Mastodon

Előjött belőlünk az aktivista, és levelet írtunk az MLSZ-nek

Mégpedig a következőt:

Tisztelt MLSZ!

Oldalukon [1] közzétették, hogy “Az MLSZ következetesen kiáll az előre meghirdetett szabályok, szabályzatok betartása mellett.”, ellenben a 2015/16. évi NB I. létszámát 12 csapatban állapították meg, amely ellenkezik az érvényben lévő versenyszabályzat [2] 27. §-ának (1) és (2) pontjával, amely egyérteműen meghatározza a 16 csapat alá csökkenő mezőny feltöltésének rendjét.

Az Elsőfokú Licencadó Bizottság [3], valamint a Fellebbviteli Licencadó Bizottság [4] határozatai alapján 17 klub kapta meg az NB I-es nevezésre jogosító klublicencet.

Az érvényben lévő versenyszabályzat rendelkezései értelmében a következő évi NB I. létszámát tehát ki kellene egészíteni a “az alsóbb bajnokság legjobb nem feljutott sportszervezetével” (Gyirmót), “a bajnokság legjobb kiesőjével” (Dunaújváros), valamint az “és így tovább” kitétel alapján mindaddig a licencet elnyerő klubokkal, amíg az NB I. létszáma el nem éri a 16-ot.

Kérdésem az volna, hogy “az előre meghirdetett szabályok, szabályzatok betartása mellett” hogyan, milyen szabály, szabályzat mentén lehetséges, hogy a 2015/16. évi NB I. mezőnye 12 csapatból áll majd?

Milyen előzetes egyeztetés történt az érintett klubok vezetőségeivel, valamint készült-e bármiféle hatástanulmány arra vonatkozólag, hogy a 12 csapatos NB I. mind financiális, mind sportszakmai érvek mentén fenntarthatóbb, élvezetesebb, eredményesebb lesz?

Válaszukat előre is köszönöm.

Megjegyzés: a dőlttel szedett részek* az MLSZ kommunikációjából, valamint az MLSZ szabályzataiból lettek szöveghűen átemelve.

[1] link
[2] link
[3] link
[4] link

* a formázás miatt itt: idézőjelek közé zárt részek.

A levélből kimaradt, de az MLSZ-nél gondolom ismerik az idei versenykiírást, amiben feketén-fehéren ott van, hogy az NB I. létszáma 2015-16-ban 16 csapat. /// Itt írtunk a témáról részletesebben, ha érdekel.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||