Mastodon

Pár szó a közszolgálatiság jegyében

Pénztármizéria alert!

Na. Illetve: no. Az van, hogy körbejártam a Hungária körutat, vagyis nem az egész körütat, csak az MTK stadionját, amit még mindig Hungária körútnak hívok, mint Felszab térnek a Ferencieket, vagy Pannonnak a Telenort, és azt találtam, hogy

  • a körút felőli oldalon négy,
  • a Salgótarjáni út felé egy,
  • és a vendégben összesen három pénztár van.

Tehát, ha mindet kinyitják, akkor a hazaiba legfeljebb öt pénztárban vehetitek meg a jegyeiteket, ami azért jóval kevesebb, mint a Bozsikban lehetséges maximum. Mivel egy jegy klubkártya nélkül akár másfél perc is lehet, így a pénztárak elméleti áteresztő képessége nagyjából 45 jegy óránként, ami ha fel is pörög, mert mondjuk sok a Kiss, Kovács, Nagy és Szabó, és kevés a Schicklgruber, Dessewffy meg Osztyapenko, akkor se több jelentősen 60-nál. Öt pénztárra vetítve ez óránként kábé 300, vagyis egy 1500 fős nézősereg, ha mindenki jegy nélkül érkezik, akkor sok-sok óra alatt szolgálható ki.

Amit javasolni tudunk //

  • vegyétek meg elővételben a zsugát // A Bozsikban pénteken 16 és 19 óra között lesz nyitva pénztár, a Hungárián pedig szombaton 16:30-kor nyitnak, vagyis három órával a meccs kezdése előtt. A vásárlás utáni szabadidőt a környéken beszélgetéssel, szemben, az út túloldalán pedig sörözgetéssel lehet elütni kulturált módon.
  • váltsátok ki a klubkártyát // a klubkartya.mlsz.hu oldalon akár otthonról is megcsinálhatjátok az előregisztrációtokat, és ha az megvan, akkor jelzitek, hogy hova kéritek a kártyát, majd szépen kislattyogtok a megfelelő helyre és átveszitek. Ha van klubkártyátok, akkor a pénztáraknál gyorsabban juthattok jegyhez, valamint lehetőségetek lesz online jegyet venni. (Reméljük, idővel a klub is ráérez arra, hogy a klubkártyásoknak külön pénztárat dedikáljon a gyorsabb haladás érdekében.)
  • vásároljatok online jegyet // a meccsjegy.mlsz.hu, ha van klubkártyátok és bankkártyátok, akkor pár kattintással hozzájuthattok a betevő bilétához. Azt kinyomtathatjátok, vagy akár a telefonotokra is lementhetitek, és akkor a képernyőt mutatjátok be a forgókapuknál lévő leolvasóknak. A Hungária körúton a mobilképernyőről leolvasás fixen működik, tavaly többször is jártam ott ezt a megoldást választva.
  • váltsatok bérletet // megúszva a sorbanállást, ha nem is örökre, de erre a bajnokságra mindenképp.

Akkor ennyit a közszolgálatiság jegyében, és azt javaslom, aki teheti, tényleg fogadja meg a javaslatok legalább valamelyikét.


Bp. Honvéd – Videoton @ Hungária körút, szombat, 19:30

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||