Mastodon

Furcsa meccs lesz, ahol egyelőre azt se tudjuk kik játszanak majd

Nem először a klub történetében.

Varga Ferenc – Törőcsik II., Palicskó, Solti – Csákó, Horváth Imre – Kiss László, Tímár, Machos, Tichy, Babolcsay

edző: Kiss Gábor

Ezzel a csapattal utazott 1957 márciusában Pécsre a Bp. Honvéd, és kapott ki 1-0-ra. A tavasz végén az utolsó előtti helyen végeztünk, tizenegy mérkőzésen mindössze egy győzelemmel, és csak azért nem estünk ki, mert a naptári éves bajnokságról visszaálltak az őszi-tavaszira, és ezzel párhuzamosan az NB I. létszámát is megemelték.

Pár hónappal korábban, egész pontosan 1956. október 23-án, a Honvéd számított a világ legerősebb csapatának (az Élő-pontszámok alapján).


Disztl Péter – Szijjártó, Disztl László, Csuhay, Sass – Varga István, Csehi, Romanek – Gregor, Füle, Zircher

edző: Bicskei Bertalan

1988 október végén kirobbant a bundabotrány, és egy nap alatt a következő játékosok ellen indított eljárást a rendőrség, valamint vett közülük néhányat őrizetbe: Fitos, Fodor, Kovács Kálmán, Sikesdi, Cseh (Bp. Honvéd), Andrusch (Vasas), Gróf (Dózsa), Kerepeczky (Dunaújváros), László István (Eger). A vizsgált 1986-os DMVSC-Honvéd (1-1) meccs idején még mindannyian a Honvéd játékosai voltak.

Bicskei nem is hirdetett kezdőt másnapra, a Dózsa elleni meccsre:

Népsport, 1988. október 30.

A meccsen Csuhayt kiállították, és Füle 22. percben szerzett góljával 1-0-ra nyertünk.


Az újpestiek kicsit dörzsölhették a kezüket, hogy most elkaphatják a Honvédot. A pályán azonban másként alakultak az események. Kiderült, hogy amit eddig is sejtettünk, az tény: a kispestiek játékosállománya jelenleg talán a legjobb az első osztályú mezőnyben. Bicskei Bertalan öt játékosát volt kénytelen nélkülözni, ám a beállított tartalékok sem okoztak csalódást.

Népsport, 1988. október 31.

Molnár Levente – Hornyák, Vámosi, Budovinszky, Keller – Vadócz (Szekeres), Bábik, Vén, Drobnjak (Csobánki) – Kozarek, Borgulya (Dobos)

edző: Gálhidi György

2003-ban, történetünk során először kiestünk az NB I-ből. Augusztusra a Kispest-Honvédból Budapest Honvéd lett, mellékesen új címer – és egy teljesen új keret. A Diósgyőr ellen sokan úgy mentek ki a Bozsikba, hogy több játékos nevét a helyszínen hallották először.

Bp. Honvéd – Diósgyőr 5-1. Gól: Borgulya, Bábik (2), Kozarek (2)


Fogalmam sincs, mekkora a gáz jelenleg Kispesten, egyelőre csak annyit közöltek, hogy a koronavírus megjelent a felnőtt csapatnál, valamint az edzői stábban.

Ilyen helyzetben, hivatalos információ hiányában értelmetlen lenne bármiféle posztot írni a paksi meccs elé. Kezdés ötkor, négytől fent lesznek a kezdők az adatbankon, addig pedig marad a várakozás. (És a halászlé.)


Pár hete, hónapja még nem hittem volna, hogy hamarosan újra úgy kell majd meccsre mennem, hogy tényleg, de tényleg fogalmam sincs semmiről, nincsenek elvárásaim, nincs semmi, csak annyit tudok, hogy a Kispest Pakson játszik, tehát ott a helyem.

frissítés //

A mai print sportlap a következő kezdőt és padot várja:

  • kezdő // Tujvel, Baráth, Kamber, Lovric, Mezghrani, Szendrei, Hidi, Zsótér, Tamás, Eppel, Tóth-Gábor
  • padon // Nagy Sanyi, Uzoma, Craciun, Cipf, Bocskay, Aliji, Kesztyűs, Nagy Geri, László

A Videoton elleni kerethez képest hiányzik: Balogh, Batik, Gazdag, Ugrai és Traoré. Vagyis az idei 13 bajnoki gólunkból 9.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||