Első edzőmeccs @ Ausztria

Bp. Honvéd – NK Drava Ptuj

 • [10:00] alig egy óra múlva kezdünk a szlovén Drava Ptuj ellen, azonban a klubhonlapon egyelőre semmi hír arról, hogy lesz mondjuk stream, esetleg szöveges közvetítés, vagy bármi, például egy helyszín. Hatalmas a titkolózás.
  • [szólunk] amint lesz valami, vagy találunk bármit.
  • [kínzó kérdés] vajon egy zártkapus, nem streamelt edzőmeccs is akkora felháborodást vált majd ki, mint a kimaradás egy szobor leleplezéséből? Végülis a klub terméke a mérkőzés lenne, vagy mifene.
 • [kibeszélő] biztos, hogy nem lesz a meccsekről. Ha valaki mégis szükségét érzi, akkor a Kisközön lehet hozzá tematikus posztot gyártani. Például ilyet.
 • [10:57] még mindig semmi a 11-kor kezdődő edzőmeccsről.
 • [11:01] továbbra is semmi.
 • [11:03] DING! Megjött: szöveges.
  • 2021-ben // cmd-r, és egy ottlapot frissítgetünk, mint a kőkorszakban.
  • viszont // a meccs a közvetítés szerint Jennersdorfban van, és nem Dietersdorfban.
Tujvel (Dúzs)
Lovric, Baráth (Benczenleitner, Talys), Klemenz, Kovács N.
Pantelic (Kerezsi)
Gale, Banó-Szabó (Keresztes), Zsótér, Májer
Tóth-Gábor
 • [Benczenleitner] érkezett a 39. percben Baráth helyett. Érdekes, hiszen egy meccs közvetítéséből kellett megtudni, hogy:

(…) így Benczenleitner Barna áll be, aki Talys Oliveira és Keresztes Noel társaságában csatlakozott az ausztriai küldöttséghez.

vasárnap ment ki a küldöttség, ugye. Most szerda délelőtt van. Vicc ez egész, kérem alásan.
 • [11:50] félidőben 5-0.
  • Tóth-Gábor (Gale, 20.), Tóth-Gábor (Lovric, 27.), Májer (29.), Májer (Banó-Szabó, 40.), Gale (Benczenleitner, 45.)
 • [12:45] vége. Maradt az 5-0.

[Folytatása] délután, vélhetően hasonló módon, a képzeletünkre hagyatkozva.

A Pribram elleni meccs is könnyűnek ígérkezik, ugyanis lesz egy fél óra előnyünk, mert a Honvéd szerint 17:30-kor, a csehek szerint viszont 18:00-kor kezdődik a mérkőzés. Majd arra nagyon figyeljünk, hogy többet rúgjunk addig, amíg nincs az ellenfél, mint amennyit kapni fogunk, amikor már mi nem leszünk.


? a hozzászólás // előmoderált
? az offtopicot // az offtopicba.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||

“Első edzőmeccs @ Ausztria” bejegyzéshez 28 hozzászólás

 1. nekem spec. most sokkal fontosabb, h jött a szerb középpályás és a brazil védő, mint h láthassam az x. felkészülési próbálkozást, ráadásul két részre bontott csapatokkal.
  szerintem jól alakul a keret, ha ez sem fog működni, akkor nem kérdés h edzőkérdés.
  ( bár Mezgát továbbra is gyenge pontnak érzem Nagy Dominikkel együtt / ha csak Domi nem méltóztatik többet futni és ütközni / …)
  https://honvedfc.hu/hirek/kivalo-lehetoseg/2021-07-14?fbclid=IwAR1c0IflwmMOlyqCER8DnwyI0ri9RKhv68OpT-vdXg8CJp5-t1XsCxgMNhg

 2. A YouTube-on van egy Honvéd- Dráva Ptuj edzőmecs beharangozó, de hogy közvetítik e az nem derül ki.

 3. Jennersdorf
  Budapest Honvéd FC–NK Drava Ptuj (szlovén)
  Honvéd: Tujvel – Lovric, Baráth, Klemenz, Kovács N. – Pantelic – Gale, Banó-Szabó, Zsótér, Májer – Tóth-Gábor
  várható volt, hogy a csehek ellen jön majd az erősebb csapat, de azért remélem h lesznek majd még itt cserék az igazi kezdőcsapat meg a mostani kezdő között.

  20. perc: Gale szöktette a védők között kilépő Tóth-Gábort, aki a tizenhatoson belülre érve, 14 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 1–0
  27. perc: a jobb oldalon meginduló Lovric az alapvonalról visszagurított, a középen érkező Tóth-Gábor pedig egy állítás után 15 méterről a mai kedvenc helyére, a jobb alsó sarokba lőtt. 2–0
  9. perc: Májer szerzett labdát, majd Tóth-Gábor szöktette őt a balösszekötő helyén, s bár 13 méteres lövését még védte Mikvili kapus, a kipattanót szélsőnk közelről a hálóba helyezte. 3–0
  39. perc: kényszerű csere. Egy ütközésnél Baráth Botond szemöldöke felszakadt, így Benczenleitner Barna áll be, aki Talys Oliveira és Keresztes Noel társaságában csatlakozott az ausztriai küldöttséghez.
  40. perc: Banó-Szabó jobb oldali beadását Májer a kapus lába között lőtte a bal alsó sarokba. 4–0
  45. perc: Benczenleitner bal oldali beadását a hosszú érkező Gale bólintotta** a hálóba. 5–0

  **azért az a meccs, ahol Gale gólt fejel, ott az ellenfél nem igazán nevezhető komolynak :)

 4. a felkészülési meccs azért van, hogy felkészüljön a csapat az igazi meccsekre, nem a szlovén másodosztály 13. helyezettje elleni meccs a klub terméke. az más kérdés, hogy ha lenne stream, abba belenéznének az emberek, de nem kötelessége egyik klubnak sem a random edzőmeccseket közvetíteni. tavaly is csak arra volt jó, hogy sokan elbízták magukat, hogy hú milyen játék volt a szlovák ellenfél ellen, aztán jött a pofára esés.

  1. Próbálná pl a mínusz tíz kerületes klub ezt megtenni. Ott már ráéreztek a 21. századi szolgáltatási színvonalra, a szurkolói igényekre. Itt pedig a hangadók elfáklyázgatnak kedélyesen egy arany macska avatón a tulajokkal, szigorúan szűk körben.

 5. Egy meccs közvetítésének elmaradására és/vagy a zártkapura nem igen lehet magyarázat. Az elmúlt két évben nem volt olyan edző és vezető a klubnál, aki ne mondta volna el a legőszintébben, hogy a foci a nézőkért van, egyáltalán nem támogatják a zártkaput, sőt, egyenesen küzdenek ellene, nincs és nem is lehet indok rá, satöbbi. Erre megtörtént az is, hogy a mondatnak már a másnapján zártkapus lett egy meccsünk, és azóta is tart ez az őrület.
  Ha a meccsektől elzárod a szurkolókat (az ígéreted ellenére), akkor nincs miről beszélni.

  1. Nálam Kispest meccs van egyedül. A tét- és az edző- csak jelzői.
   Amúgy ha ki vannak zárva a szurkolók egy edzőmeccsről, akkor a klub minek hirdeti meg egyáltalán? Év közben pl. rendeznek olyanokat, amit meg sem hirdetnek. Na, azokat elfogadom _felkészülésinek.

   1. Onnantól viszont meccs, tehát el kellene juttatni a szurkolókhoz. Akár fizetős streamen (kvázi belépőt szedve), akár nyitott pályával (és belépőt szedve).

    1. Ennél azért egy fokkal bonyolultabb a képlet. :)
     Nyilván a nem meghirdetett meccsek egy részét is (legalább részben) láthattam, bár oda se hívott senki semmiféle “nullásokat”. Megoldás mindenre van.

 6. Hanta, azért meg kell jegyezzem, az edzőmeccs vs elbaszott oroszlánavatást szerintem nem érzed… jogos volt a felháborodás. Sok szempontból.

 7. Továbbra sem értem. Nekem ez pl fontosabb lenne, mint az oroszlán. Minden technikai feltétel adott, csak a nettó kibaszást látom a szurkolókkal szemben.

 8. Bár nyilván ez a komment sem fog sohasem megjelenni, de azért leírom: egyszerűen fel nem foghatom, hogy mire jó ez a folyamatos hangulatkeltés. A posztok és a kommentek szerint a klubnál minden rossz, a vezetők ostobák, a stáb semmihez sem ért. Közben – bár nem egy veretes csapat ellen -, ma mindhárom támadónk legalább egy gólt szerzett, két góllövőnk 19 éves, egy meg 22. A második garnitúra lehozott kapott gól nélkül és öt lőtt góllal egy meccset, a posztból és a kommentekből meg az jön le, hogy minden szar. Tényleg adódik az üvegtigrisi kérdés…

  1. A posztban pontosan annyi van a meccsről és a csapat teljesítményéről, mint amennyit láttunk belőle.
   Természetesen szívesen vennék itt sokan, ha valaki részletekkel szolgálna a játékunkról.

  2. hangulatkeltesre akkor van a legjobb lehetöseg, amikor a kommunikacio az egyik fel reszeröl elegtelen es a masik fel talalgatni kezd informacio hianyaban. A klub vezetes ahelyett, hogy elmondana mit miert tesz, halgat ezzel lehetöseget ad talalgatasra. A klub vezetes nem ül le egy online chat-re, nem lehet tölük nyiltan kerdezni, nem lehet tölük megtudni semmit. Biztos el lettünk kenyeztetve Hemitöl amikor is evente 4x vette a faradsagot es szemelyesen rendelkezesere allt a szurkoloknak, illetve blogjaban, kesöbb vlogjaban rendszeresen megosztott a klub törteneseböl illetve dönteseiröl hatterinformaciokat. Persze ez is csak szinhaz volt, de megis kicsit fonrosnak erezhettem magam. Egyszoval jobb kommunikacioval elejet lehetne venni midend rosszindulato talalgatasnak, es pletykanak. Az edzömeccsekröl meg annyit, hogy komolyan meg vagyok ilyedve, mert amikor sok gyözelmet aratunk az edzömeccseken akkor rendszerint rettenetes bajnoksag szokta követni, es forditva sok nehezkes szoros felkeszülesi meccs utan altalaban jo evünk szokott lenni.

Hozzászólások