Mastodon

Yo/csakblog

yo

Ismét forradalmi fába vágjuk kifent billentyűzetünket, és bevezetjük a világ egyik legnagyobb hülyeségét, amit cserébe értelmesen próbálunk majd használni.

A Yo megvolt?

Ha nem, akkor itt mindenképp olvassatok utána, hogy legalább az alapokkal képben legyetek.

Szóval ott tartunk, hogy most már mindenki érti, a Yo egy olyan üzenetküldő, amivel nemes egyszerűséggel egy Yo-t lehet küldeni a másik félnek. Se többet, se kevesebbet, feltéve, ha eltekintünk attól az új fícsörtől, hogy ha kétszer nyomod meg a kontaktod nevét, akkor a lokációdat küldi el, és jeleníti meg térképen.

Namármost. A Yo a 444-es cikk óta igen sokat frissült. Az alapok persze változatlanok, te csak egy nyamvadt Yo-t fogsz majd látni a telefonodon, viszont ha ráböksz, akkor egy egészen új világ tárul eléd: például az élesítés pillanatában azonnal értesülhetsz blogunk új posztjairól! Ugye, hogy már csak erre volt szükséged? Lehet kidobni a régi életed, mert most valami új kezdődik!

A lényeg annyi, hogy ott az eszközödön a Yo appja, mert letöltötted. Most jön az első lépés. Belépsz, regisztrálsz a világ legegyszerűbb regisztrációs eljárásával, majd küldesz egy Yo-t a CSAKBLOG felhasználónak. Ennyi, és kész is vagy. Nagyjából 30 másodperc az életedből. Ennyi idő alatt MaxiKing alapvonaltól alapvonalig viszi a labdát, eladja, majd visszaér a helyére. Láthatod, semmiség.

Viszont ha kész vagy, akkor onnantól minden egyes posztunkról valós időben kapsz egy Yo-t, és amint ráböksz, a Yo appja be is tölti a posztunkat.

Természetesen a Yo-ban nem csak ránk lehet feliratkozni. Az appban lesz egy directory, ahol kismillió olyan szükségtelen dolgot találtok, mint gólértesítő a Chelsea-től, napi hírek a PSG-rő, meg mindenféle egyéb, ami nem sport. Ja, és végszükség esetén egymással is lehet jojózni, ha minden kötél szakadna.

Kérdezheted, hogy miben több ez, mint a már amúgy is létező Pushbullet csatornánk? Jogos kérdés. Egész pontosan semmivel, mert nagyjából ugyanazt csinálja. A Pushbullet szintén elküldi a poszt linkjét, kiteszi a készüléked vágólapjára, te pedig azzal a böngészővel olvasod el, amelyikkel akarod. Viszont nem annyira vicces, mint a Yo.

Legyetek Magyarország első tudatos Yo-felhasználói! Sőt, annyira elsők, hogy egyelőre az ilyen jósoknak még külön magyar nevük sincs, mint a lúzer Snapchates szneppereknek.

Az alapgondolatért köszi Király Andrásnak a 444-től, aki minap kicsit megkapargatta a Yo API-ját.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||