Mastodon

Ahogy a tanult futballista mondta: ezen a meccsen csak a három pont elfogadható!

Csácsbozsok-Nemesapáti – Bp. Honvéd @ Nemesapáti, 12:30

Dumálgatós nemposzt azoknak, akik a déli nemesapáti kupameccs helyett inkább a KSH nemzetgazdasági kimutatásainak rubrikáit töltik fel termeléssel, szolgáltatóipari szolgáltatással, netán egyéb olyan kereseti tevékenységgel, amit munkának lehet nevezni, és a hivatkozott hivatal méri, mint adatot.

Mi mindeközben útra kelünk (úton vagyunk, ott vagyunk, már jövünk hazafelé – attól függően, hogy mikor kattintottál ide), megnézzük a Kispest kupameccsét (megnéztük, etcetera, lásd a korábbi zárójelet), alapvetően jól szórakozunk (társaság, miegymás), élménnyel gazdagodunk, hogy alkattól függően esetleg kissé kiszínezve a későbbiekben majd mesélhessünk róla.

Megye egyes ellenfél, ilyenkor nem igazán létezhetnek várakozások, pláne nem elvárások, hanem csak kötelezettségek. Jó, tudom, Forrai Rambó se vitte túlzásba a várakozást a francia harmadosztályú Nimes ellen, és ha jól emlékszem valahogy úgy fogalmazott, kedélyes sörmeccs lesz a francia amatőrök ellen, aztán kaptunk egyszer hármat, egyszer meg kettőt, és a fél világ rajtunk röhögött, mert a vége kiesés lett a KEK-ből. Mármint annak a világnak fele, akihez eljutott a hír. Tehát az ismert univerzum legalább kétharmada, valamint további pár félreeső galaxis. (Apropos, távolról ide kapcsolódó közszolgálat: pénteken kezd a The Mandalorian második évada!)

Szegény Török Péter nem is húzta sokkal tovább, pedig akkor még nem tudhattuk, hogy ha nem is kifejezetten és pont azon a napon, de valamikor akkortájt kezdődött el a sötét kilencvenes évek második fele. Vagyis a kilencvenes évek második felének sötétsége, ami egészen a kétezres évek elejéig tartott. Kispesten akkoriban még nem illett ugyanis félmunkát végezni.

Tehát: erőt, egészséget, jó szerencsét, bőséges kapást, új kenyeret, miegymás, ha nem jönnétek, illetve szevasztok, ha a helyszínen összefutunk, de azt úgyis inkább személyesen intézzük.


Csácsbozsok-Nemesapáti – Bp. Honvéd @ Nemesapáti, 12:30
Magyar kupa, 32 közé jutásért

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||