Mastodon

Privát liga az MLSZ Fantasy Fociban a blognak!!!

fantasyVégre valami, ami fejlesztés, és ínyünkre való. Lett olyan, hogy Csakblog Fantasy Liga, ahol egymással tudunk versenyezni!

Mármint lehet olyat csinálni, hogy mindenki összerakja a maga kis fiktív NB I-es csapatát, besorol a blog ligájába, ott majd jól kiszámolják minden forduló végén a pontokat, és bárki lehet második mögöttem.

És ehhez mit kell tenni?

Mindössze annyit, hogy elzarándokolsz a fantasy.mlsz.hu címre, regisztrálsz (nyilván már van regisztrációd, hiszen szereted a magyar futballt), összeállítasz egy csapatot magadnak, amivel benevezel a ligák fülön a Csakblog saját ligájába. Ennyire egyszerű.

fantasy_ligavalaszto
Itt találod a Csakblog Ligát!

Illetve csak leírva, mert amúgy ennél kicsivel sokkalta bonyibb, de nem vészesen. Van ugyanis néhány megkötés. Például olyan nem lehet, hogy tizenegy Prosserrel állsz föl, mert egy csapatból csak véges (négy) számú játékos nevezhető a keretedbe, ráadásul azzal is nehezítve van a rendszer, hogy a kasszád ugyanúgy korlátolt, mint a Pápának, vagy még jobban. Különben túl könnyű lenne.

Az egészben amúgy az a legnagyobb truváj, hogy a játékosok osztályozását (pontozását) a rendszer nem hasraütésre generálja, mint a Nemzeti Sport az osztályzatait, hanem az – nálunk is rendszeresen használt – InStat adatai alapján, ami biztosítja a legteljesebb objektivitást. Itt nem lesz hatos valaki csak azért, mert Sinkónak szimpatikus a hasonlóan lebarnult pofája, ellenben lehet egy kövesdi George Menougong is a forduló játékosa, ha éppen megszalad neki a lépés.

Kedvet kaptál? Nosza, kezdd el!

Részemről Bepassz Honvéd FC néven tolom, és úgy söprök majd mindenkit a szőnyeg alá, ahogy Ignjatovic a rátámadó paksi csatárokat.

További jelentős hozadék a játéknak az ún. átláthatóság. Mivel minden játékos értékelése az InStat mérései alapján történik, így edző legyen a talpán aki be akarja nekünk magyarázni, hogy Testardi igazából egy majdnem Del Piero, mert nem fogunk hinni neki, hiába olasz mindkettő, és a maga módján az is majdnem. Hétről-hétre látni fogod az adatokat, ha jön a Kaposvár majd nem remeg meg a lábad, mert tudod, Hidi Patya kenyérre keni Tarmo Kinket, megsózza Safariccal, és kiosztja az afrikai éhezők között. Viszont olyan sem lesz, hogy anyázod MaxiKinget, mert látod majd, mekkora munkát végez a mi kis csöppnyi uralkodónk.

hidi_fantasy
Hidinnyó ha nem is überkirály, de egész megbízhatóan hozza a pontokat

Tapasztalatból mondom ezeket. Nyilván imádok én is a lelátón bárkit szidni elvtelenül, mert ettől (is) szurkoló az ember, de ha valaki teljesít, akkor azt el kell ismerni, és alkalomadtán megvédeni a rátámadókkal szemben. Részemről tehát ennyi volt (már egy jó ideje) az akadémista vs. négus vs. légiós vs. Kovács János c. kérdéskör, mert csak egyetlen dolog számít, a Honvéd menél jobb eredményessége, ahhoz viszont mindig és kötelezően a legjobbaknak kell játszaniuk.

Tehát lehet kezdeni sietni, az átigazolási piac (erre a hétre) péntek hétkor zár.

Ja, és ha további tippeket és trükköket olvasnál a játékról, akkor van saját blogja.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||