Mastodon

Elhunyt Grosics Gyula

Egy újabb játékossal erősödött a Mennyei Aranycsapat, és gyengült a Földi. Nyugodj békében, Gyula bácsi!

grosics_illyes_tibor-mti
(fotó: Illyés Tibor/MTI)

Egyelőre döbbenten ülök a székemben, nem tudok mit mondani. Nekem, mint ahogy nagyon sok kiskölyöknek, ő egy meghatározó személy volt, aki miatt kapusok akartunk lenni nagyon sokan.

Nyugodj békében, Gyula bácsi!

A család tájékoztatása szerint “Grosics Gyula, a Nemzet Sportolója 11.20 perckor, álmában, megtért Teremtőjéhez”.
Grosics Gyula Dorogon kezdte pályafutását, majd a MATEOSZ, Bp. Honvéd és a Tatabánya csapataiban szerepelt. A magyar labdarúgó-válogatott kapuját 1947 és 1962 között 86 alkalommal őrizte, 1954-ben világbajnoki ezüstérmet nyert, 1952-ben Helsinkiben pedig olimpia bajnoki címet szerzett.
Grosics Gyulát az elmúlt években többször kórházban ápolták, bevallása szerint három szívinfarktus érte, az egyiknél, amikor elesett, eltört a bordája, majd többször kilyukadt a tüdeje. Családja csütörtökön közölte az MTI-vel, hogy a szokásos kontrollvizsgálatot követően ismét kórházban ápolják.
A legendás Aranycsapatból – amely 1953-ban Londonban 6-3-ra verte Angliát – már csak Buzánszky Jenő él, a vele együtt 2011-ben a Nemzet Sportolói közé választott Grosicsot megelőzően Puskás Ferenc 2006-ban távozott az élők sorából. (MTI)

Tisztelegjünk úgy emlékének, ahogy a futballpályákon szokás, egy perces néma csenddel.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||