Mastodon

Drónfelvételek az épülő Bozsikról #9

Tető, díszburkolat

Egy nap csúszással ugyan, de végre láthatjátok Barla legújabb képeit az épülő Bozsikról. Szerencsére kedvenc drónosunk rajta tartja két ujját a közösség ütőerén, és a képek mellé hosszabb leírást is küldött arról, hogy mit is látunk pontosan, valamint elsimít pár, menet közben felmerült kérdést. Valahogy így:

Kérdés // miből vannak az elemek műanyagból, vagy fémből?
Válasz // A külső homlokzat burkolat fém terpesztett lemezből készül, porszórt kivitelben.

Innen viszont maradjunk inkább a folyó szövegnél.

A burkolati elemek színének mélysége, nagyban függ attól, hogy melyik irányból nézzük. Mivel részben átlátszóak, ha olyan a látószög, hogy átlátunk rajta, akkor halványabb, míg más nézőpontból sokkal erőteljesebb a színhatás. Ez egyfajta érdekes optikai játékot nyújt, mert ahogy halad mellette az ember, folyamatosan változtatja a színét nappal, kivilágítás nélkül is, önkéntelenül odavonzva a tekintetet.

A stadion kívülről, megvilágítás nélkül is színes lesz, és nem csak a környezetéből fog nagyon kiemelkedni, hanem valamennyi NB I-es stadion közül is. A Groupamával ellentétben, ami nappal csak egy szürke drótváza, az új Bozsik egy színes, érdekes épület lesz.

A tervek szerint mostantól folyamatosan haladnak majd a külső burkolással, azonban az időjárási körülmények nem éppen ideálisak ezekhez a munkálatokhoz. Amint szélcsendes az idő, egyből nekiállnak a folytatásához.

További előrelépés, hogy felkerültek az első tetőelemek a Kanyar feletti lelátó részre is, nyilván itt is akadályozza a munkát az erős szél.

A képek kattintásra új ablakban, teljes méretben nyílnak meg.

A fotók február 6. és 9. között készültek. A korábbi felvételeket itt találjátok.

A képek és videók érvényes légtérhasználati engedély birtokában (Nyt. szám: 6234-496/2019) készültek, és az MNSK (Nemzeti Sportközpontok) hozzájárulásával kerültek publikálásra. A felvételeket Barla készítette, köszönjük meg neki!

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||