Mastodon

A gyomrom kezd felfordulni attól, hogy mit tartanak teljesen normálisnak ebben az országban

február 23. // Gulácsi Péter kitesz a Facebook-oldalára egy üzenetet. Gulácsi Péter Facebook-oldalán erre elszabadul a gyűlölet. Facebook-huszár hadtestek egész sora gondolta úgy, itt egy újabb harc, amit kötelező megvívni a Normalitás védelmében.

február 26. // megjelenik egy írás Hrutka Jánostól a wmn.hu oldalon, amiben elismerően csettint Gulácsira, és mély hódolatát fejezi ki, amiért egy közismert sportoló volt olyan bátor, hogy kiállt egy számára fontos ügy mellett.

március 19. // Hrutkának felmond a Spíler TV, ahol évek óta szakkommentátorkodott. Természetesen sem Hrutka, sem a Spíler TV nem erősíti meg, hogy a wmn-en megjelent cikk és az elbocsátás között lenne összefüggés, ennek ellenére néhány elejtett utalásból mégis erre a következtetésre jut a sajtó egy része.

március 20. // beszáll a buliba a magyar FourFourTwo és a posztot kiajánló Nemzeti Sport Online is:

Az FFT decemberben még simán kitett egy pár éves nagyinterjút Hrutkával, amiben tisztázza a fizetése körüli legendákat, most azonban – természetesen – véletlenül a Spílertől való távozása utáni napokban hozzák fel úgy a témát, hogy az akár alkalmas is lehet Hrutka lejáratására, kényelmetlen magyarázkodásra kényszerítésére, elhiteltelenítésére, és szerkesztik nyilvánvalóan úgy kattintékonyra, hogy már a cím alapján könnyedén lehet Hrutka ellen hergelni legalább a fradisták egy részét: “Hogyan vitte majdnem csődbe a Fradit Hrutka János – kétszer is”.

Az egyáltalán nem lep meg, hogy a rendszer logikája szerint ki kell csinálni mindenkit, aki túl hangos, esetleg túl értelmes – és nem velünk ért egyet, nem a mi üzeneteinket szajkózza. Azonban az, hogy a hagyományaira annyira büszke Nemzeti Sport is gátlástalanul beleálljon a dologba, nos,

igazából az sem ért váratlanul.

Nagyon szomorú hely lett ez az ország.


(…) Amikorra engem vittek el, nem maradt senki, aki tiltakozhatott volna.

Martin Niemöller német lelkész

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||