Mastodon

Októberi kupaszerda a Budaörssel Tatabányán

Budaörs – Honvéd @ Tatabánya, 18:00

Alakul ez a Magyar Kupa. A Fradika kiesett Kisvárdán, így biztos nem dönt rekordot, és csinál a történelemben először négyes sorozatot; a Haladás tizikkel kapott ki Tiszaújvárosban úgy, hogy a 90. percben egyenlített egyáltalán. Eddig ennyi az elhullott NB I-esek listája, reméljük nem velünk folytatódik a lista.

Na, de a lényeg, azon túl, hogy újra lesz Gyirmót-Mezőkövesd ebben a valóságban, nem sok mindent tudok hozzátenni a kupához. Persze, tudom,

  • Kemenes Szabi a Budaörs kapusa, kapusedzője, de ellenünk nem játszik, mert sérült;
  • ismerős lehet még Csobánki Ádám (2003 és 2007 között játszott nálunk), a hardcore kispestereknek esetleg a nálunk (is) nevelkedett, és most az NB II. góllövőlistáját vezető Sajbán Máté;
  • amúgy a keretük kivénhedés közelében álló egykori NB I-es perememberekből áll jórészt, valamint Czvitkovics Cicóból;
  • jelenleg az NB II. 13. helyén állnak 18 ponttal, viszont ennek felét az elmúlt öt fordulóban szerezték, vagyis nincsenek annyira rossz formában, mint talán mi.

Nagyjából ennyi ami elmondható róluk, valamint az, hogy azért játsszunk Tatabányán, mert Budaörsön nyilván épül a stadion. Régi futballfellegvár (#nem), baráti polgármester (#nem), önerős beruházás (#nemigazán), szóval minden indokolt – magyarul: szükséges, csináljuk.

Nálunk vagyis rólunk még ennyit sem tudnák mondani. De tényleg. EvdM valamennyire kiszámítható a bajnokikon, ha épp nem gurul el nála a gyógyszer, a kupában azonban még csak sejteni sem tudjuk, hogy mit csinál majd. Vajon érzi, hogy ez az idénye nagyon necces, és inkább itt lehet lehetősége valamit elérni? Játszat egy sima hétvégi kezdőt, alig pár változtatással?

Apropos, tegnap, vagyis kedden nem volt fegyelmi tárgyalás az MLSZ-ben. Vajon miért maradt el? Ebből következik, hogy – ha jól tudom – amíg nincs tárgyalása, Bobál nem játszhat, hiába csak bajnokira fogják eltiltani valószínűleg.

Tényleg még csak gondolatom sincs az egészről. Annyit tudok, hogy kora délután elindulunk Tatabányára, ahol kupameccset játszunk, és majd lesz valami.

Nem is rángatom tovább a klaviatúrát felesleges mondatokkal, lesz, ahogy lesz.

A tévé a Dunaújváros-Vasast adja, stream sem lesz, mint a bajnokikról, szóval aki nem jön, annak marad a szöveges közvetítés, ilyet viszont mi sem tervezünk.

(címlapkép: Tatabánya, kilátás a Kő-hegyről az Újvárosi lakótelep felé. Az egyik legszebb fekvésű magyarországi város levegője évtizedeken át az egyik legélhetetlenebb volt Európában, köszönhetően a város területén található Cementgyárnak, erőműnek és a szénbányáknak. || fotó: fortepan/Magyar Rendőr)

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||