Mastodon

Tévés megjelenések hét forduló után

Ugye van az a nagy ötlet, hogy nem adunk meccseket a tévében, mert akkor majd több néző lesz a stadionokban. Hogy ez bedőlni látszik épp minapos hír, viszont az érdekes tud lenni, mégis melyik klub szurkolói lettek az új rendszer nyertesei, vagy legalább legkisebb vesztesei?

Persze, hogy nincs meglepetés,
a Fradit egyáltalán nem érinti a dolog,
ugyanúgy minden meccsüket adja a tévé, viszont mondjuk egy Felcsút vagy Békéscsaba eddig egész pontosan nullánál tart, illetve a Csaba nagyjából húsz percnél, amikor az M4 történetének második közvetítésén azonnal megszakadt a vonal Szombathelyről, és mit volt mit tenni, inkább átkapcsoltak hozzájuk, persze mindenféle felirat nélkül, egy istentelenül sercegő vonalon.

Az idegenbe utazás költséghatékony alternatívája volt eddig a televízió, idéntől azonban ez úgy látszik csak a Ferencváros, és – egyelőre –  a Videoton szurkolóinak jár(hat), mindenki másnak marad a népgazdasági átlag epszilon sugarú környezetében keresni, és abból kisebb vagy nagyobb hányadot lehasítani, ha egyáltalán látni szeretné kedvenc csapatát. Magyarul: fizetni kell érte. (Bár talán az sem olcsó, ha a kereskedelmi reklámokban egyelőre erősen hiányos M4-en kell nézni a szünetekbe bevágott kormánypropagandát.)

Vajon mi lesz akkor, ha valamelyik fordulóban, teszem azt, nem adják a Fradi meccsét? Forradalom? Mindent elsöprő népharag? Következő héttől plusz egy meccs a tévében? M5 Fradi? Tényleg nem értem a rendszert.

Tévés megjelenések (élő, db, az első hét fordulóban)
csapat összesen hazai vendég
FTC 7 3 4
Diósgyőr 5(1) 3 2
DVSC 5(1) 3 2
Videoton 5(1) 1 4
MTK 4(1) 2 2
Újpest 4 2 2
Haladás 3(1) 1 2
Honvéd 3 3 0
Vasas 2(1) 2 0
Paks 2(1) 0 2
Békéscsaba 0 0 0
Felcsút 0 0 0

/// A Fradi a következő csapatokkal nem játszott még: Paks, Újpest, Békéscsaba, Felcsút, Honvéd. A Pakssal most szombaton találkoznak, adja a tévé, és vélhetően a Békéscsaba, valamint a Felcsút is csak így kerülhet képernyőre. (Zárójelben a Fradival játszott tévés meccsek száma.) /// A Videoton EL-ből való kiesése után hétvégente csak két meccs lesz, mindkettő szombaton, tehát lehet reménykedni, hogy a Fradi vs. aktuális ellenfelén kívül ki lesz a másik két szerencsés közvetített.

Megjegyzem, most nagyon nem lennék Békéscsaba-drukker, nekik igazán szar lehet az MLSZ/MTVA idei mesterterve.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||