Mastodon

400 misit máris elvontak az új Bozsiktól

Feltételezzük, ez a tavalyi 400 millió lehet, amit végül valaki elfelejtett elkölteni.

Feltételezzük, ez a tavalyi 400 millió lehet, amit végül valaki elfelejtett elkölteni.

A kormány a Köztársasági Elnökség múlt évi 280 millió, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2,7 milliárd forint kötelezettségvállalással nem terhelt költségvetési maradványának döntő részben sport célú felhasználásáról döntött – az erről szóló határozat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

A legnagyobb összeg – 1 milliárd 830 millió forint – egyes atlétikai és egyéb sportfejlesztésekre jut. A Nemzeti Sportközpontok 400 millió forintot kapnak. A sport célból kivétel a rendőrség, amelynek 280 millió forintot juttatott a kormány.

A határozat az átcsoportosítások között a Budapest Bozsik Stadion labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztésétől 400 millió, a Győri ETO Futball Club labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztésétől 560 millió, a pécsi labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztéstől, valamint a budapesti Illovszky Rudolf Stadion labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztésétől 500-500 millió forintot vont el. – via MTI

Közben az van, hogy az ősszel még minden bizonnyal maradunk a Bozsikban, mert Csepelen nyilvánvalóan nem lesz kész másfél hónap alatt a stadion feltupírozása NB I-es szintre. Sőt, azon se lepődnénk meg, ha az egész évet itthon játszanánk. Elég csak megnézni, az eredetileg idén nyárra/őszre(!) elkészülni ígért akadémia hol tart. Az első kapavágásnál még nem. Az új céldátum: 2016 ősz.

A hivatkozott közlöny amúgy itt található, a Bozsikos címsor pedig: “egyéb működési jellegű kiadások”.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||