Mastodon

Ez valami egészen szánalmas volt

de tényleg.

misleny_foldonEgyelőre nincs az a csontig hatoló hideg, és én igazából ilyen időben szeretek meccsre járni. A pálya felett már pont ott van az a ködszerű párafoltos izé, ami a talajig sohasem ereszkedik le, de ahogy elnézünk Lőrinc felé, akkor a reflektorok fényében kicsit megcsillan, és kicsit homályosabbá teszi a kilátást.

Én speciel valamiért rajongok ezért az időjárási jelenségért.

Benne van az egész gyerekkorom, a tudatos szurkolóvá érésem, és benne van az egész nyamvadt, szenvedős kilencvenes évek, hogy hetente jelentkeztünk a tökönrúgásért, de aztán maradtunk, megszoktuk, kicsit meg is szerettük.

Tegnap ez a sokat megélt tököm lüktetett egészen látványosan a rég elfeledettnek hitt fájdalomtól. Álltunk a korzón a szokott helyünkön, bámultuk az előttünk elterülő gyepet, rajta pedig a szaladgáló, nevezzük így, futballistákat. És azt is láttuk, ahogy teltek a percek, újabb és újabb arcokról vettük le támogató kezünket, hogy a végén dühösen anyázzunk bele a kispesti koraeste sötétjébe: basszátokmeg! Valahogy így, mélységesen csúnya szavakkal, erősen modortalanul.

Vannak ilyen meccsek, csak nem kéne, hogy vanjanak. Minket egyszerűen megaláztak. Egyrészt a Misleny a csaknem legjobb felállásunkat verte simán, mert most nem számított sem az U20-as, sem a légiósszabály (francot szabály, gazdasági kényszer), játszhatott bárki. Másrészt a fogalmatlanul és szinte helyzet nélkül brusztoló csapatunk alázott minket, nézőket, szurkolókat vegyesen. Alig volt néhányakon érezhető az alázat, hogy ha már a pályán van, ha kupameccset játszik, akkor valamit hozzá is kéne tenni. A többiektől jött a robot, a semmi.

Olyan apróságok ezek után szinte hidegen hagynak, mint a sorozatban negyedik kihagyott tizenegyesünk (Gyula vs. Pápa, Gyula vs. Vasas, Vernes vs. Haladás, és most Vaszke), hogy a Bastille kollegával korábban körberöhögött Kirchner hülyét csinál a védelmünkből, és csavar a hosszúba, hogy igazából ez a Misleny a Pécs, és azt pletyizik, ha feljut az NB II-be, akkor jön a jól megszokott telephelycsere, mert ezek mind mindegyek.

A sok mindegy mellett egyszerűen nem törpülhet el a tény, hogy lefocizottnak, megalázottnak lenni otthon, egy harmadosztályú csapat elleni kupameccsen minden, csak nem elfogadható. Saját jogon jártunk így, a Misleny csak asszisztált a vergődésünkhöz. Írtam “a vannak ilyen meccsek, de inkább mégse vanjanak” c. jelenségről, ez annak a csimborasszója volt az ennedik hatványon, áfával, pluszeggyel, és bármivel fokozva a végtelenségig.

misleny_hold

És fontos megjegyezni, sajnos a tegnapi külsőségek között egyáltalán nem szimpatikus kupameccset rendezni a Bozsikban. Nehéz rangot adni a második legfontosabb magyar focisorozatnak,

  • ha szerdán, szinte munkaidőben, 17 órakor van a kezdés,
  • ha egyetlen pénztár van nyitva a hazai nézőknek,
  • ha vendégpénztár talán nem is volt, pedig fél órával a meccs előtt láttuk a mislenyi drukkerek buszát kifordulni a Hofherrből, és azt is láttuk, hogy a meccs huszadik percében értek be a lelátóra. Ötven perc valahogy soknak tűnik nekem erre a kis távolságra,
  • ha lezárjuk szinte az egész stadiont, csak a tribünt nyitjuk meg. Pont, mint tavalyig a Ligakupában.
  • ha a játékosok nem a megszokott mezükben, mezszámukkal játszanak, hanem valami véletlenszerűen kiosztottban. (Az igazság kedvéért tegyük hozzá, hogy a vendégek nem tartották be a mezre vonatkozó előírásokat, ezért kellett az utolsó pillanatban nekünk váltani. Ettől persze még fura, hogy nincs mindenkire saját mez gyorsan és raktárról.)

Ezek elképesztő hiányosságok, hülyeségek. Ha nyertünk volna, ha kiütjük a Mislenyt, akkor is fel kellene hozni a témát, viszont kemény, hogy a pályán elintézték, ne erről legyen mégsem szó.

November 18-án délben visszavágó Kozármislenyben. Addig lehet reménykedni, hátha megfordítjuk. Addig amúgy lehet készülni is, mert a szombati, debreceni meccs után jön csaknem három hét szünet, így ha lett volna mozgóképrögzítés a tegnapiról, akkor akár ki is lehetne vesézni a mislenyiek játékát. Persze nem volt, ha jól láttam.

// Pro tipp a stábunknak: 10.31. Kozármisleny – Hódmezővásárhely, 11.08. Paks II. – Kozármisleny, 11.14. Kozármisleny – Monor, valamint meg lehet kérdezni Simon Mikit, a fakó edzőjét is, mert csapatával augusztusban kapott egy sima hármast Mislenyben. Hátha tud valami.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||