Mastodon

Meccstéma: a pad

Elég hosszú? (1909foto.hu)
Elég hosszú? (1909foto.hu)

Nem egy idei posztunkban és az ezekhez csatlakozó kommentjeitekben is többször előkerült már idén a téma: most akkor hosszú, vagy rövid a padunk? 

Sajnos a tegnapi tapasztalatok a támadósor tekintetében nem az “a” válasz irányába mutatnak…

Tény: a Gyula-Holender és Prosser (igen, Prosser!!, nem pedig Vécsei, mert Bálint egy sorral hátrább az igazi szerintem) sor Bohócliga szinten simán vállalható. Valamelyikük majdcsak villan, s ha többen is jó formát futnak (MTK-meccs, DVSC-meccs, tegnap) akkor  esélyünk van a három pontra szinte bárki ellen.

Ha nincs önsorsrontás / elfáradás.

Ha viszont utóbbi felmerül, akkor jöhetnek a cserék. Rikárdó remekül szállt be a Vidi és az MTK ellen, a DVSC ellenében már haloványabbra sikerült a produkció, de hát nem mehet mindig 100%-on a motor, ezt elismerem. Az általam viszont nagy bizodalommal visszavárt Délczeg eddig komoly csalódás. Hol van a 2011 őszi friss igazolás Gergő? Aki ha kellett, a 16-osunknál védekezett, ha kellett, elöl kavart, és akkor még nem a szögletzászlóhoz cipelte le ipari méretekben a labdákat hanem aktívan és veszélyesen támadott. Nem tudom, mi van a srác önbizalmával, de valahol nagyon elveszhetett a kispesti éterben. Erdélyinek és Ihrignek pedig alig ad esélyt Rossi mister.

És most álljunk is meg picit: ne legyen félreértés, nem a két említett játékosra verem az utóbbi 3 forduló elmaradt győzelmeit, korántsem!!! Csupán elgondolkodtató a tendencia: nincs megfelelő helyettes elöl a szűkös kezdősornak a támadószekcióban, mert ha Rikinek rossz napja van, Dél meg hozza a mostani formát, akkor minden meccs így zárul, mint a mai, azaz az utolsó fél órára feladjuk a támadások potens befejezésének a lehetőségét is.

Ergo. vagy kezdjen el Rossi mélyen pszichologizálni a delikvensekkel, vagy naponta járjon Papa H. nyakára a klubházba, hogy hol van már a beígért dél-amerikai (vagy mittoménmilyen) legendás 9-es.

Egyre nagyobb szükség lesz rá.