Mastodon

Megy a ballaszt? – A keretbeli változások margójára

Bár hanta megelőzött egy pöpec kis glosszával mint azt épp most láttam, de ha  már megírtam kis elmélkedésemet most reggel, így munkakezdés előtt egy jó kefír mellett, nem hagyom a süllyesztőbe kerülni, bár a téma némileg átfed.

A napokban számolt be hivatalos klubhonlapunk 2 részletben a félidények végén szokásos tisztogatási köreink első etapjáról. Röviden összefoglalva: szerződése lejárta előtt búcsúzik Németh Gábor és Zsolesz, míg a vokuhila frizura egy különösen irritáló verzióját a magyar futballistadivatba újból beplántálni próbáló Cuerda is kapott egy madridi Wizzair-jegyet egy a Puskás Ferenc utca 1-3 alatt bejegyzett faxszámról. Lesz viszont érkező is, Amerikából jöttem (vissza) jelszóval. A következőkben ezen változásokon merengünk.

NÉMETH GÁBOR – amikor anno leigazoltuk a Vasas (és számos korábbi NB1es klub) korábbi portását, bár örültem a magabiztos átlagteljesítményt évek óta hozó cerberusnak csak nem értettem miért kell ő Rabó mögé. Aztán megértettük. Kissé nehezen lendült bele de 2010 tavaszán már kulcsember volt szerintem sok pontot hozva a konyhára. Idén a Vasas ellen három elmulasztott kijövetellel kijátszotta magát Morales kezdőjéből, s Kemenes élt a lehetőséggel. Az igazsághoz hozzátartozik: a Vasasban mutatott bravúrsorozatai itt valahogy elmaradtak – igaz a bizalom sem volt töretlen irányában. Ettől függetlenül még kaphatott volna esélyt, úgy érzem egy újabb jobb sorsra érdemes játékossal bizonyíttatuk be csapatunk játékostemető nem épp perspektivikus mivoltát. Nagy tragédia persze nincs, amennyiben Kemenes hozza az eddigi formát, esetleg 1-2 bravúrral kiegészítve. 

ZSOLNAI RÓBERT – Egy jó Zsolesz. A talány. Akit anno Dolcetti is meg akart szerezni és végül Supka meg is vetetett tulajunkkal. Akit Sisa is kasserolt. Aki Kaposvárra visszatérve Pruki alatt szárnyalt. Aki szoftosan megpörkölődött Debrecenben és szenesre égett Kispesten. Én Sisa alatt bíztam benne hogy mint anno Supka MK-győztes idényében Pomper, ő is meglepetésember lesz– ehelyett derékfájás, sértődés, stb. Nem találta itt a helyét, Pala és Ndjodo után az utolsó oktalan kevéssé eredményes toronytrió utolsó tagja is búcsúzott a XIX. kerülettől.

CUERDA FERNANDO – Tavaly tavasszal egy rejtély volt számomra, hogy Morales mit lát benne. Ezen az őszön már több szurker is védelmébe vette (sövényátugró, hivatalos BHFC-közleményt maga után hozó pörformanszát leszámítva) még az ultimate kedvenc Debrővel szemben is a colos hispánt. Tény: idén biztosabban hozta amit tud- favágás, sepregetés hátul. A baj ott kezdődik amikor eszesebb, gondolkodósabb védőjátékot várnánk amit anno egy Csepregi, egy Bánfi, de később akár Lőrincz Antal vagy Szmiljanics is megoldott. Erre képtelen volt, hasta la vista.

És akkor az eddig bejelentett egy visszatérő:

Hercegfalvi Zoltán. Ha gonoszkodni akarnék, 1:2-höz adnám az oddsát annak hogy kezdő lesz tavasszal. De nem gonoszkodunk, bár valahogy fura szájízzel veszi az ember tudomásul a történteket. Igaz abban is van igazság amit a fórumon mond egy két konformistább szurkertársunk- legalább nem esünk ki és visszatér jópár gól – az meg most erősen hiánycikk Kispesten.

Összegezve: ezt eddig úgy is felfoghatjuk: (Némethet leszámítva) nem a (potenciális) kulcsemberek távoztak, leoldottunk néhány homokzsákot a vörös-fekete léghajóról. Na de 3 homozsák mínusztól még nem érjük be az előttünk hasító Zeppelineket –  ehhez kéne egy-két jobb kivitelezésű robbanómotor is, de legalábbis a léghajó ponyváját frissítsük fel némi fiatalabb, újabb szövettel… Várjuk hát a további változásokat a keretben, hosszú még a tél, lehet is esemény.

Fotók: honvedfc.hu és vasassc.hu.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||