Mastodon

Végre egy nap, amikor nem az EB-vel, hanem velünk foglalkozik az UEFA honlapja – EL-sorsolás

Elméletileg délután egykor kezdik húzogatni a neveket, hogy kiderüljön, kit kell legyőznünk elsőként, ha ott szeretnénk lenni jövő májusban az Európa Liga amszterdami döntőjében. Élőben itt nézhető, mi pedig próbálunk majd ezt  a posztot frissítgetni folyamatosan.

Prológ: Akiket kiemeltként kaphatunk: Metalurg Szkopje (macedón, 2.), Siauliai (litván, 4.), Zimbru Chisinau (moldovai, 3.), JJK Jyväskylä (finn, 3.), Flamurtari Vlorë (albán, 4.), Cliftonville (északír, 3.), Torpedo Kutaiszi (grúz, 3.), FC Santa Coloma (andorrai, k.), Llanelli (walesi, p.), Crusaders (északír, k.), Jeunesse Esch (luxemburgi, 2.), Mura 05 (szlovén, 3.), Celje (szlovén, 2.), Daugava (lett, 3.), Zeta (montenegrói, 3.), ÍBV (izlandi, 3.), Narva Trans (észt, 3.), Hibernians (máltai, k.), Floriana (máltai, 4.), Thór Akureyri (izlandi, k.), Ordabaszi (kazah, k.), Zsetiszu (kazah, 2.), Nomme Kalju (észt, 2.), NSÍ Runavík (feröeri, 4.), Portadown (északír, 2.), Grevenmacher (luxemburgi, 3.), Gandzaszar (örmény, 2.), Cselik Niksics (montenegrói, k.), Eschen/Mauren (liechtensteini, k.), Teuta Durrës (albán, 2.). Víkingur Göta (feröeri, 3.), UE Santa Coloma (andorrai, 3.), Cefn Druids (walesi, k.), Sirak (örmény, k.), La Fiorita (San Marinó-i, k.), Libertas (San Marinó-i, 2.) [nso.hu]

Érdekesség, hogy a lehetséges ellenfelek közül eddig két csapattal is találkoztunk már az európai kupák történetében. A moldovai Zimbru Kisinyovot 1994-ben az UEFA-kupában tettük lapátra (4-1, 1-0), míg a kazah Zsetiszut 2008-ban, az Intertotó-kupában (2-1, 4-2).

Az első kör mérkőzéseinek időpontjai: július 5. és 12.

11:30 Egy érdekes kép jelent meg a holland Twente Facebook-csoportjában, amely szerint mi a Group 4-be lettünk besorolva, és a lehetséges ellenfelek innen: Flamurtari Vlorë (albán, 4.), Celje (szlovén, 2.), Floriana (máltai, 4.), UE Santa Coloma (andorrai, 3.), Sirak (örmény, k.). Keressük a magyarázatot az UEFA-nál.

11:40 A nagy keresgélésben csak egy kis bakit találtunk az európai szövetségnél: a sorsolás oldalán 2013-as címszóval egyelőre a tavaly nevezett csapatok vannak felsorolva. [kép]

11:45 A sorstárs Debrecen honlapja szerint a csapatokat még a délelőtt folyamán területi elven szétbontják, és úgy fognak majd sorsolni. Vajon erről a Twenténél honnan tudnak, amikor más még nem?

11:50 Valószínűleg hiteles lehet a 11:30-as hír, mert közben kikerült a Twente honlapjára is.

12:00 Legfrissebb tippünk szerint a Twente-féle papír bárkinél ott lehet, aki kint van a sorsolás helyszínén.

12:25 Úgy néz ki, 13:30-kor kezdik kisorsolni az Európa Ligát.

12:40 A Debrecen az albán Skenderbeu Korce csapatát kapta a BL második selejtezőkörében.

12:45 Innen is szeretnénk gratulálni az UEFA-nak, hogy a világ egyik legnagyobb sportszervezeteként sem sikerült megoldaniuk egy egyszerű élő közvetítést a sorsolásról.

13:00 Az imént betettünk ide egy képet, ahol valami flashes bizbaszon lehetett korábban követni a sorsolásokat, ha ugyebár videót nem tudnak szolgáltatni. Most azt sem találjuk, egyszerűen elnyelte a föld.

13:05 Két link, amivel érdemes próbálkozni, bár jelenleg egyik sem megy: UEFA szöveges, UEFA videó.

13:08 Úgy látszik erről ennyit: már a videó sincs beágyazva a videós oldalba, tehát az UEFA-nál is lemondtak róla.

13:10 Egyre szánalmasabb a helyzet. Már a főoldalon sincsenek kint a sorsolásra mutató linkek. Totális hírzárlat?

13:11 Közben a Videoton Facebook-csoportja ugyanazokat a lehetséges ellenfeleket sorolja fel, mint a Twentéé.

13:13 A Twente közben megkapta az andorrai Santa Colomát.

13:19 A Flamurtari Vlore Facebook-csoportja szerint őket kaptuk!

13:40 Az 1923-ban alapított, 23 ezer Facebook-rajongóval büszkélkedő, szintén vörös-fekete flamúrok a negyedik helyen végeztek az albán ligában, kupasorozatban az elődöntőig meneteltek. Ha az oldalukon közölt párosítási sorrend valós, akkor július 5-én játszunk a Bozsikban, míg 12-én az ország délnyugati részében található Vlorë-ban.

13:50 A Google Maps szerint kegkönnyebben Szerbián és Macedónián keresztül lehet megközelíteni Vlorë-t. A város nyolcvanezres, klímáját tekintve mediterrán, júliusban átlagosan 25 fokos a hőmérséklet, ami nem nekünk kedvez. Van jó hír is: testvérvárosai között megtaláljuk a floridai Hollywoodot.

13:55 Viszont a Nokia standard GPS-navigációjával nem érdemes próbálkozni, számára Albánia két főútból áll.

14:00 Egy rövid zanza az NSO-n a Vloréról, mi pedig ígéretet kaptunk az európai klubcsapatok nagy tudorától, Black Lotustól, hogy néhány napon belül bemutatja részletesebben is őket. (Lotus egyébként szerepelt már itt a blogon, egy Robert Warzycháról szóló parádét dobtak össze RW-vel párban.)

14:25 A Videoton honlapján megjelent egy kép, amelyből kiderül, hogy továbbjutásunk esetén a következő csapatokat kaphatnánk (Group 6): KAA Gent (belga), Legia Warszawa (lengyel), Anzhi Makhachkala (orosz), Levski Sofia (bolgár) és Asteras Tripolis (görög).

15:20 Alakul a második kör. A Legiát elvitte az Inter Baki (azeri) és a Narva Trans (észt) győztese; a Levski Sofiát az FK Sarajevo (boszniai) és a Hibernians (máltai) győztese; a Gentet pedig a Differdange (luxemburgi) és a Runavik (feröeri) győztese. Maradt tehát a Makhachkala és a Tripolis.

15:25 Mindenhol van infó, csak az UEFA honlapján nem: a második körben ha minden igaz, akkor az orosz Anzhi Makhachkala jöhet. [fc-anji.ru]

15:35 Mahacskala sem lesz egy rövid túra a Google Maps szerint. Ha a Bozsik elől szándékozunk indulni, akkor a Hengersor utcán ki az Üllőire, az Üllőiről a Könyves Kálmán körútra, majd tovább a Hungáriára, a Kacsóh Pongrácnál fel az M3-asra, majd 2860 kilométert keletre! Kocsival 37 óra alsóhangon.

17:00 Az Anzsinál vagy tényleg be vannak szarva tőlünk, vagy európai módon illedelmesek, amikor a következőt nyilatkozza az egyik igazgatójuk:

– Ezen a szinten már nincsenek gyenge csapatok, de azért elégedettek vagyunk a sorsolással. [pepsifoci.hu]

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||