Mastodon

Most komolyan, a Nemzeti Sport ennyit tud csak hozzátenni ahhoz, hogy az Öreg _állítólag eladta a klubot?

Megzavarodtam, ugyanis rögtön jött a Cáfolat.

Figyeld, itt az egész kontent a cikkből:

A Nemzeti Sport ugyanis úgy értesült, megtörtént, amiről már az elmúlt hetekben-hónapokban hallani lehetett, vagyis az üzletember eladta a kispesti egyletet. Egyelőre nem tudni, ki lehet a vevő, s mennyiért cserélt gazdát a Honvéd.

Ennyi. Úgy értesült, töltelékszöveg, eladtaNem tudni ki a vevő, és mennyiért. Vagyis nem tudni semmit, de állítólag plusz egy kis töltelékszöveg. Komolyan ennyi az egész szenzáció. Meg a cím: Hemingway most már tényleg eladhatja a klubot.

Az egészet figyelembe se kéne venni, ha az Öreg nem cáfolna azon melegében:

„Nem tudok róla, de ha van információjuk, küldjék el nekünk is” – reagált George F. Hemingway, a Budapest Honvéd elnöke és tulajdonosa, miután lapunk arra kérte, kommentálja a hírt, miszerint úgy tudjuk, értékesítette a futballklubot.

Sajnos odáig jutottunk, hogy nehéz eldönteni, mi a valóság, ki mond igazat, kinek lehet egyáltalán hinni? Nem mondom, hogy az Öreg hazudik, de hányszor volt olyan, hogy egy fajsúlyos, vagy legalább a szurkolókat komolyan foglalkoztató kérdésben cáfol, majd pár nap múlva mégis megtörténik az, amit cáfolt. Ismerős a helyzet, ugye?

Mindeközben a dolgok mennek a normális kerékvágásban:

  • ahogy azt megjósoltuk, kiselejtezték a tavalyi fakót, hátha máshová szerződve pénzt hajtanak nekünk (produktivitás!);
  • néhányan kölcsönbe kerültek, akikkel úgy tűnik számolni szeretnénk, vagy legalább biztonsági biztonsági tartaléknak meglegyenek;
  • pénteken videócset; (nem ilyen formában szokták bejelenteni a klubok eladását)
  • ma Rabotnicki. (poszt később)

Az más kérdés, hogy a Honvéd FC Kft. számait elnézve, könnyű arra a következtetésre jutni, hogy az Öreg keresi a jó exit pillanatát, amikor a céget nullán, tehát értelmezhető pénzért lehet eladni egy reménybeli vevőnek. Miközben a pénzügyi folyamatok ebbe az irányba mutatnak, a mindennapi működés egyáltalán nem. Pont ugyanúgy történnek a dolgok, mint történtek az elmúlt tizenpár év legtöbbjében. Várjuk az igazolásokat, akik talán megjönnek ingyen és szeptember elején, a célunk kijutni Európába, a keretünk természetesen erős, bízunk az akadémiánkban, az edző feladata egyre több fiatal beépítése, bla-bla-bla, nehogy már én is ugyanazt mantrázzam.

Na, itt tartunk. Az NS anyagát, még ha véletlen bele is trafált a valóságba, akkor sem tudom komolyan venni, mert ez így kevés, nem ír semmiféle tényt, nem tud igazából semmit. Ennyi erővel felhívhatták volna azzal is az Öreget, hogy azt hallották, a klub színt és nevet vált, kék-lilában FCSM Fradi néven fog indulni, hátha úgy bevonzhatja a szponzorokat. Természetesen az Öreg cáfol.

Komolyan, ennek így mi értelme? (Természetesen, ismerve a sajtót, pontosan tudom, hogy ilyenkor valami ilyesmi lehet a háttérben: Szijjártó köreihez közel, hallottuk, elég megbízható helyről, jó helyen fekszik a pártnál, neki lehet hinni, tudod, ismerősök, satöbbi. Ehhez annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy az ilyesmi történetek jönnek be a legritkábban, és nincs mögötte más, mint egy-egy pártrajongó kósza vágyálma.)

(Csodálom, hogy az igazi konteófüggők még nem kombinálták össze a győri futsalcsapat bedőlését és a közismerten győri Szijjártót, hiszen a háttérben nem lehet más, mint a győri futsalpénzek Kispestre átcsoportosítása, a felvásárlás előkészítése!)

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||