Mastodon

Napikispest 2022/06/28

nemzetközi edzőbemutató sajtóeseményt // tartott tegnap a Honvédka.

  • a Nemzeti Sport anyaga itt érhető el. Tisztességes iparosmunka, az egyetlen érdekesebb rész talán ez: A hírek szerint nincs mindenki topformában… / – Maradjunk annyiban, keményen dolgozunk, hogy ezen a téren se legyen problémánk.”
  • a Csakfoci anyagához ide kattints. Itt rögtön erősen indul (és sajnos ennyi kraftot is tartalmaz) a cikk: “Első élményeiről / – Annál is jobb, mint amire számítottam, minden megvan ahhoz, hogy sikeresek legyünk.“, bár elhangzik a következő állítás is később: “(…) nagyon aktívak vagyunk a piacon, minden egyes nap beszélünk az átigazolásokról.” Mi is.
  • az MTI anyaga a hajtás után olvasható teljes egészében (nem sok). Innen legalább kiderül, hogy a középpályát és a csatársort erősítené az edző.
  • a The Couriernak a modern ember videótelefonján, Zoomon adott interjút Courts, és az anyagban csak pár apróságot találhatunk. Például, hogy a Rijekával az elhúzódó tárgyalások miatt nem egyeztek meg, és ekkor jött a Dundeetól ismert Docherty megkeresése.
  • aztán van még Daily Record, viszont innen is csak annyi derül ki, hogy egy törökországi nyaralást szakított meg Courts a tárgyalásokkal. A döntő érv – állítása szerint – Docherty, az akadémia, és az alulteljesítő felnőttcsapat volt.

viszont lett játékospletyka // mégpedig a csakfocinak köszönhetően: Ian Harkes, a Dundee United lejáró szerződésű középpályása. (transfermarkt, fbref)

  • a Daily Record szerint a Dundee United hosszabbítana vele, miközben megkeresték a Cardiff Citytől, és sejtelmesen megemlítik, hogy a Honvédnál dolgozó Tam Courts is nagy rajongója.
  • a többi oldal már innen veszi át, hogy Harkes Skóciába repül tárgyalni. Tehát még szabin van, pedig a Dundee United már elkezdte az edzéseket.
  • érdekesség, hogy a Dundee United június 18-án a honlapján jelentette, hogy Harkes marad, viszont a cikket azóta eltávolították (de nem a Google cachéből).

Az MTI anyaga a sajttájról:

A középpályán és a csatársorban erősítene a Honvéd skót edzője

Thomas Courts vezetőedző szerint elsősorban a középpályán és a csatársorban kell megerősíteni a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának keretét.

 A skót szakember ugyanakkor arra egyelőre nem tudott válaszolni, hány futballista érkezése várható, mivel előbb a szlovéniai edzőtáborban és edzőmérkőzéseken is szeretné látni a jelenlegi tanítványait.

“A keret tagjai profik, elkötelezettek és keményen dolgoznak az eddigi tapasztalataim szerint. A hozzáállással rendkívül elégedett vagyok” – beszélt az MTI-nek első benyomásairól a 40 éves tréner. “A klubnál is nagyon pozitívak az első impulzusaim, mert európai színvonalú infrastruktúra fogadott és nagyon szívélyesen köszöntöttek az egyesületnél”.

 A két hete kinevezett Courts szerint hasonló feladat vár rá a Honvédnál, mint előző csapatánál, a Dundee Unitednél, ugyanis a skót együttes csalódást keltő kilencedik helyen végzett 2021-ben, majd az előző szezonban irányításával negyedikként zárt.

A kispestiek az előző két idényben a bennmaradásért harcoltak, szerinte nagyobb szervezettségre és önbizalomra lesz szükség ahhoz, hogy a 2022/23-as évadban ennél jobban teljesítsenek. Elsősorban azt nevezte fontosnak, hogy a Honvéd “szenvedélyes szurkolótábora büszke legyen a csapatra”.

A Budapest Honvéd tavaly a tizedik, idén pedig kilencedik helyen végzett az OTP Bank Ligában.


Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||