Mastodon

Senkit sem érhet valódi meglepetésként, hogy hétfő délelőtt van, és még semmit sem tudunk a szerdai felkészülési meccsünkről

Jiangsu Suning – Bp. Honvéd

Elméletileg szerdán barátságos meccset játszunk egy kínai csapattal Milánóban, azonban hétfő délelőttre ott tartunk, hogy konkrétan ezen az egy információn kívül semmi mást nem tudunk. Ja, de, az ellenfél nevét: Jiangsu Suning.

Már eleve azt nem értem, ha a Suning Firenze környékén edzőtáborozik – egy amúgy elég jó helyen -, akkor miért Milánóban lesz a meccs?

Az, hogy a Honvéd nem ad kapaszkodókat a felkészülés alatt, már megszoktuk, az esetek nagy részében az ellenfelek oldalait kell böngésznünk, azonban most így se lettünk sokkal okosabbak. A Suning honlapja például annyira nem erőlteti magát, hogy május 20. óta egyetlen anyag sem jelent meg rajta, és előtte is legfeljebb a meccsekről néhány szó (nevezzük így a kínai írásjeleket). Twitter, Facebook, Weibo (kínai Twitter), WeChat (kínai Telegram, WhatsApp, Viber kb.) nincs, egy Instagram-fiókot találtunk csak a keresőkben, azonban a frissítgetést ott sem erőltetik.

Az egyetlen, viszonylag naprakész valami egy szurkolói Twitter-fiók, azonban a Honvédról itt egy szó sincs, ellenben megtudtuk, hogy bár Firenze mellett laknak, az Internazionale létesítményeit használják a felkészülésük során:

Az Inter és a Suning között egyébként nem csak annyi az összefonódás, hogy az Inter (egyik) edzőközpontja egész véletlenül Suning néven fut, hanem az az  apróság is, hogy a Suning a maga 69%-os pakettjével az Inter legnagyobb tulajdonosa is egyben. Mellékesen a Suning – minden más tevékenysége mellett – egy hatalmas kínai kiskereskedelmi konglomerátum, ami döntően két magánember, valamint a nálunk is ismert Alibaba/Aliexpress tulajdonában van. Ha tippelnünk kéne, akkor a Honvéd is itt, a Milánó és Como között található központ egyik pályáján játszik majd a Jiangsu Suninggal:

Ennyit tudunk, amit viszont egyelőre nem, az majd idővel kiderül, és akkor frissítjük az anyagot. Olyan kérdéseink lennének, mint hogy:

  • a Honvéd mikor utazik és mennyi időt tölt kint? (mibe, hogy a kedd reggel  6:10-es WizzAirrel mennek ki, és csütörtökön a szintén reggelei, de már 8:10-essel jönnek vissza? bár, ha a kínaiak fizetnek mindent, még az is lehet, hogy nem.)
  • milyen kerettel utazunk? (Eppel még nyaral, Danilo már Pesten, stb.)
  • hol lesz a meccs?
  • mikor lesz a meccs?
  • egyáltalán mi ez az egész, hogy a felkészülés ötödik napján, amikor a játékosok hétvégére még simán leugranak strandolni a Balcsira, szóval miért játszunk ilyen korán meccset, ráadásul külföldön?

címlapkép: a Jiangsu Suning edzése


update [11:43] // a Honvéd a Facebook-oldalán megismétli azt, amit már múlt héten is elmondott, vagyis semmi újdonság:

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||