Mastodon

Ajjaj, egyre jobban érezni, hogy nyakunkon a választások

Dugjuk össze a fejünket, és találjunk ki erre az időszakra valamit.

Skacettinyók. Az van, hogy alapvetően szeretnénk, ha az oldal a Kispesttel és a magyar futballal foglalkozna, ami tudjuk, igencsak tág téma, és bizony, az ismert körülmények miatt nagyon nehéz elkerülni, hogy innen-onnan be ne egye magát valami kis politikum.

Azt sem tagadom, hogy nekem is van egy értékrendem, amit – ha szükséges – próbálok nem túl tolakodó módon beleszőni az adott posztokba, hiszen mégiscsak a blogolás  egyik alappilléréről beszélünk. A műfaj valamiféle hitelességét biztosítja, ha ismerni véljük a szerző látásmódját, amivel nem feltétlen kell azonosulni, senki sem várja el, viszont ha elhagynánk, akkor egy szétfolyó, franc tudja milyen ömlesztett karakterhalomba menne át a történet, vagy ami még rosszabb, egy unalmas, eredményközlő oldalba, azt meg csinálja az, aki visszasírja Bojan Bozovicot. Ugye, ilyesmit nem akarunk?

Amit viszont nagyon szeretnék elkerülni, hogy a következő három hónap parttalan veszekedéssel teljen, mert előfordulhat, hogy vannak olyan olvasók is, akik nem feltétlen az ilyenfajta tartalmat keresik az oldalon, és igen, a kommentek között sem. A parttalan veszekedés másik, és általam szintén nem kívánt következménye pedig az a videóbíróhoz hasonlóan ördögtől való gondolat lenne, hogy komolyan kéne vennünk a saját moderálási szabályzatunkat, ami tenne jót a közérzetünknek, mert csomó egyéb haszontalan dologra szeretjük fordítani inkább az időnket.

Tehát.

Valami megoldást ki kell találnunk, mert nem vagyunk álnaivak, sőt, valódi naivak sem, és tudjuk, elkerülhetetlen, hogy akár egy véletlenül otthagyott félmondatból ne jöjjön egy elmúltnyócévezős-orbánozós-kerítéses-szétlopták-demárgyurcsányék is című, vagy ehhez erősen hasonló történet. Erre bőven vannak más felületek az interneteken, felesleges ezt a blogot is teleszemetelni vele.

Természetesen nyitottak vagyunk elég sok mindenre. Ha úgy érzitek, hogy ebben a közegben, az itt megforduló internetes ismerősökkel szeretnétek lefolytatni ezeket a vitákat, akkor szívesen nyitunk neki egy külön posztot, elhelyezzük az oldalon valahova, ahol alig látszik, és akkor ott lehet csinálni. Nem zavar senkit, és aki a témára kíváncsi, az saját akaratából bármikor odakattinthat.

Én személy szerint
  • nem hiszek abban, hogy bárkinek is azt kéne mondanunk: kuss, legfeljebb megkérhetjük, ha zavar egy-egy saját farkát kergető kutyaként viselkedő beszélgetésszál;
  • nem hiszek abban, hogy nekünk kéne megmondani hol vannak a határok, mert igen, vannak témák, amiket egyszerűen képtelenség lenne kifejteni az adott egyének értékrendjének ismertetése nélkül, és igen, itt gyakran be fog jönni a politikum;
  • nem hiszek abban sem, hogy ne lehetne értelmes keretek között tartani az egyes posztokhoz tartozó beszélgetésszálakat, ha feltételezzük, hogy értelmes emberek járnak az oldalra, és azért szólnak hozzá, mert nyitottak az értelmes vitákra.

Szóval valami ilyesmi. Jönnek a választások, címvédők vagyunk, az egyetlen, ahol egyelőre szó sincs új stadionról, van pár fura klub az élvonalban, szóval nagyon, de nagyon egyszerű lenne elvinni a hangulatot.

Persze én sem ígérem, hogy ha beesik egy téma, és hoppá, pont a Felcsút-Videoton-Mezőkövesd-Fradi-etc tengelyen talál kényelmes fogást, miközben versenytorzító hatása van, akkor azt nem írom meg; ahogy az MLSZ-szel se számolhatunk előre, és ígérjük meg felelőtlenül, hogy ebben a kis időben aztán bizti nem csinálnak megint valami ordító nagy baromságot, amit aztán jól megírunk itten. A váratlan mindig benne van a pakliban, Torgyán doktort is pont a választások előtt robbantgatták.

Foglaljuk össze
  • Nem hajkurásszuk az olvasottsági adatokat, nem kergetjük a kommentszámot (a posztok döntő többségét még a Facebookra sem tesszük ki), mert minek? Nincs hova elszámolnunk vele, vagyis nem vagyunk rászorulva az offtopic viták generálta forgalomra.
  • Mivel a posztokat és a posztok alatti kommentfolyamokat szeretnénk közös tartalmi egységként kezelni, és mivel tudjuk, sokan olvasnak kommenteket csak azért, mert sokszor ott jelenik meg valami legelőször, jön elő egy értelmes gondolat, derül ki valami jóféle információ, így szeretnénk legalább annyira fenntartani ezt az egységet, amennyire az utóbbi időben sikerült. Jó, most is bőven tele van offal, de talán még kezelhető.
  • Nyitottak vagyunk bármilyen megoldásra, ami a közösségnek kényelmes és elfogadható, valamint nekünk is belefér, és legfőképp nem jár részünkről pluszmunkával.

Köszi a figyelmet.

címlapkép: ulleo / Pixabay

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||