Mastodon

Szevasz, Gyirmót!

bajnok_gyirmot
Hatalmas murit csaptak a gyirmótiak a pályán, még egy pezsgő is előkerült (fotó: svse.hu)

Feljutott a Gyirmót, így egy újabb település mondatja majd el magáról, hogy NB I-es csapatot adott a Hazának. Ami persze nem igaz, mert Gyirmót 1970 óta Győr része, vagyis az utcsó minden fronton elsőbálozó delikvens maradt a Felcsút.

Az információéhség első reflexből ránézve a wikipediára, azt kell mondjam, Gyirmót nem tűnik valami érdekes helynek, de sebaj, majd kárpótol mindenkit az anyaváros, amit viszont már unalomig ismerünk. (Azért egy valamirevaló kocsmát csak meg kell majd tanulnunk a stadion környékén. Igazodási pont nélkül nincs futball!)

A lényeg, hogy a klub igencsak fiatalka (1993-as), ám ez nem lehetett akadálya a tulajdonosi akaratnak, így az elmúlt nyolc évet az NB II. dobogóján töltötte, a feljutási szándék egyértelmű kimondásával. Egyszer sikerült is, még 2009-ben, de akkor egy adminisztratív baki miatt aztán mégsem indulhattak. (Hogy hányadik csapat, klub, entitás lesznek az NB I-ben, azt nem tudom, de gondolom a magyarfutball.hu úgyis kiszámolja majd.)

A keretük egyébként nem gyenge, rogyásig tele az öltöző kivénhedt, élvonalat is megjárt játékosokkal:

  • Sebők Zsolt a kapuban,
  • Balogh Béla, Beliczky Gergő, Bori Gábor, Horváth Adrián, Kiss Máté (aki a bronzos U20-as vébén azt a baromi nagy gólt lőtte a cseheknek), Máté János, Présinger Ádám, Simon András, Simon Attila (a paksi gólkirály, jaja), Szekeres Adrián, Vass Patrik (ex-MTK), Völgyi Dániel
  • a padon kisBene és Krecska János(!!!)

szóval simán bennük van egy bennmaradás kapásból, sőt! Állítom, ez a bagázs az idei Vasashoz vagy Csabához képest kimondottan ütős. Persze majd elválik, hogy a nevek inkább takarnak lébecoló futballkurvákat, vagy nemzetisportos megoldással élve a tapasztalatot képviselik?

Tehát akkor szokjuk meg, hogy ősszel legalább egyszer lesz Honvéd-Gyirmót, vagy Gyirmót-Honvéd. Utóbbi természetesen a nemrég átadott Alcufer Katlanban:

gyirmot_stadion
(fotó: gyirmotfc.hu)

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||