Mastodon

Vierchowod: „A kiállítást követően már csak sodródtunk”

viwoA győri találkozót követően Pietro Vierchowod vezetőedzőt faggattuk a látottakról. Az olasz tréner szerint bár a csapat folyamatosan fejlődik, nehéz tényleges képet alkotni egy olyan forgatókönyvű találkozót követően, mint a tegnap esti volt.

– Sokáig, úgy a 75. percig úgy nézett ki, akár bravúr is lehet ennek a mérkőzésnek a vége, aztán nem így alakult. Hogyan értékeli a találkozót?

– Magam is úgy gondolom, hogy máshogy is alakulhatott volna a találkozó! Ha nincs a kiállítás, bizony más is lehetett volna a végeredmény. A játékosok mindent megtettek. A kiállítás pillanatában, illetve azt követően már nem volt lehetőségünk változtatni – már csak sodródtunk az eseményekkel.

– Bár itt a sajtótájékoztatón is elhangzott, hogy Alcibiade úgy tájékoztatta: nem mondott semmi sértőt a bírónak, mégis egész mérkőzésen úgy tűnt, hogy meglehetősen felfokozott idegállapotban játszik…. nem gondolt esetleg arra, hogy cserélni kéne a védőt?

– Nem voltam ott a pályán az esetkor, nem hallottam pontosan mi történt, csak az elmondottak alapján vannak információim. Ugyanakkor a pályán volt számtalan más olyan vitás szituáció, szabálytalanság, amelyet nem vett észre, vagy ahol a kárunkra tévedett a játékvezető.

– Ismét egy újonccal találkozunk jövő héten, ami talán könnyebb meccsnek ígérkezik a mainál, már ha lehet bármilyen meccsre azt mondani a bajnokságban számunkra, hogy könnyű. Hogy látja az esélyeket?

– Valóban minden mérkőzés nehéz. Akkor tud egy mérkőzés „könnyebb” lenni, ha 100%-ban meg tudjuk valósítani az előzetes elképzeléseinket. Azonban egyelőre még ki kell elemeznünk a mai mérkőzés tanulságait – hétfőtől pedig a következő mérkőzésre fogunk koncentrálni.

– Lassan már másfél hónapja edző Kispesten – mik az első tapasztalatai, hogy érzi magát a klubnál?

– Ezalatt a másfél hónap alatt a csapat mindenképp fejlődött a meglátásom szerint, a játékosok jól dolgoztak, egyes kerettagok egyértelmű fejlődést mutattak ezen időszak során. Ugyanakkor nehéz felmérni egy olyan meccs alapján, mint a mai, hogy hol is tartunk: amikor hátrányban kell játszani, azt egyelőre nem bírja el ez a keret, ezért mondom, hogy nehéz így egyelőre teljes képet alkotni.

Fotó: honvedfc.hu

  • Osztályozókönyv és videó a meccshez: itt