Mastodon

Vissza a kerékvágásba

magnum
Visszatértünk

Ennyit akkor a téli szünetről. Tizenharmadikán elstartol a Honvéd felkészülése, hogy megalapozzon valamiféle dicsőséges tavaszi hadjáratot, aminek a végén majd örülhetünk, és esetleg az első hatba beférünk.

Mert nagyjából ott lenne a helyünk, ezt kábé mindannyian tudjuk. Illetve gondoljuk, ha végignézünk a kereten.

Például azért, mert Pinyő szövkap sorra hívja be a mindenféle magyar játékosokat alkalmi összetartásokra, és bár Lang meg Kalmár tehetség az ETO-ban, pont Pintér alatt játszottak alig. Holman se rossz a Fagyiból, és Heffler is kellemesen elücsörgött ősszel a lelátón a harmatos Paksban.

Hozzájuk képest Vécsei extraklasszis, Holender egy új kisjézus, és még Hidi Patrik miatt sem kell pironkodnunk egy pillanatra sem. Baráth Boti pedig heteken-hónapokon belül megoldást fog jelenteni.

Hosszú ideje először még azt is hozzátehetjük, a légiósaink dandárja is megfelelő játékerőt képvisel. Perea továbbra is isten jobb vagy bal lába, Daud több, mint Danilo, MaxiKing alázatos és fáradhatatlan, egy übertchami, Ignja Ignja, nála ez a jelző, Alci beérett, és akkor ott van még Godoy, aki elméletileg van, és reméljük lesz is.

Szóval nem vészes ez az állomány. Úgy pedig pláne nem, hogy végre egy olyan téli szünet felén vagyunk túl, amikor végre nem arról szóltak a hírek, hogy ki megy, ki jön, és melyik félkeret változik teljesen.

Az például lehet, hogy Vécsére vevő a Galatasaray, de nem biztos. Az is lehet például, hogy hozunk egy 35 éves digót, aki csatárként 250 meccsen összekapart 50 gólt, ami lehet jó az olasz bajnokságban, de felénk volt középhátvéd, aki jobbat tudott. A resztli pedig mehet, ahogy menni is látszik.

Bizakodva várom a tavaszt. Ha megússzuk csak töredéknyi sérüléssel, mint amennyi ősszel volt, ha sokat együtt tud játszani ez a keret, ha Szabi hoz néhány elmaradni látszó bravúrt, akkor még bármi kisülhet.

Most őszintén, egy Kemenes – Baráth, Lovresz, Ignja, Alci – MaxiKing, Hidi, Vécsei – Daud, Perea, Holender kezdő ne ütné meg a bivalyerősnek nehezen nevezhető Bohócliga első hat helyét? Nemár, az nem lehet.

Kupára, Ligakupára, Európa-ligára már nem kell figyelnünk, maradt március elejétől május közepéig 13 meccs, amit le kell tudni a lehető legjobb százalékkal. Nincs kecmec. Az előttünk állók legalább kettővel, de inkább többel több meccset fognak játszani, a Loki és a Vidi kivételével a többségnek csak egy kezdőcsapatra való valakije van, tehát még a most távolinak tűnő bronz se tűnik kis (nagy) szerencsével elérhetetlennek.

A felkészülést itthon töltjük, egyelőre az időjárás alakulása szerencsés, az ideális körülmények adottak. Az első felkészülésit 22-én, szerdán kettőkor játsszuk otthon, az ellenfél egy jó Siófok.

Kezdjünk bele.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||