Mastodon

Napikispest 2020.08.05.

  • Traroe // Boubacar érkezett Tunézián keresztül Maliból a csatársorunkba. Decemberben lesz huszonegy éves, 190 centi, 80 kiló, vagyis van benne anyag bőven. Két év plusz opcióra írt alá.
  • amúgy azt valaki tudja, hogy // miért erőltetik még mindig egyes sajtótermékek (nevezzük így), hogy rendszeresen vezércikk, vélemény, netán glossza jelenjen meg az oldalukon? A vezércikknek persze lenne értelme, hiszen témát vet fel, irányvonalat (általában a lapét, vagy a lap tulajdonosáét) mutat, elősegíti a társadalmi vita kialakulását. A sportlap például a printben és online is próbálkozik valamivel, amit véleménynek és jegyzetnek nevez egyszerre, a céljára és értelmére viszont képtelen vagyok rájönni. Példának itt van egy mai darab, mégpedig Bodnár Zalán jegyzete a – fogalmam sincs miről. Becsszó, kétszer is elolvastam, mert nem hittem el, hogy annyira ne legyen értelme, mint első olvasatra.
  • mutatom is a kedvenc ellentmondásom:

“(…) ezért különösen kiábrándítónak gondolom, hogy manapság a klubok maguk rombolják önnön identitásukat. (…) a Budapest Honvéd visszatért 1991-es címeréhez, amelyen Kispest Honvéd FC felirat van, holott a klubot jelenleg nem így hívják.”

vagyis az identitás rombolása az, ha visszatérsz valamihez? Mindezt ráadásul úgy, hogy megjeleníted az alapításkori nevedet és színeidet egy olyan címerben, amit negyven év Kispest és negyven év Honvéd után kezdtél el használni. Remélem nem az fáj a szerzőnek, hogy így majd sokkal nehezebb lesz belerúgni újra és újra a Kispestbe, hiszen látványosan eldobta az identitását (ami valószínűleg csak a szerző fejében létezett és), amit eddig annyira könnyű volt kikezdeni.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||