Mastodon

Egy grafikon – egy kínzó kérdés

Mi történik velünk a második félidőben?

Vajon mi lehet az oka annak, hogy ebben az idényben a második félidőben negatív a gólkülönbségünk (10-14)? Erőnlét? Koncentráció? Rövid kispad? Rossz cserék?

Rövid boncolgatás //
Hátha ez a grafikon segít

Az jól látszik, hogy rosszul indítunk (egyedül az Újpest elleni meccset sikerült megnyerni, ha az első negyed órában gólt kaptunk), majd következik egy folyamatosan emelkedő tendencia a játékidő végéig.

Mindeközben az első félidőkben átvesszük a kezdeményezést, majd bezuhanunk a második elején, hogy a végén jöjjön a lesz, ami lesz. Érdekesség, hogy az utolsó 15 percben lőtt góljaink közül három csak szépítésre volt elég, egy (ZTE idegenben) meccset döntött el, kettő (Paks itthon) meccset fordított meg és egy (ZTE itthon) bebiztosított egy győzelmet.

Az előző grafikon egy másik ábrázolással. Jól látható, ahogy zárul az olló a lőtt és a kapott gólok között a mérkőzés végéhez közeledve.
Az eredmény megtartása //
első gól3 pt1 pt0 pt
Honvéd07 Mezőkövesd
09 ZTE
10 Kaposvár
11 Felcsút
12 Diósgyőr
20 ZTE
21 Kaposvár
15 Debrecen
22 Felcsút
01 Diósgyőr
18 Mezőkövesd
ellenfél05 Újpest
13 Paks
02 Paks
03 Kisvárda
04 Debrecen
06 Videoton
14 Kisvárda
0-008 FTC
16 Újpest
17 Videoton
19 FTC
Az első gólt szerző csapat és a Honvéd pontszáma a meccs végén

A 22 forduló alatt tizenegyszer szereztük meg a vezetést, és ebből csak hét meccset sikerült megnyerni. Az ellenfeleink hétszer lőtték az első gólt, és csak kétszer sikerült pontot mentenünk ezt követően.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||