Mastodon

Inkább kibeszélő, mintsem beharangozó Diósgyőrre

aknakeresoMerthogy számolni ma nagyon nehéz lenne. Fél ötkor Négykor kezdünk, és ha megcsípnénk a Diót, akkor egy újabb pozitív löketet kaphatna a bentmaradásról szőtt összes reményünk, kicsit félretehetnénk a szabályzatok vizsgálatát, előtérbe kerülhetne a matek. Ha az egyik nyer, vagy csak ikszel, akkor az jó nekünk? És ha a másik? Mi a jobb?

Annyi fix, hogy mi legutóbb győztünk, ráadásul fél év után, és ha jól tudom, az ilyenekre mondják: talán átszakadt egy gát. A sportlélektani alapmodorosság jelentése pedig az, hogy talán újra ráérez a győzés mikéntjére a csapat. Mert ugyebár győzni is tudni kell, annak is vannak sajátos szabályai. Például a saját játék csinálása, a türelem, a kivárás, az ellenféli hibáinak kikényszerítése, a biztos meghúzása, a váratlan bevállalása, bízva abban, hogy az alapjáték fix, nem lehet gond belőle. A mi taktikánkhoz mérten ez egy szó: magabiztosság.

Mert legyünk őszinték, ez a keret alapvetően nem gyenge. Jó, nem is dobogós, de ugyanúgy nem kieső. Valahol a 7-11. hely között bárhova jó lenne, ha kijönne belőle mindaz amit tud. Persze már késő, a maradék fordulókra annyi maradt, hogy mielőbb bebiztosítani a jövő évi NB I-es tagságot, semmi több. Sőt, az építkezés is másodlagos, egyszerűen nincs rá keret, lehetőség, nincs annyi meccs a rendszerben. Be kell húzni, és pássz. Különben jön a szégyen, és a reménykedés, hogy mégsem.

Viszont van annyi mázlink, hogy a Haliverést rögtön egy gödörben lévő Diósgyőr követi hazai pályán. Súlyosbítva Szivics már most bejelentett nyári távozásával (tegnap a Tippmix még 2,35-re adta a hazait, ma már csak 2,15-re), és azzal a ténnyel, hogy képtelenek meccset nyerni december eleje óta, azaz fél éve.

A korábbi dobogós remények elszálltak, a csapat összeesett, a távozókat nem sikerült pótolni, és a nézők is el-elmaradoznak. Miskolci cimbiktől hallom, hiába vannak még párezren, a hangulat síri, lassan a pályán egymással kakaskodó játékosaik se hozzák őket lázba, más meg nem nagyon van. És röhögnek Komanon. Mondjuk rajta mi is.

Szóval ilyenek az előjelek. Mi talán fel, a Dió már lent, vagyis bármi megtörténhet, mert azt ne feledjük valahol mégis egy sportesemény a labdarúgó-mérkőzés, azok pedig így működnek. még kezdőt sem merek tippelni, ahogy ebben a bajnokságban megszokhattuk, mert hogyan, mire? Vegyük alapnak a szombathelyi csapatot? Persze, vegyük. Aztán lehet, felépül Holender, lesz újra Godoy, variálunk a védelemben, mondjuk kezd Botka Endi, netán – és remélem nem – Kosnic. Ki tudja a mister hogyan szándékozik kavarni?

Inkább nyerjünk, mert az jó és három pont, meg amúgy is, mert azzal megint kicsit távolabb kerülhetnénk a vonaltól.

Az alsóház meccsei
h. csapat ellenfél hol pt
11. Nyíregyháza Győr idegen 22
12. Haladás Videoton idegen 18
13. Honvéd Diósgyőr otthon 18
14. Pécs Paks idegen 18
15. Pápa Felcsút otthon 18
16. Dunaújváros MTK otthon 16

A kiesésre gyanús hatosból a Pápa otthon fogadja a Felcsútot, ők esetleg pontot szerezhetnek, de rajtuk kívül igazából mi vagyunk a legesélyesebbek a legalább egy, de akár három pontra. Ellépni így se nagyon tudnánk, a lényeg inkább az ún. kötelező behúzása, hiszen innentől minden ilyen számít, és csak ez számít.

Bónuszkérdés: Kone?

  1. Kezdő lesz.
  2. Kezdő lesz és gólt, gólokat lő.
  3. Csereként lép pályára.
  4. Csereként lép pályára és gólt, gólokat lő.
  5. Végig a padon ül.
  6. Nem is nevezzük.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||