Mastodon

Lanzafame jön, Ignjának pedig leesik az álla

Úgy látszik az utóbbi idők leginkább kacsaszagú híre válik először valósággá. Davide Lanzafame [transfermarkt, wikipedia], aki a közelmúltban olyan vállalható pedigréjű csapatok mezét is magára húzhatta, mint a Juventus, Parma, esetleg a Palermo, most Cataniából érkezik fél évre kölcsönbe hozzánk, hogy tovább öregbítse a Zolával, Ravanellivel és Viallival háromeleműnél nem jelentősen nagyobb számosságú exportált olasz támadók általános hírnevét a világban.

Amúgy számomra az olasz csatár kicsit olyan, mint a betonkemény brazil védő, vagy a kreatív német középpályás, esetleg a jó máltai bármi, de lehet csak azért, mert a modorosságtáram megrekedt a globalizált futball előtti évtizedek szintjén. Vaccarót azért tudtam szeretni, és ahogy beollózta saját tizenegyesét Lipcsei búcsúmeccsén a Bozsikban, az valami kivételesen elementáris és egyben fantörpikus pillanat volt szurkolói pályafutásom során.

A lényeg, hogy Lanzafamét is akkor hiszem ha látom (mondjuk szerdán kettőkor, a Nitra elleni felkészülésin), ha bejelentik, ha kezd, ha bizonyít, ha gólt lő, ha gólpasszt ad, ha hasznos, ha teszi a dolgát – vagyis ha bizonyítja, miért képesek a hardcore juvésok néhány meccs alapján is verni rá a nyálukat, és most már érdekel, ha valóban nagy tehetség, akkor miért cibálják egyik helyről a másik kölcsönbe? Persze Kispesten jelenleg más a szint, nekünk egy hasonló kaliber már valaki, csak lássuk végre.

Akinek nem lenne egyértelmű, a kép baloldalán szereplő játékost várjuk. A többiek meg valakik.

10:45 A posztot a nap eseményeinek függvényében folyamatosan frissítjük majd.

10:52 Konszenzus alakult ki az olaszbloggerek között Lanzafaméról: Olasz, gyors, technikás, fejben nulla.

11:00 benito (juveblog) gyorsjellemzésre Lanzafaméról:

ami tény: a juvénál láttak benne annyi fantáziát, hogy a keretben tartották (a szintén atomszar) marchionni cseréjének, csatárként szóba sem került, csak a szélen játszott néhány meccset, de botrányosan szarul, nagyon rossz hozzáállással, arrogáns, indolens, tahó módon. én kurvára örültem, amikor eltakarították, rossz reklám volt a csapatnak, hogy ilyen a primaveránk.

máshol már biztosan jobban ment neki, mert adták-vették, a képességeit tekintve valószínűleg kiemelkedik  a kispestből, de jó eséllyel az arcától nem is fog látni, ami meg majd látszik a teljesítményén.

11:08 Közben azt is megtudtuk, hogy Lanzafaménak Lanza volt a beceneve a magyar juventusosok körében.

11:15 Lanzafame góljai tavaly nyárig. Ha jön, a százalékosan hasonlóan üres stadionok látványa legalább nem lesz szokatlan neki.

11:20 Anyánknál, az NSO-nál máris vezetőben Lanza érkezése, ránk is hivatkozva. Úgy látszik valóban valami történik. (Még nem írt alá, de miért jönne, ha nem tudná, hogy milyen feltételekkel kaphat szerződést Kispesten?)

11:30 Engem amúgy kicsit Aranyos Imire emlékeztet az a mutatója, hogy a Juventusban több Európa-ligás meccset játszott, mint bajnokit. Előbbiből a 2010/11-es szezonban tud felmutatni hatot, utóbbiból pedig két szakaszban összesen négyet. Aranyos ezzel párhuzamban és a Fradival kis túlzással több BL-selejtezőn szerepelt, mint az NB1-ben. Emlékszünk még Göteborgra? Kispesten kedveltem.

12:30 Ha lehet hinni az NSO és a transfermarkt.de oldalakból összekombinált információknak, akkor Lanza managere a korábban az Interben és a Genovában is kapuskodó, boszniai származású Silvano Martina. Portfóliójában szemezgetve ilyen neveket találni: Vidic, Buffon, Acquafresca, Maccarone – ellenben ők valószínűleg nem igazolnak idén Kispestre.

13:00 Ritka az ilyen Kispesten, de Lanzának van saját honlapja: lanzafamedavide.it. Utoljára hasonlóval Diakiténél találkoztunk, előtte pedig a végül nem szerződtetett Flavio Becknél.

13:11 Kíváncsi voltam, mennyire hozott lázba Lanza érkezése, így megmértem a vérnyomásom, ami amúgy is szükségszerű volt, mert kicsit szédültnek éreztem magam.

A diagnózis? A vérnyomásom kicsit alacsony, a pulzusom viszont annyira, mint egy angolé, aki épp zuhan lefelé a századik emeletről, miközben észreveszi, hogy nyitva felejtette a sliccét, és otthon nem oltotta el a gázt.

14:03 Dinóra, a másik juventusos vezérbikára (a bika itt, mint alfahím, és nem mint Torino-drukker szerepel) sem kellett sokat várni, hogy megszólaljon, és kéretlen őszinteséggel megmondja a magáét:

Egyébként igazi zsoldos, a nevében is majdnem benne van.
Ha lanza helyett lanzo lenne, az bizonyos dialektusokban “zsoldos”-t jelent. A fame pedig minden dialektusban éhséget.
Tehát ZSOLDÉHSÉG!
Magyarán egy szívtelen profi, aki keres majd vagy 4-5 milliót havonta, és nyárig lő 10-15 gólt.

Legyen így!

——————-

BRÉKING! A Catania honlapján keresztül erősítette meg, hogy Lanza a Honvédba igazol!

 

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||