Mastodon

Eredetileg itt egy Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit lett volna, azonban végül lepötyögtem, hogy az egy pont szinte semmit sem ér

Bp. Honvéd – Mezőkövesd 2-2 // osztályozókönyv

Miért kellett a 31. fordulóig várni, hogy újra valami küzdést lássunk a pályán? Miért három fordulóval a vége előtt kell felfogni, hogy itt akár komoly gond lehet? Miért kell ezért külön szólni?

Egy gyenge, formán kívüli Mezőkövesd ellen sikerült annyira összekapni magunkat, hogy legalább egy döntetlent összehoztunk – kétszer is hátrányból. Ezt nevezzük sikernek? A hajtást, hogy legalább látványosan akart valamit a csapat? Tényleg ott tartunk, hogy jövő héten már azt tapsoljuk meg, ha sikerül a megfelelő testrészre felerősíteni a sípcsontvédőt? Olyan ügyesek a gyerekek. Fejlődnek.

Részemről nem lesz semmiféle tapsika. A döntetlen kevés, szinte semmit sem javított a helyzetünkön. Ha egy-két meccsbe sűríted bele az egész idényed, akkor kurva nagy kockázatot vállalsz magadra, vagyis csak akkor tedd, ha biztos vagy benne, hogy meg tudod csinálni. Mi egy Budafoktól képesek vagyunk otthon kikapni előnyről, szóval, talán el tudjuk képzelni a helyünket.


Akivel beszéltem tegnap óta, kábé mind be van szarva a kieséstől. Egyszerűen mert a Dió miért ne nyerne kétszer, a kupadöntőre készülő Újpest, és a már minden mindegy Videoton ellen – mindkétszer otthon? És ha kétszer nyernek, mi hogy nyernénk kétszer? A Fradival játszunk az utolsó fordulóban. A Fradi meg nem Videoton, hogy leadja a pontokat.

Szóval, az ismerőseim be vannak szarva. És én, én is egy kicsit.

Tényleg hajlamos elhinni az ember, hogy az Újpest lelazázza, bár még benne van, hogy szélsőséges esetben kieshet, ahogy hajlamos elképzelni, ahogy a Videoton félvállról veszi az utolsó fordulót, függetlenül attól, hogy a Pakssal hogy áll a harmadik helyért. A kupadöntő után lesz a meccs, szinte érdektelen.

Egyébként: a kupadöntőt miért nem az utolsó forduló után rendezik meg? Talán sportszerűbb lenne a 32. és 33. fordulóban azonos időpontban játszatni a kiesésre még esélyes csapatokat.

Ahogy azt is hajlamos vagyok elképzelni, hiszen látom magunkat hétről-hétre játszani, hogy mire lehetünk képesek a Budafok ellen, és mire lehetünk képesek a Fradi ellen. Attól függően, hogy mit dob arra a napra a gép, nulla-négy ponttal lehet számolni, és a nullának pont ugyanannyi esélye van, mint a négynek.

Mondjuk azért, mert tegnap is azt láthattuk, hogy támadásban négyen-öten fent állunk a Kövesd védővonalában, mögöttünk egy 20-30 méteres sávban talán csak Kamber, majd mögötte a mi védelmünk szintén vonalban. Minden labdavesztésünk, rossz indításunk gólveszély volt ránk nézve. Csoda, hogy a Kövesdnek csak kétszer sikerült, azt is kettőből, vagyis mi lett volna, ha még egyszer megpróbálják? Alig lehetett felfedezni bármi koncepciót nálunk, fogalmatlanul tologattunk, vagy ívelgettünk előre a betömörülő Kövesd ellen, és reménykedtünk, hogy nem futnak le minket egy megszerzett labdával.

Rendben, miközben a nyomást ráhelyeztük az ellenfélre, egyben óriási kockázatot vállaltunk fel. Ez a csapat ugyanis képtelen megoldani, ha arra a szintre szorítják le a védekezését, hogy szinte egy-az-egybe kell megoldani mindent, és mindent azonnal, a labdavesztés pillanatában. Ha nem sikerül, akkor nagyon nagy lesz a gond hátul.

Meccsek óta látható, hogy ez a foci csak nagyon ritkán, és nagyon rossz ellenfél ellen működik. Illetve működni akkor sem működik, de legalább eredményes lehet.

Viszont azt is van, hogy másra még alkalmatlanabbnak tűnünk, és mivel ott tartunk, hogy meccseket kell nyernünk, nem csodálom, hogy az lett a döntés, be kell vállalni ezt az erősen kockázatos, és kétségesen eredményes játékot.

Tehát amikor egy ismerőssel beszélek, és azt mondja, nem bízik az egészben, nagyon izgul és be van szarva a kieséstől, akkor mit lehet mondani neki? Mivel lehetne bíztatni, ha mi is ugyanazt látjuk, ugyanattól rettegünk?


Két meccs maradt. Ennyi idő már nem elég a bizonyításra, ennyi idő arra elég mindössze, hogy megoldjuk valahogy a bennmaradást.

És, hogy őszinte legyek, én már nem is akarom, hogy bizonyítsanak. Azt akarom, hogy maradjanak benn, és a nyáron mindent és mindenkit gondoljunk újra érdemei szerint.


Osztályozókönyv //

címlapkép: a meccs egyetlen valódi pozitívuma a Netovább teraszán megitt sör volt.


  • figyelmeztetés // a fenti bejegyzés nem esett át semmiféle előzetes ellenőrzésen, így alkalmas lehet egyes Kispest-szurkolók félrevezetésére.
  • hozzászólás // a poszthoz kizárólag előmoderációt követően lehetséges hozzászólni. Az előmoderáció működéséről itt olvashatsz bővebben.
  • amennyiben // semmiképp sem bírod ki azonnali közlés nélkül, ajánljuk figyelmedbe a Kisközt, mint lehetőséget.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||