Mastodon

Napikispest 2018.09.26.

  • Baráth Boti // először feszegeti egy cikk nyilvánosan Boti december végén lejáró szerződését. Az NSO úgy tudja, hogy a klub és a játékos már többször is egyeztetett egymással, de megegyezés egyelőre nincs.
  • Hemingway a Reggeli Startban // még tegnapelőtti az anyag, azonba nem beszéltük át, hogy az Öreg bedobott egy 10 millió eurós árat, amit elfogadható ajánlatnak tartana a klubért. Tavasszal, amikor átfutottuk a klub mögötti cégek publikus adatait, akkor mi is nagyjából 3 milliárd forintra (tehát nagyjából 10 millió euróra) tippeltük egy normális piaci környezetben azt a pénzt, amennyit el lehet kérni egy olyan vállalkozásért, amelyik egy adott gazdálkodási szerkezett mellett nagyjából előre kiszámítható eredményt tud felmutatni évről évre.
    • Mindenképp jegyezzük meg, hogy Magyarországon, és különösen a magyar futballban momentán nem érvényesülnek a normál piaci környezet szabályai, tehát könnyedén előfordulhat olyan helyzet, hogy például a Honvéd nem fér hozzá valamilyen okból a korábban számára is nyitott támogatási és finanszírozási formákhoz, ezzel is hazavágva az eredményességét és az érte elkérhető összeget. Netán jön az ismert telefon: “Hallom, Hemingway úr, eledná a klubot …” – és itt elhangzik egy összeg, ami akár lehet egy forint, akár tízmilliárd, kérdés mekkora az akarat a Honvéd átvételére.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||