Mastodon

Kérdésfeltevős kibeszélő a kupára

Budaörs – Bp. Honvéd (Magyar kupa) @ Tatabánya, 14:30

Tegnap kiadták az ukázt, a kupát meg kell nyerni! Ebből következik, hogy a kupát meg fogjuk nyerni, tehát mindent meg kell tenni a kupagyőzelem érdekében.

[reméljük, hogy] Szerencsénkre egy vasárnap vereséget szenvedő, remélhetőleg fáradt, a tabellán kissé visszaeső, ám azért még mindig erős NB II-es csapattal játszunk odavágót, a nekünk inkább kedvező idegenben. Az ellenfél edzője természetesen előre kiakadt a feszített szerda-szombat tempón, ráadásul légiósok nélkül kell ugye végigcsinálnia, mert. El is meszelte az MLSZ három meccsre, igaz, teljesen másért.

Egyfelől tehát van egy ukáz, a másik oldalon egy ellenfél, a sokadik oldalon a nyomás, meg mindenféle elvárások, tehát valamit kell kezdeni a helyzettel. Például kupaduntu!

Van egy olyan érzésem, hogy elkezdjük komolyan venni a sorozatot.

Talán utoljára a Bőny elleni meccsen lehetett azt érezni, hogy talán túlzottan is bebiztosítottuk magunkat. Most is valami hasonlót várok, azonban a túlzottant, már csak az osztályok különbségének csökkenése miatt is el kell engedjük.

A kapuban nyilván marad Horváth, nem kérdés.

Danilo és Gazdag öt sárgánál tart a bajnokságban, hétvégén pihennének, rájuk tehát számíthatunk. Erős kezdés eddig.

Vasárnap Uzoma pályára lépett az NB III-ban, volt amilyen volt, nem győzött meg, hogy most helye lenne a nagycsapatban, de a kupában talán elmegy, pláne, hogy a helyén Kukoc lenne az alternatíva. Bamba dettó, annyi különbséggel, hogy helyette nem Kukoc játszana. Skvorc volt a harmadik felnőtt a hétvégén, hagyjuk. Ha játszik, játszik, ha nem, akkor nem, igazából mindegy. A Budaörsöt és Sajbánékat neki is illene megoldania, inkább az az izgalmas nála, hogy mostanában valamiért már a meccskeretben sincs a bajnokságban.

Erős kezdőt érzek, közel NB I-eset. Talán Májér, Bamba és Lovric lehet a különbség a stabilan játszókhoz képest. Meg ugye Horváth és esetleg Uzoma. Ben-Hatirának meccs kell, Nagy Gerinek is, de vele inkább spóroljunk, szóval középen érik nálam egy a Gazdag – Bamba – Ben-Hatira kezdő, aztán Ben-Hatira helyett Banó-Szabó, mert az látni kell, hogy a srác nagyon messze van még a kilencven perces meccsektől.

Elől Danilo és Májer, hátul pedig Lovric, Kamber, akit érzek, esetleg Uzoma.

Mondom, erős csapatban gondolkodom, mert ugye a kupát meg kéne nyerni, amúgy is kéne nyerni, önbizalom is kéne, szerda kora délután is lesz, hiába van villanyfény Tatabányán.

Bónuszkérdés // Kemenes Szabi vajon beállítja magát ellenünk?

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||