB I
2BudafokNB I
3VasasNB I
4Csákvár
5SiófokNB I
6GyőrNB I
7GyirmótNB I
8NyíregyházaNB I
9AjkaNB II
10SoroksárNB II
11BudaörsNB II
12SzegedNB II
13DorogNB II
14KazincbarcikaNB II
15BékéscsabaNB II
16SzolnokNB II
17Haladás
18Tiszakécske (Duna Aszfalt)NB II
19Vác
20Balmazújváros

Az NB III-ból hat csapat kapott NB II-es licencet. Közülük a DEAC és Pécs már bejelentette az indulási szándékát.

klublicenc
NB IIIDEAC (Debrecen)NB II
NB IIIESMTKNB II
NB IIIFüzesgyarmatNB II
NB IIIPécsNB II
NB IIISzentlőrincNB II
NB IIIIII. kerületNB II

“Megvan a klublicenc 2020/21-re” bejegyzéshez 5 hozzászólás

  1. Szuper hogy megvan a licenc. Új járékosok is kellenek majd m ellé az új szezonban. A felröppent sok trágya név helyett elhoznám Alexander Torvundot. A Stabaektől picsánrúgták. Nálunk fel lehetne futtatni akár a válogatottságig, majd jóféle haszonnal eladni hosszútávon… Akár free tarnsferrel is meg lehetne szerezni, de jelenlegi ára is elég jelképes : 50 K€.

    1. Mezőkövesden edz jópár napja! Egyébként azt hallottátok, hogy állítólag Grozavnak is tettünk ajánlatot, de nem fogadta el? Már nem tudom, hol olvastam…

    2. Ha van gyenge jatekos ….
      Egyszer sem volt meg csak keretbe se abba az egetvero sved csapatba ….Utobbi idoben egy magyar nb2 es csaptnal se kellett

  2. Ezek szerint sikerült betömni azt a 400 milliós lukat a költségvetésben. Mert arra gondolni sem merek, hogy a haveri kapitalizmusban nem érvényesek a licence szabályok.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.