Mastodon

Kit érdekel, hogy az ISTENI DAVIDE elment a Fradiba? Én Kispesten maradtam (Rabotnicski away)

Nem bírok elmenni amellett, hogy kint vagyunk a csodálatos Európa Ligában, mert mindig inkább legyünk kint, mint ne legyünk, legfeljebb kiküldjük az ifit, aztán a Hemi bácsi majd zsörtölődve belenyugszik, hogy idén sem sikerült eladni a magyar gólkirályt – gondoltam három héttel ezelőtt kicsivel azután, hogy találkoztam az ISTENI DAVIDE-val a balatonlellei strandon, én az én kölkeimet ugráltattam a trambulinon, ő meg az övéit, anyám azt mondta, hogy ez a focista(?!), ez nagyon izmos, és menők a tetkói is, igazi huszonegyedik századi nagymama. Szegénynek csak ilyen átlag fiúk jutottak, mint én, meg a még átlagabb öcsém, nem ilyen villanó tekintetű gólbaszó démonok, mint az ISTENI DAVIDE.

Azonban azóta a Hemi bácsi már eladta a Lanzát és az Eppel Marcit is, szerencsére a másodikat nem a Mol-Vidinek (külföldön csak Vidi), és itt vagyunk a csodálatos Európa Ligában, játszunk a Rabotnicskivel, akivel mintha minden magyar csapat játszana minden nyáron, miközben még bőven tart a Vb, konkrétan az angol-horvát (#itscominghome) napján van a meccs Macedóniában, szóval mindenképp érdemes a Honvédka kapcsán nem kiragadni a meccset a nyaralás kontextusából, és megengedően hozzáállni a ránk várakozó események sorára, a vébé az egy másik sport. Pluszban a Hemi bácsi szezon elején nem költi el a pénzt, amit kapott az Eppel-Lanzafamáért, mert nem úgy szokta.

Lesz majd bálabontás (Bamba és még ki), innen-onnan kukázás (Batik és még ki), alacsonyabb osztályból tehetség kebelre szorítása (Holdampf és még ki) és majd szeptemberben a szlovák bajnokságról is lemaradó megkérdőjelezhető egzisztenciák (Lanzafame után idén ki), akiket húzóembernek hozunk.

Addig ezeket a meccseket lejátsszuk, a bajnokságot megkezdjük, a stadiont elhagyjuk. Keret majd lesz, nyaraljon mindenki nyugodtan.

————————–

A szezon elején egyébként adja magát erősen a Gazdag, Nagy Geri, Vadócz hármas, úgy hogy a Vadi lesz a csatárok mögött az ész, a Leekens által megelőlegezett 10-es mezben. A Batik gondolom a Bobál Dávid lesz, leszámítva azt a tényt, hogy nem kispesti, hanem fradista. És mivel a csatáraink elmentek, és újat csak szeptemberben fogunk hozni nyilván, csak olyan nevek jutnak az eszembe, mint a Lukács Dani, de inkább a Banó-Szabó. Nagyon el kellett adni a Kosztát.

————————-

Adja magát az is erősen, hogy átmeneti idényre rendezkedünk be, és a majd szeptemberben érkező csatár lesz a legeredményesebb Honvédos az idényben, rosszabb esetben a Vadócz, és a Hemi bácsi azért adta el az Eppel-Lanzafamét, mert lyukat vélt felfedezni a kasszában, és azt ő nem szereti, és nyilván kimatekozza azt is, hogy nem maxoltuk ki tavaly az eredményesség érdekében a fiatalok után járó pénzt, vagyis most több fiatal fog játszani. Értsd: nem Lukács, hanem Banó-Szabó, vagy valaki, akinek még nem tudom a nevét, bár jó eséllyel mégis tudom: Tömösvári.

————————

Az remélem mindenkinek megvan, hogy ezzel a belga generációval egyedül a Leekens nem tudott eredményeket elérni, de a magáénak érzi a sikert, mert hát az alapok le lettek rakva őáltala. Tiszta Pinyő. Viszont ha az ebből következő sormintát nézzük, akkor a Rossi lesz az új Dárdai, és mivel 3-5-2-őt játszunk, a Rossi meg a 3-5-2-őt szereti, Honvédosokat orrontok a válogatottba.

Gazdag, Baráth, Botka, Bobál, Eppel, Koszta brigádból három idén játszani fog.

Ezt még az sem fogja befolyásolni, ha a fiataljaink aktuális pozíciója, valamint a csatármentes életünk okán átállunk egy 4-2-3-1-re, mert így befér majd minden belső középpályásunk, időnként még a Pölöskei is.

————————

Az ISTENI DAVIDE hatalmas kedvencem volt, és a kedvenc nem is fejezi ki pontosan mit gondolok róla. Igazi focistát láthattam Kispest mezben, így fogok rá emlékezni mindig, hogy elment a Fradiba, ezen nem változtat. Mindenki elmegy a háromszoros pénzt fizető helyre, ha három gyereke van, és egyébként is a futballcsapatok életének a velejárója, hogy el szokták adni a legjobb játékosaikat a több pénzzel bíró kluboknak, csak ettől a magyar szurkolók el vannak szokva, mert ritkán szokták eladni a csapataik a focistákat külföldre, belföldre meg még annyira sem. (Koszta megint.)

Az ISTENI DAVIDE jelenlétének ráadásul rengeteg köze van ahhoz, hogy egy ex-Honvéd edző a válogatott szövetségi kapitánya, és hogy a fentebb sorolt focisták tényleg simán játszhatnak a válogatottban, fölösleges most a Fradi miatt basztatni, csak próbálja egyenesbe rakni az életét, miután eljutott a Del Piero utódból addig a pécsi estéig, amikor a meccs közbe bekapcsolódott a locsoló, a háttérben meg az ISTENI DAVIDE éppen a Martínez kezéből próbálta kirángatni a labdát, mert hogy a tizenegyes, az csak az enyém.

Növekedési pályára álltunk, ez a Lanzafame nélkül, nem történt volna meg, valami értelmeset kéne kezdeni vele, ez a Videoton meg ez a Fradi rém gyenge csapatok, két közepesen eltalált kétes egzisztencia minimum a felső házat fogja jelenteni idén is.

Igaz, ebből sokat nem fogunk látni az Európa Ligában.