Mastodon

Utoljára ilyen jó sört akkor ittam stadionban, mint tegnap, ha becsempésztem magammal

Sör, ejtőernyő, csapatkép

Büfé //

A következő bekezdések nem tartalmaznak semmiféle fizetett, vagy nem fizetett hirdetést, mindössze egy egyszerű sörrajongó örömét próbálják kifejezni.

Azt most hagyjuk, hogy voltak még apróbb gyermekbetegségek, hogy a terminálokon nem működött a tájékoztató ablak (vagyis nem tudhattad, hogy borravalóval fizetsz, vagy sem), hogy a sört hol 4, hol 5 decis pohárban kaptad (a csapolt sör amúgy papíron 4 deci), hanem térjünk rá a lényegre:

a Horizont Easy A (pale ale, 4,5% alkohol, kellemes, ivós 30-as IBU, untappd: 3,54/5, ratebeer: 3,33/5) eddig messze a legjobb stadionsör, amit valaha ittam!

Remek döntés volt betolni a büfé kínálatába, így legalább könnyedén elkerülhető, hogy baleset érjen a bőcsi szortiment Borsodi Mesterével (untappd: 2,77/5, ratebeer: 2,58/5). Sőt, az árazása, ami igazán meglepett: 750 forint, vagyis alig 60 forinttal drágább, mint a Horizont saját webshopjában. Basszus, ha ilyen magasságban beszivárogna a Hazy Queen is (untappd: 3,81/5, ratebeer: 3,67/5), akkor nem gondosan kezdőrúgásra érnék be ezentúl a stadionba.

Az egyetlen, ami kicsit zavaró lehet, hogy bár sikerült 600 alá bepréselni a csapolt sört (580 a Borsodi Mester), azt sajnos csak úgy sikerült, hogy a mennyisége is kevesebb lett: mindössze 4 deci. (Ez az ár egyébként 580 / 4 x 5 = 725 forintos 5 decit jelentene.)

Innentől nem is kérdés, hogy nekem marad az Easy A, amíg tartják mind a sört, mind az árát. Best buy, kezitcsókolom!

Az Easy A-t leszámítva, a büfé árazásakor többnyire elég vastagon fogott a ceruza. Az idény során majd folyamatosan begyűjtjük a többi NB I-es stadion árait, és közzéteszünk egy összehasonlító táblázatot a következő szerkezetben:

stadionsörcsapolt korsó[1]üdítő[2]ásványvíz
Bozsik stadionBorsodi Mester580 (4 dl, 725 ft)690390
Hungária körút
Megyeri út
Zalaegerszeg
Gyirmót
(…)
[1] egy korsó ára. (zárójelben), ha nem fél literes a korsó, illetve a fél literre számított ár
[2] fél liter szénsavas üdítő.

A büfékre a Debrecen elleni meccs után még egyszer ki fogunk térni, mert egy közel teltházas nyitómeccsből nem érdemes következtetéseket levonni. Annyi fix, hogy pár mobil sörcsap jól jött volna, mert kellemetlenül hosszú sorok alakultak ki a pultok előtt. Bajnokin sajnos nem leszünk ennyien, a valódi terhelés akkor derül majd ki.

Ahogy a fesztiválkártyás rendszerre is mindenképp visszatérünk majd. Több probléma is akadt vele tegnap, mind a szolgáltató, mind a felhasználók oldaláról, valamint ne várjuk el, hogy elsőre kialakuljanak a repoharas-fesztiválkártyás rutinok a társaságokban.

Perspektíva //
fotó: honvedelem.hu

A Magyar Honvédség oldalán lehet látni pár fotót arról a katonáról, aki ejtőernyővel meghozta a tegnapi meccslabdát. A fotók érdekessége, hogy a katonaember sisakjára egy akciókamera van szeleve, vagyis lehet abban reménykedni, hogy a közeljövőben egy ejtőernyős szemszögéből is megláthatjuk hamarosan a stadionunkat.

Addig viszont be kell érjük egy hangulatvideóval:

Bónusz csapatkép //
fotó: Bp. Honvéd fb/honvedfc

Tavaly egész évben mikrohőbörögtünk, hogy nemhogy év eleji Nagy Csapatkép nem készült a keretről se nyáron, se ősszel, se télen, se tavasszal, se semmikor, pedig alkalom lett volna rá bőven, akár edzőváltásonként (Bódog például úgy távozott Kispestről, hogy egyetlen csapatképen sem szerepel!), szóval nem csak nagy, térdelő-, guggoló- és állósoros csapatkép nem készült egy sem, hanem a meccsek kezdőcsapatiról sem készült. Sem amikor a kezdőkörben áll a két csapat és a sporik kezdés előtt, sem félrehívva, hogy figyuzzatok, lőnénk egyet a Facebookra, Instagramra, klubhonlapra, a szurkolóknak, az utókornak.

Egyetlen ilyen nem készült. A 2020/21-es bajnokság valószínűleg az első a klub 112 éves történetében, amelyikről nem marad fenn az utókornak csapatkép.

Ezzel szemben idén – mondjuk azt -, hogy 1/1 a mutató.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||