Mastodon

Drónfelvételek az épülő Bozsikról #7

Serényi, Garaba, tereprendezés

Szia!

Mellékelten küldök néhány friss fotót. Nem tűnik dinamikusnak a változás a tetőszerkezetben a legutóbbi felvételek óta, de ennek nyilvánvalóan az oka az, hogy megkezdődtek a belső munkálatok a főtribünön, azaz a SkyBoxok és VIP-et kiszolgáló egységekben. Gondolom, most az a prioritás az időjárás kiszámíthatatlansága miatt. Helyükre kerültek a pálya felé néző üvegajtók és térelválasztó üvegtáblák, valamint megkezdték a helyiségek belső kialakítását. A főtribün hátoldalát fóliával fedték le, gondolom amíg beüvegezik, vagy befalazzák a hátoldalt is.

Ugyancsak belső munkálatok folynak a pénztárakban a “keleti” lelátó alatt és a mellette lévő ajándékbolti részen, valamint a külső kocsma épületében.

írja Barla a legújabb drónképeihez mellékelt levelében.

Ami a külső munkákat illeti: tereprendezés gőzerővel. A hatalmas ágyások kialakítása a déli és a keleti részen elkészült. A keleti oldalon lévő ágyások betonfalán több korábbi játékos neve is szerepel majd felvésve, ezekből jelenleg kettő látszik, őket igyekeztem lefotózni.

A pálya északi része előtti ágyást most zsaluzzák, hamarosan az is készen lesz.

Küllemben újdonság, hogy megjelentek a keleti oldalon a majdani külső színes vázat tartó szerkezeti elemek.

Egyre pofásabb a stadion, nagyon jól érvényesülnek és egységet alkotnak a parkot és a stadiont térelválasztóként metsző ívek (amelyekben a pénztár is van), és a stadion körüli sétány járdája. (Próbáltam ezt képpel is illusztrálni, remélem átjön a hangulat. Élőben tényleg megkapó látvány.) Nagy előnye lesz szerintem a pályának, hogy nem egy szűk telekre van beszorítva, mint a Groupama, vagy a Hidegkuti, hanem egy park veszi majd körül, így sokkal jobban érvényesül majd a térben. Már most hangulata van.

A stadion építményéről még annyit, hogy erőt sugárzó. Ahogyan repültem mellette, mintha a Halálcsillag körül repültem volna a Star Warsban. Már szinte vártam, mikor repül ki a pilonok közül egy TIE-vadász. Szóval bennem ugyanazt az egyszerre félelmetes és lenyűgöző érzetet keltette mint anno a film, amikor a 80-as években láttam.

folytatja Barla, én pedig kopipésztelek, megúszva a posztírást.

A képek kattintásra új ablakban, teljes méretben nyílnak meg.

A korábbi felvételeket itt találjátok.

A képek és videók érvényes légtérhasználati engedély birtokában (Nyt. szám: 6234-496/2019) készültek, és az MNSK (Nemzeti Sportközpontok) hozzájárulásával kerültek publikálásra. A felvételeket Barla készítette, köszönjük meg neki!

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||