Mastodon

Én, a csendes többség fájó szívvel erősítem meg a tegnapi NEMemet

Aludtam egyet a dolgokra, átrágtam még egyszer, és úgy döntöttem, hogy marad minden az eredetiben: kihagyom a Fradi-Honvédot. Mert

  • nekem nem fér bele, hogy mint szurkolót állatként kezeljenek, bevagonírozva szállítsanak egyik helyről a másikra,
  • nekem nem fér bele, hogy mindehhez megmondják, hova és mikorra menjek egy értelmetlen helyre, hogy ott és onnantól majd nekem kellemetlen legyen,
  • nekem nem fér bele, hogy a személyes szabadságomat az arányosnál komolyabb mértékben korlátozzák!

Felnőtt magyar állampolgár vagyok, hadd döntstem el én magam, hogy mi a jó nekem. Hajlandó vagyok elfogadni, hogy egy Fradi-Kispest hordoz magában némi kockázatot, hogy oda minket, a vendégeket megkülönböztetett figyelemmel érdemes kísérni, ami együtt jár bizonyos megkötésekkel.

Ez stimmt, ebbe, ahogy eddig mindig, hajlandó vagyok belemenni, amíg az egész arányos és elfogadható mértékű. De azért az már nonszensz, hogy egy 16:30-kor kezdődő mérkőzés miatt 14:00-kor kelljen megjelennem egy temető főbejáratánál, egy szűk kis utcácskában, ráadásul jó előre kimondják, ne is igyál sört, bort, pálinkát mert nem fognak beengedni a meccsre.

Menjek oda, hogy a saját biztonsági őreink egzecíroztassanak? Azért ott még nem tartunk. A hátukra steward van írva, ami rendezőt, kísérőt jelent, és nem keretlegényt, aki leordítja a fejem, neadjisten megtaszajt, vagy még több. Mert tudjuk, mindez a mi érdekünkben történik.

Menjek oda, amikor a Népstadionban játszunk, és pont az ellentétes irány? Menjek oda két és fél órával korábban, amikor az út gyalog is nagyjából két óra?

Menjek oda, és fogadjam el azt, aminek látni, láttatni akarnak?

NEM! Ez már nekem, a csendes többség egy tagjának sem fér bele. Ne haragudjon kedves MLSZ, Bp. Honvéd, Ferencváros, rendőrség, rendezőség, kormány, és úgy általában mindenki, akinek ehhez a szégyenhez köze van, de én magamat embernek tartom (ezt tudom igazolni, kaptam az államtól személyi igazolványt!), magyar állampolgárnak (akinek jogai és kötelességei vannak!), aki szeretne emberhez, állampolgárhoz méltó módon élni – és szórakozni! Nem fogok jelenlétemmel asszisztálni a jelenlegi állapotok fenntartásához.

Köszönöm a figyelmet, maradok tisztelettel örökre Kispest-szurkoló, és legyen bármilyen fontos az életemben a Honvéd, vannak dolgok, amikből nem lehet engedni, mert ha megtesszük, azzal magunkat köpnénk pofán – alaposan.


Kispesti érdekeltségű meccs nélkül szerencsére senki sem marad. A tábor a Határ úton fog gyülekezni, a megszokott módon, déltől, aztán vagy Népstadion, vagy nem.

Ellenben ha nem, akkor tudom ajánlani a Soroksáron ötkor kezdődő Kispest – Orosháza kézimeccset, ahová a buszok egészen biztosan a Határ útról indulnak (esetleg az 52-es villamos, és átszállás a 35-ös buszra), és a csarnok előterében televízión lehet követni a Fradi-Honvédot.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||