Mastodon

Meccstéma: munkában az új hordágy

Előbb Filip...
Előbb Filip…

Még jó, hogy csecse, új sárga hordággyal készültek az üzemeltetésiek (vagy a Bozsikban hogy hívják az ilyen arcokat? Nálunk a cégnél az említett módon…), mert bizony tegnap gyakran kellett rohanni a hórukklegényeknek Buda és a dokink nyomában. De vajon csak a sáros, felázott talaj okolható, vagy a kisördögre is érdemes hallgatni, aki a vállunkon ülve azt mantrázza: “műfű, műfűűűűű?” Meccstéma.

Öccsel lekéstünk egy 48-ast, plusz a Templom téren egy 42-es viszonylatot is, így 5 perc késéssel futottunk be a lelátóra Hantáék mellé, ám épp állt a játék. Kamber lesérült, tájékoztatott a blogfőszerk, aztán persze kiderült, hogy az elnyűhetetlen bánnak semmi baja, nem úgy Filipnek. Azt a srácok se tudták megmondani, mi történt, lerúgás, vagy önsérülés, majd meglátjuk. Mindenesetre csere. De megpadlózott ijesztően az első félidőben Endi is, igaz ő azért feltápászkodott és folytatta. Gyula már nem, a végén. Ő is kidőlt.

...majd Gyula úr is kiszállt.
…majd Gyula úr is kiszállt.

A tél persze a sérülések terepe, a nem túl optimális gyep, a nem túl meleg idő, Gyula úr kora, minden okolható. Én csak csöndben kérdezem meg: az, hogy az első osztályú csapatok közül 8 éve zsinórban talán egyedül mi nyomjuk végig a téli felkészülést CSAK műfüvön, az nem lehet, hogy összefügg évek óta azzal, hogy játékosaink sora dől ki pont a félkészülés végén, nem ritkán egész tavaszra? Hadzsics, Németh Norbi, hogy csak két példát említsünk az elmúlt évekből – és most tegnap újból 2 kieső. Plusz ugye Kabungu Dark Zoltán, akinek egy hét elég volt a plasztikgyepből.

Mondom még egyszer: nem vagyok orvos, nem vagyok fizioterapeuta, és Holi sérülését sem láttam, lehet, hogy Hali-láb rúgta szét, akkor meg mindegy, hogy előtte volt-e egy hónapig műfű, vagy sem. De nem tudom, valahogy nem hagy nyugodni a kérdés, főleg ha fülembe cseng Hemy úr ars poeticája a legutóbbi chatről a videoközvetítés megszervezése kapcsán, ám áthallással az egész utóbbi 10 évünkről szól a verdikt: “olcsón és jól akartuk csinálni, ebből az olcsó sikerült, a jó nem“. Haj-jajj.

Fotók: babar-1909foto.hu

Update: Holi sérülése erősen szombathelyi számlára írandó. Ettől még a felvetésem áll. 

Update2: Gyuláé is. Nem baj, azért még verem a kocsmapultot :)