Mastodon

Laphelyzet az utolsó fordulókra

Fagyi egy felesleges és egy szükséges taktikai faulttal begyűjtött kétsárgás pirosa miatt kihagyja a vasárnapi diósgyőri derbit. Dél állítólag sérült, Tchami büntetést kap a mestertől (meccskihagyás?), Hadzic úgy tűnik körön kívül, Bobál pedig szintén és állítólag begyűjtött egy sérülést a Rákóczi ellen. Vidovic már most sem játszott (sérülés), Czár meccshiányos, Vernes visszatért a második kerethez, szóval brutálisan beszűkült az amúgy sem bő keret. Ezért tartjuk fontosnak kicsit ránézni a laphelyzetre, hiszen hamár szegényember, akkor az ág is húzzon.

A sematikus ábrán azt láthatjuk, hogy ki mennyinél tart éppen. Az NBI-ben öt sárga után jön az automatikus eltiltás, vagyis Botis, Dél, Lovric és Tchami a határon mozog, ráadásul Lovricnak ez már a második lenne a bajnokságban. Vidovic, Debi, Marshal és Hajdú talán kihúzza év végéig. Ahhoz, hogy a Pécs elleni utolsó fordulót adminisztratíve kötelező büntiből mellőzzék, a Diósgyőr és a Loki ellen is be kellene gyűjteni egy-egy sárgát. Náluk nincs tehát jelentősebb para.

Azonban ha a másik négyesből egy is kiesik, igen. Lovric helyére ott van Moga vagy Baráth – ahogy a szurkolók szeretnék, illetve Hore, ahogy Supka szereti. Botis alternatívája Lovric, esetleg középről Marshal Muflon és akkor Hore kezd szűrőben. Végszükségben ott van a tarcsiból Bjelkanovic, aki az elmúlt évben még a kispadra is csak alig-alig fért oda. Tchami helyére jöhet Czár, esetleg a Pakson tesztelt Hore (úgy látszik a jó Adrián szinte bármelyik posztra elképzelhető, mondhatni univerzális játékos), netán Faggyas, akit addigra már nem érint a most még aktuális eltiltása. Délczeg viszont probléma. Nem mintha Dél annyira hozta volna az atombiztos csatárjátékot, de nagyon cseréje sincs (legfeljebb Hore ugyebár). Hadzic helyzete kérdéses, Bobál még fiatal és egyelőre kevés teljes meccsekre, Porcari nem megoldás, vagyis maradt Faggyas és Bozovic, vagyis a rémálom. (Hirtelen most nem tudjuk, Erdélyi a nagycsapattal készül, vagy a fakóval?)

Jelenleg így állunk, vagyis nem elég a szűk keret, a sérülések, az eltiltás, mindezek mellett még ott lebeg egy sneciző damilon lógó páncéltőkés zongora is a fejünk felett, bármikor leesésre készen. Fasza kis kilátások.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||