Mastodon

Magyarországon nincs azzal semmi baj, ha csak egy napot kapsz jegyet venni egy kupadöntőre

Péntek délután, amikor a rendszerben az esti Kaposvár-Zete, a szombati Kisvárda-Újpest (kb 40 darab) és a vasárnapi Honvéd-Debrecen vendégjegyei (30 darab), valamint a Diósgyőr-Mezőkövesd jegyei voltak elérhetőek, hosszú időre megadta magát az MLSZ jegyrendszere. A válogatott mérkőzések előtt hasonló jelenségeket tapasztalni, legutóbb, a Népstadion nyitómeccsére az értékesítést egyenesen egy külső oldalra kellett kiszervezni.

Az előzmények ismeretében tehát egyáltalán nem lehetünk nyugodtak, hogy az MLSZ egy szerda 20 órás kezdésű mérkőzésre úgy próbál meg 8-10000 jegyet értékesíteni, hogy azt csak online, csak a saját rendszerében, és csak kedd délelőtt 10 órától lehetséges.

Egy átlagos hétvégén, ha a Fradit nem számoljuk, (ráadásul az Üllőire egy másik felületen történik a jegyértékesítés,) akkor összesen nincsenek ennyien NB I-es meccsen, amiből könnyen kikövetkeztethető, hogy a jegyrendszer talán még sosem állt élesben akkora terhelés előtt, mint kell majd neki kedden és szerdán. Ilyenkor különösen megnyugtató a pénteki leállása.

Az MLSZ anyagában nem szerepel, hogy meddig lehet egyáltalán jegyet venni, ezért csak reménykedni tudunk, hogy nem követik a korábbi gyakorlatukat, és a meccsnapra nem kapcsolják ki az értékesítést. Nem mindegy, hogy egy döcögő, lefagyogató rendszerben 14, vagy mondjuk 30 órád van jegyhez jutni.

Ismét sikerült egy nagyot emelni a Magyar kupa rangján.

Azt a kérdést pedig már csak félve tesszük fel, hogy mi tartott ennyi ideig? És ha már úgyis dolgoznak hétvégén, hiszen a hír egészen friss, alig valamivel ebéd után jött ki, akkor nem lehetne akár már ma elkezdeni a jegyárusítást? Mi indokolja a kedd délelőttöt?

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||