Mastodon

Elvárom,

… hogy a Vojvodina szurkolóit Magyarországon az európai normáknak megfelelő fogadtatásban részesítsék mind a magyar hatóságok, mind a Bp. Honvéd, mint rendező egyesület.

… hogy a Magyarországra látogató szerbiai szurkolók útvonalát a magyar hatóságok biztosítsák úgy, hogy közben nem akadályozzák a szerb állampolgárok szabad mozgását.

… hogy a magyar hatóságok a legjobbakat feltételezzék a Szeribából érkező szurkolókról, jelenlétük egyetlen indoka a bűncselekmények közvetlen megelőzése legyen.

… hogy a Bp. Honvéd a vendégek számára ugyanolyan ellátást biztosítson a Bozsik-stadionban, amilyet a saját szurkolói számára is. A stadionba érkező vendégek között az egyetlen szelekció a szektorok szerinti eloszlás lehet.

… hogy a magyar hatóságok és a Bp. Honvéd előzetesen tájékoztassa a szerb hatóságokat és a Vojvodina egyesületét a Budapesten szokásos rendezési sajátosságokról, kérve őket, informálják a Magyarországra látogató szurkolókat.

… hogy a kispesti szurkolók – bizonyítva a saját magukra sűrűn és bőszen használt európai jelzőt, szemben a Vojvodina szurkolóira, a szerb hatóságokra, valamint az egész Szerb Köztársaságra használt balkánival – úgy is viselkedjenek, ahogy azt magukról állítják, feltételezik. Az európaiság nem azt jelenti, hogy balkánozunk a facebookon, miközben habzó szájú kommentekben ugyanazt, vagy többet várunk el a magyar hatóságoktól, mint amiket szóvá teszünk másoknál.

… hogy a Vojvodina szurkolói, vezetői, kísérete, a szerb hatóságok jelen lévő alkalmazottai, Szerbia Magyaroszágra delegált tisztviselői saját szemükkel láthassák, Magyarország és a Bp. Honvéd alkalmas megrendezni egy magas presztízsű labdarúgó-mérkőzést európai módon.

hogy a kontraszt szemmel látható, kézzel tapintható legyen a két rendezési mód között.

Szánalmas, de amiről most írtam, az nem más, mint az általános norma, hihetetlen, hogy ezt jelenleg elvárni kell.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||