Mastodon

Visszajár a klubkártya ára!

klubkartyaMúlt héten robbant a hír, hogy szeptember 15-től csak és kizárólag klubkártyával lehet majd látogatni az NB I és a Magyar Kupa meccseit (utóbbit vélhetően akkor, ha egy élvonalbeli csapat a házigazda, igaz, erről bővebben még senki sem mondott semmit), valamint a válogatottat.

A szövetség tájékoztatása elsőre értelmezhetetlen volt, így bárki, aki nem csak szolgamód átvette, hanem el is olvasta, hirtelen kismillió kérdéssel szembesülhetett magában. Velünk is hasonló volt a helyzet, így megkerestük az MLSZ-t, akiktől kimerítő választ kaptunk.

Ennek az egyik sarokpontja volt, hogy a több klub által is térítés ellenében szolgáltatott klubkártyák árával pontosan mi is van? Az MLSZ adja az infrastruktúrát, az MLSZ fedezi a kártyák árát, fizet kompenzációt a kluboknak, tehát mire fel az elkért 500-1500 forint?

Visszajár!

Komolyan. A szövetség egyértelmű megfogalmazása szerint: visszajár. Kispesten is.

A Honvéd néhány nappal később reagált, és egy apróbb közleménnyel egészítette ki az MLSZ klubkártyáról szóló konzervanyagát:

Azok a szurkolóink, akik korábban térítés ellenében kiváltották a klubkártyát, visszaigényelhetik a kártya árát.A visszaváltás módja: A klubkártya árát, 1000 forintot a következő két hazai találkozó előtt (augusztus 22., Bp. Honvéd- Puskás Akadémia és szeptember 13., Bp. Honvéd – Haladás) kuponra lehet beváltani a Bozsik Stadion 2-es kapujánál található pénztárban. A kuponokat szeptember 30-ig a Bozsik Stadion büféjében, vagy az Ajándékboltban lehet levásárolni. A kuponokból esetleg visszajáró összeget készpénzben nem áll módunkban visszatéríteni. Akik szeptember 30-ig nem élnek a visszaváltási lehetőséggel, azoknak a klub ezúton is köszöni a támogatást.

Az most mellékes, hogy – szerintem – a korrektség azt kívánta volna, hogy a jogtalanul beszedett összegek visszatérítéséről önálló hír jelenjen meg a tájékoztatás jegyében, de már ez is valami. Ha le nem is írták, de elismerték, hibáztak.

Fontos, hogy a klubkártyára vonatkozó eredeti közleménye a klubnak azt írja, a bérlet mellé ingyenesen jár, tehát a bérlettel rendelkezők hiába próbálkoznának. (Megjegyzem, amilyen összevissza módon sikerült ezt a dolgot intézni, azon sem lepődnék meg, ha ők is visszakapnák, illetve megkapnák a kérdéses ezrest.)


Frissítés: úgy tűnik némi nyomozás és kérdezősködés után, az MLSZ utólag találta ki, hogy a klubkártyák ingyenesek legyenek, míg sok klub már korábban árusítani kezdte azokat. Teljes a fejetlenség.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||